0 oy
170 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (19 puan) tarafından

Herkese iyi geceler hanımlar 

1 aylık bebeğim var ve bir kaç gündür cok fazla ağlıyor cogu zaman kucakta aglamiyor  ama bazen kucakta bile agliyor özellikle sabah 6 gibi başlıyor gündüz 10 kadar neredeyse ağlıyor biz doğduktan bir hafta sonra hastalandık daha yeni düzeldi doktora ağladığını söyledim normaldir hastalık atlattı sonuçta dedi ve birde çıkardığı seslerden dolayı kolik olabileceğini belirtti gazlı bir bebek farkındayım ama acaba bi yeri agriyor da o yüzden mi ağlıyor ki diyede endişem var ikincicocugum  olmasına rağmen tecrübesiz kaldım diğerinin hic böyle ağlamaları yoktu aç mi dicek olursanız anne sütü alıyor yeterincede kilo almış bu süreçte 

9 Cevaplar

0 oy
önce (5,340 puan) tarafından

Gazı olabilir mi 

önce (16 puan) tarafından

Doktor baktı diye doğrudur diyemeyiz. Bazı doktorlar yanlış iğne sonucu bile insanı felç bırakabiliyor. Yani doktor dedi diye doğru olamaz. Her sağlık okuyanda bilemez. 

Ne yaptınız çok merak ettim iyimi bebeğiniz. Kulağımı ağrıyordu yoksa gaz mı acaba 

önce (19 puan) tarafından

Kulagıyla alakalı değil galiba canım aşağıda yorum yazan arkadaşın söylediği kelimeyi söyledim ama sakinleşmiyor dün gece karin üstü yatırdım ozaman biraz rahatladı o yüzden gaz diye düşündüm bende 

Muhtemelen gazdır o zaman zeytinyağı ile masaj yapın inşallah düzelir, zaten gazlı bebekler 4 5 aylığa kadar devam ediyor biraz zorlanacaksınız ama sonunda rahatlayacaksınız. Rabbim imtihanımızı sadece gaz olarak yaşatsın Rabbim daha zor dermansız dert vermesin. Gerisi hepsi geçer 

Güzel ve zarif  duaların icin çok teşekkür ederim canım ❤️ Allah razı olsun rabbim hepimizin evladını koruyup kollasın imtihanlarımız hep kolay olsun inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (1,644 puan) tarafından

O kadar küçük bebeklerde agri olmuyormuş gazdan ağlıyordur. 

Teşekkür ederim bilgi için gazını çıkartıyorum ama yeterli gelmiyor demek ki 

Malesef bazı bebekler biraz fazla gazlı oluyor 

İlkinde hic böyle bu kadar yaşamadığım icin cok garip geliyor suanda 

Her çocuk bir olmuyor canım keşke hiçbirinde olmasa. Ayağına mutlaka çorap giydirin gerekiyorsa 2 tane giydirin sıcak tutmaya çalışın özellikle karnını. Kolik çocuklara kuşak da iyi geliyor 

0 oy
önce (6,878 puan) tarafından

Gazı var canım o sancı çığlık atmasına yetiyor zaten. Gazlı bebeğe pek bişey fayda etmiyor

Düzenli olarak gaz damlası kullanırsın bi tık fayda eder belki

Teşekkür ederim ☺️ salı günü tekrar doktora gidince gaz damlası isticem hemen 

önce (6,878 puan) tarafından

Canım Dr yazacağı damla metsil ve inan hiç faydası olmuyor. Özel damla alacaksın deneye deneye fayda vereni bulacaksın

Kullanınca düzenli kullan hemen etki etmez bi kaç gün düzenli verince gösterir faydasını

Tabikide hangisi daha iyiyse onu alırım yeter ki iyi olsun da 

önce (918 puan) tarafından

Ya bazı bebeklerde etki ediyor ama metsil benim ilk oğlumda nurse harveys laktokol ve 2 damla daha kullandım adını hatırlamıyorum her biri bi süre sonra etkisini kaybediyordu metsilde kullandım ilk oğluma ama fayda etmedi ama ikinci oğluma direk laktakol aldım en etkili gibi gelen oydu ilk oğluma denediklerim arasından ama o fayda etmedi metsil yazınca ihtimal vermedim geçireceğine ama bi alayım deneyim dedim denedim bi tek metsil geçirdi küçük oğlumunkini de biraz bebeğin yapısıyla ilgili olabilir mi :)

Ben salı günü doktora gidince danışırım özel yada değil iyi olanı rica ederim yardımcı olacağını düşünüyorum 

0 oy
önce (1,224 puan) tarafından

Gaz 30-40 günler pik yapar sonrasında azalarak 4-6 ay arası biter. Çok normal gazdır. Her beslenme sonrası ik kez gaz çıkartın sıcak tutun bel kuşağı varsa kullanın ve memeyi tam kavradigindan emin olun dudakları dışarıda olsun. Rahatlama olacak mı bir kaç gün gözlemleyin. Kolik yaftasini ben çok doğru bulamıyorum benim kızıma da kolik dedi ilk doktorumuz oysaki şeker düşüklüğü vardi ve gazliydi. 2.ayda gaz tamamen bitti ilk 6 ay sonrasında ağladığını duymadık

Bu dediklerini hemen denicem canım cok teşekkür ederim başka bi sebepten diye cok endişe duydum bunlari hemen yapıp inşallah sonucunda iyi olur 

önce (1,224 puan) tarafından

Rica ederim canım benim, gazdır korkma bu aydaki bir bebek daha dohdugunun farkında olmuyor dünyaya adapte sürecinde. Korkma inşallah birşey yoktur bebisin rahatlar. Bir yeri ağrıması için bebekte darbe lazım yoksa sürekli yatan bir bebekte ağrı kolay olabilecek brisey değil. Kalça çıkığı badem korkuyosan o bu aylarda ağrı yapan birşeyde değil. Zaten çok dikkat ediyoruz ve şimdi vücutları çok esnek. Muhtemelen gazdır. Çok geçmiş olsun

❤️ İnşallah öyledir canım Allah razı olsun ❤️

0 oy
önce (2,585 puan) tarafından

Gazı vardır ayaklarını belini sıcak tut . Çıkan gazı yetmiyodur rahatlamaya gaz damlası kullanabilirsin kendinde kimyon çayı içersen o da bebeğe fayda eder sütünden. Kakasını düzenli yapıyor mu hergun yapamıyorsa o da rahatsız eder hastaneye gittiğinde lavman isteyebilirsin . 

Düzenli kaka yapiyor şükür ama evet cok fazla gazı oluyor çıkartmaya çalışıyoruz ama sanırsam yeterli gelmiyor galiba 

0 oy

Küçük bebeklerde kulak ağrısı çok sık rastladığımız bir durum, kulağına gırrrrrrrrr diye söyleyin r harfini çok çok fazla uzatın r harfi titreşimli olduğu için kulağı ağrıyorsa direk rahatlatıp anlayacaksınız zaten kulağımı değil mi diye. Annem 9 çocuk büyütü en büyüğüyüm annem hep öyle yapar anlardı kulakmı değil mi diye şimdi bende çocuklarıma yapıyorum 

🙏🏻Rabbim şifa versin. Eğer kulağıysa bir iki damla anne sütü koyun ağrısı dinecektir 

Teşekkür ederim hemen denicem şimdi 

Eğer gazı ile sorun yaşıyorsan bebeğine rezene içirebilirsin iki üç çay kaşığı, bebeğim doğar doğmaz gazı varsa yoksa içirdim çok şükür sıkıntı çekmedik gaz konusundan 

1aylik ya sıkıntı olur diye düşünmüştüm aslında küçük olduğu icin 

Biz büyüklerin kulaklarına bile yapınca rahatlıyoruz. R harfinin titreşimini kulağını rahatlatıyor. Deneyin eşinizde sizde 

Valla açıkçası ben doğar doğmaz hem bebeğe hem kendimde içiyorum sabah öğlen bide yatmadan önce, asla gaz damlalarını kullanmadım içerikleri çok fazla ama rezene doğal bir bitki sonuçta, çocuklarımı öyle büyütüm çok şükür hiç bir şeyde olmadı. Benim bütün çevrem ailem akrabalarım öyle geçiriyor çocuklarının gazını 

Şimdi yapıp denicem ama sallama rezene ve anason karışımlı çay var kullansam mi acaba 

Yok ben aktardan alıyorum, hem kendim içiyordum hem bebeğime içiriyordum çocuklarımı öyle büyütüm. Ayrıca sütüde artırıyor. Ama siz önce kulağına bakın gırrrrrrr yapın kulağına eğer susuyorsa bu onu rahatlatıyorsa anne sütü bir iki damla koyun rahatlatacaktır. Kulağıysa bile zaten çok küçük olduğu için doktorlar damla vermez 

Tamam canım uyansın hemen yapicam yarında aktardan alırım bunu kullanmasam daha iyi ne olur ne olmaz ❤️

0 oy
önce (20,188 puan) tarafından

Kolik bu bacim. Belli saatlerde ağlar kolik bebek. Tek çaresi zaman. Bir de gaz damlası. Biz sab simplex ve biogaia damlalarıni kullandık. İkisini birden. Her gün rezene ve kimyon çayı muhakkak iç. Karnına bol.bol bol masaj yap bebisin. Kendinizi sıcak tutun. Ve gaz yapacak yiyeceklerden uzak durun. Bulgur dahil. Hiçbir şey yüzde yüz geçirmiyor. Ama azaltıyor.  Bizim 3 aylık olunca hafifledi. 4.5 ayda tamamen geçti 

Cok teşekkür ederim 🙏 inşallah bizimde geçer gider en kısa zamanda henüz damla hic kullanmadık ama salı günü doktorumuzla konuşup hemen alicam kendim düzenli olarak bunlari tüketiyorum ama dediğiniz gibi tamamen iyi gelmiyor demek ki 

Tamamen yetmiyor. Gaz damlalari da öyle. Ama baya işe yarıyor. Dediğim gibi tek ilacı zaman. Geçip gidiyor merak etme. İnsan hiç geçmeyecek gibi düşünüyor. Ama oğlum 4.5 yaşında oldu bile 😊

Maşallah rabbim sağ Salim daha güzel yaşlar nasip etsin kuzum 🙏 bende çok teşekkür ederim ikinci çocuğum diğeri 3.5 yaşında benimde ama biz hic böyle ağlamalar görmemiştik hatta onun içinde buraya cok uyuyor diye soru sormuştum bunda sa tam tersi oldu 

😁😁 ben ilk çocukta tüm zorlukları gördüğüm.icin ikinci kolay geldi bana 🤣

0 oy
önce (918 puan) tarafından

4. Hafta gaz sancısının en yüksek olduğu hafta diye biliyorum iki kolik annesi olarak büyük ihtimal gszdsndıe 

Teşekkür ederim canım en azından bilmediğim başka yeri değildir diye düşünmek bile beni rahatlattı 

0 oy
önce (250 puan) tarafından

Gazı vardır Ondan olabilir  gaz bencede Al kucağına sırtına güzelce ovala Ovala gazı çıkartırır doktor size gaz ilacı Yazmadı mi aslında yazması lazım 

Yok bir süre daha bekleyelim öyle yazarız dedi ama sabaha karşı aglamalari cok uzun sürüyor 

önce (250 puan) tarafından

Saglikocaya git Yazdır al Kullanın faydası olur Yoksa gaz sıkıştırınca daha çok ağlar Ya kıyamam Benim küçük oğlan da ne çektim gaz çekmekten 😔

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
28 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
19 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 68 göst.
23 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 41 göst.