+2 oy
190 göst.
önce Diğer kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar çevremde parası olan kim varsa cimri yani ben elimde yokken birinin evine giderken olsun veya başka durumlarda genelde birşeyler almaya dikkat ederim herkes cömert olduğumu bilir eşimde benim gibi öyle pahalı uçuk kaçık şeyler değil yaptıklarımız tabiki hesabımızı da biliyoruz övünmek için demiyorum ama para cimride olur derler galiba bu arada çok paralı dönemlerim de oldu cimrilesmedim. Calismanin kiymeti emegi zor diyeceksiniz belki ağır işlerde calistim gene aynıydım.Bir arkadaşım var sırf birsey alırım diye evime gelmiyor kaç senedir ben yapıyorum diye yapmak zorunda hissediyor kendini sanırım durumu da benden çok çok iyi. Benim gibi maddi imkanı kısıtlı olan arkadaşlarımın o kadar eli açık ki illa ki istisnalar vardır beklentiden dolayı değil anlam veremiyorum kızlar içimden geldiği için yapıyorum içim rahat etmiyor.Beklentin mi var diye düşünmeyin konu bu değil.

Birgün hastalandım geçmiş olsuna birsuru insan geldi zengin olanlar eli boş , durumu iyi olmayanlar elleri dolu dolu geldi. İşte bu yüzden zengin olunuyor diyorlar ama ben cömerte Allah daha çok verir sözüne inananlardanım. Vermese dahi Allah cömertleri sever.Ne zaman birine birsey yaptıysam karşılığı bol bol geldi. Herkes için geçerli değil bu sözlerim sohbet etmek istedim sizlerle.

8 Cevaplar

+1 oy
önce (12,803 puan) tarafından

Gerçekten de öyle. Çevremde fazlasıyla var örnekleri 

-Reklam-
0 oy
önce (14,517 puan) tarafından

Ben mutlu etmeyi seviyorum.

Ve sanırım ksndime bu konuda engel olamıyorum.

Toka alacak kadar varsa toka,başka bişi alacak kadar varsa başka bişi.

Miktar,nesne önemli değil kardkmdakini mutlu etmeyi seviyorum..

Cömertlik mi bu bilemem ama mutlu oluyorum bununla.

Yok aşkım declete basvurdum yilbasindan sonra gel 30 olmadan yapmioz dedi. Tahlil falan halletti ,smear sipheli çıktı,tekrar smear aldı. O arada 30 evet prosedür olarak listeye alinirsin ama 2 tane normal doğum ve yaştan dolayi sana sıra gelmez deemek istedi.. 

Oğlanın sünnet çıksa aradan ozelxe baglatcam inşallah ya

önce (1,216 puan) tarafından

Simerin için çok geçmiş olsun tekrar alınmıştır inşallah temiz gelmiştir sen uğraşırken ben apar topar spralim tüpüme gitmiş amaliyatla alacaklardı bende bağlayın da bende kurtulam dedim hiç aklımda Yokken baglattim 4 ay olacak tabi yaş 42 farugum sünnet olacak ha biraz geç kalmamışmisiniz 

Yavrum hiç sorma :D

Doğduğu sene maddi açıdan özele gidemeyecek dueumlardaydik,iflas etmiştik.

1 tasindan evvel de devlet sağlık sorunu yoksa yapmıyoruz demişti, 9 Mart 2020de çocuk 1 yaşına girdi. 11 martta korona çıktı 

Peşine benim Ayşe'ye hamile kalisim falan derken kaldı bu zamana :D

Kuzum tüpüne gitmişti he mi,çok geçmiş olsun vallahi ama ne yalan souleyeym baglatmaya vesile olmasına sevindim ❤️❤️❤️

Smear de  bu ara randevu alıp gtmwm lazım kuzum ,temizdir ama ya. Biisi olsa belirti olurdu diye düşünüyorum 

Ya bayılıyorum senin yorumlarına Bizim bebeler korana kurbanları malesef bi an önce git mervişim batıp çıkmak zor oluyor çok iyi anlıyorum seni kismet bu zamanaymis spralim gezmeye çıkmış ablası tuplerime sebep oldu pis ama çok rahatlık oluyormuş ❤️kara kızın büyümüştür cadı ay bi postun vardı ayı kendinden geçmiş oturuyordu oğlumda çok üzgündü resmi bi gösterdim kahkaha atmıştık hiç unutmam

Ahahah evetttt o ayı karşımda şuan muhtemelen zikir cekiyo,kafası önde :D

Edep irfan biliyo bacım :D

Baglatmca rahat demi oh kafam rahatlamistir en azından..güle gule kullan mi desem hayırlı olsun mu desem :D

Ayşe büyüdü teyzesi be cadı oldu elinde rujla geziyo . 3.5 oldu Ayşe.

Faruk da Mart'ta 6 olcak .

Zaman su misali..

Sen nasılsın neler yapiysn çiçeğim nasıl geciyo günler 🥰

0 oy

Rabbim cömert kullarından eylesin cömertin ekmeği şifa olur derler hep cömert oluruz İnşallah 

0 oy
önce (29,389 puan) tarafından

Bazı insanların bakışı yapısı değişmez alismk gerekir boş verin kişi kendine yakışanı yapar

0 oy
önce (3,254 puan) tarafından

Elim boş gitmeyi bende sevmem eşimde sevmez. Çok paralı olduğumuzdanda değil hani paylaştıkça çoğalır mantığıylayıZ. Çevremde var böyle cimrileer başkasına harcamayı müsriflik olarak görüyorlar paraları bitecek sanıyorlar sadece kendilerine harcıyorlar

Bide şu var ben mesela kaynanama giderken 2 3 defa tatlı yaptım götürdüm hani elim dolu olsun die . Kaynanam hiç memnun olmadı . Hep surat astı sebebinide en son götürdüğümde anladım . Sen yaptın şimdi benim tatlım yenmicek dedi. Niye anne 2 çeşit olsun nolucak sanki dedim . Ama birdaha da yapmadım. Bazı insanlarada yaramıyor 😒

0 oy
önce (2,218 puan) tarafından

Aldığın değil verdiğin senindir bunu bilseler cimri olmazlar. Bide cimrinin yemeği hastalık verirmiş insana 

önce (2,218 puan) tarafından

Aynı benimki

0 oy
önce (705 puan) tarafından

Vala çok doğru çevremde kim zenginse cimri kuruş hesaplıyorlar evler arabalar yan gelirler filan benim teyzem bebek görmeye eli boş geldi hadi onu geçtim haşlık bile takmadı ben onun torununa hediye götürdüm kızının nişanında hediye aldım kadın para diye ölüyo. Ama nerde gönlü bol var hemen çocığuma haşlık verir halbuki çok da zengin değil. Cimri insanlar bencil olur çevremde çok var Allah uzak etsin 

0 oy
önce (1,858 puan) tarafından

Vermenin hazzı herkese nasip olmuyor maalesef. Bende zorlanırım çünkü aşırı parasızlık ila yaşadım yıllarca ondan bazen duygularımı yönetmekte zorlanıyorum. Ama yapmaya çalışırım Bir şekilde. Aşağı da kalmam en azından 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 167 göst.
15 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 129 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ocakk (234 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 261 göst.
23 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kubra- (863 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 200 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (3,509 puan) tarafından soruldu

411,302 soru

12,381,395 cevap

43,222 kullanıcı

Kategoriler

...