0 oy
107 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından

Kızlar her konuda dikkatim dağılıyor ama araba kullanmak istiyorum eşim öğretiyor dikkatimi veremiyorum çok heyecan yapıyorum er hâliyle araba istop ediyor 

Debriyaj basıyorum gaza yavaşça basmak yerine bir anda araba fırlıyor . . yavaş yavaş debriyaj sn ayağımı kaldır Ken aynı zamanda gaz veriyorum ama çoğu kez olsada birinde yine istop ediyor 

Sonra durdurmak için debriyaj basıyorum ayağımı gazdan çekiyorum ve bir anda frene basmış buluyorum kendimi eşim çok sabırlı anlatıyor ama ben üzülüyorum dikkatimi veremiyorum öğrenmek istemediğimi söyledim ** öğrenebilirsin ben sana güveniyorum dedi 

Aslında direksiyon hakimiyetim aynalar tamam sadece sorun bu anlattıklarım da tavsiye verirseniz cok sevinirim 

2 Cevaplar

+1 oy
(798 puan) tarafından

Sana kilit bir Bilgi vereyim. Arabanın ilk kalkışını sağlayan gaz değildir debriajdır. Gaza basmadan önce ayağını yavaş yavaş debriajdan çek araba yavaşça kalkacak. İnan kaldırmak için gaza basmaya gerek yok. Böyle böyle debriajın kavrama noktasına alışacaksın ayrıca bu taktik yokuşta bir santim bile kaydırmadan kalkmanı da sağlar. Araba yavaşça ilerlemeye başladığında yavaşça gaza bas. Böylece birden kalkmassın  :)) bunu denerken de birkaç kere stop ettirebilirsin hiç sorun etme. Bu taktikten vazgeçme. Kavrama noktasına alıştığında inanılmaz işine yarayacak ;)

(45 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

(798 puan) tarafından

Rica ederim ne demek. Sakin ol. Hiçbirimiz anamızın karnından 4 tekerlek çıkmadık. Öğrenene kadar ecel terleri döktük. Ben şuan arabayla ralli yaparım. Benim diyen erkekten iyi araba kullanırım çok iddialıyım. Ama ilk kullanmaya başladığımda yokuştaki trafik ışıklarında kırmızı yanmasın diye dua ederdim:D

(45 puan) tarafından

Allah razı olsun bacım ❤️ 

(7,877 puan) tarafından

Ah canım böyle laflar çok göze gelir Allah kazadan beladan korusun maşallah diyelim. Bende ek bilgi vereyim ilk zamanlar bende stop ettirirdim taktikle çözdüm. Soldaki ibre 1 e gelene kadar debriyajdan ayağını yavaşça çek 1 e geldiğinde motor sesini duyacaksın zaten yavaşça gaza bas 

(1,008 puan) tarafından

Bu dediğin her arabada olmaz yalnız.. dizel ya da benzinli ya da tüplü oluşuna göre motoruna göre değişir.. gaz vermeden gitmez bazı arabalar

(798 puan) tarafından

Tüüüümmmm arabalarda deneyebilirsin.  Tüm arabaların yakıt, marka , model farketmeksizin çalışır bu taktik. Yıllardır o kadar çok marka o kadar çok yakıt çeşidine sahip araba kullandım ki ( hatta şuan elektirikli kullanıyorum). Hepsinde çalışır çünkü Manuel şanzıman çalışma prensibi hep aynıdır. 

(45 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım ❤️ 

-Reklam-
0 oy
(13,824 puan) tarafından

Derler ki ayağını debriyajdan kaldırırken gaza bas.

Ama sen söyle yap debriyaj frendeyken ayağın yarım debriyaj yap arabanın titredigini hisset ses değişir zaten. Sonra ayağını hafiften frenden kaldır eğer yarım debriyaj yapabildiysen zaten araba kendi gitmeye başlar. Hareket edince de gaza basıp debriyajdan ayağını yavaşça kaldır. 

Arabanın sesi seni güzel yönlendirir canim 

(45 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım ❤️ 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 117 göst.
0 oy
3 cevap 108 göst.
+1 oy
9 cevap 178 göst.
15 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (164 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 148 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysn adnr (58 puan) tarafından soruldu

411,614 soru

12,391,354 cevap

43,813 kullanıcı

Kategoriler

...