+1 oy
361 göst.
Diğer kategorisinde (277 puan) tarafından

Kızlar hafız olanlar var mı içiniz de nasıl işliyor süreç bilgisi olan yazabilir mi? 

4 Cevaplar

+2 oy
(3,685 puan) tarafından

Ben hafızım canım.  Süreç derken yalnız başına hafızlık yapılmaz. Kursa gitmelisin ve senin hafızlığa uygun olup olmadığına hocaların karar vermeli. Ezberi dinleyecek dersini alacak birebir hoca olması gerekli yanında. Kuran okuyuşun nasıl mahreç ve tecvit açısından. Kaç hatim indirdin ve neden hafız olmak istiyorsun 

-Reklam-
+2 oy
(305 puan) tarafından

Zor bir mesele çünkü Allah’ın kitabını ezberleyeceksin. Baktığın zaman hep çocukların yaptığı bir şey gibi duruyor ama benim etrafımda 56 yaşında hafız olan karı koca bile var.

En iyi şekilde yapmak için ehil bir hocanın dizi dibine oturman ve kendini tamamen ona teslim etmen gerekiyor çünkü yeri gelir sen kendi hatanı fark etmeyebilirsin.

Bazen bir sayfayı tık diye geçer ama diğer sayfayı 10 defa verirsin. Bu da hocanın gözlemi neticesinde olur.

İçin tecvidli okuma kısmı da var çünkü bir kere yanlış ezber yaptın mı geri dönüşü ilk ezberden daha zor. 

Tabi şöyle bir güzelliği de var, ezberlenen her ayetle beyinde bir damar açılır. Bu da gitgide ezberi daha kuvvetli ve daha kolay yapmayı sağlar.

1990 doğumlusun galiba, yakınım olan birisi seninle yanı yaşta 1 çocuğu var, bir iş yerine sahip ama hafızlık yapıyor. Ve maşallah gittikçe daha güzel olmaya başladı.

Kısaca yakınlarda bir kadın hafız bulup ona verirsin ve birkaç seneye hafız olursun. Zor ama gittikçe kolaylaşan bir zorluk. Şimdiden kolay gelsin :D 

+1 oy
(5,399 puan) tarafından

Her sabah namazından sonra oturtup yarım sayfa ezber yapmaya çalış canısı neden Sabah namazından sonra diye sorarsan, o zaman insanın algıları daha açık oluyor ve Allah'ın hikmeti o zaman da ki bereketten faydalanıyorsun, uzun bir süreç hem güzel hemde çok ağır bir sorumluluktur hafızlık hakkında hayırlısı olsun inşallah kardeşim benim Allah utandırmasin ❣️

(277 puan) tarafından

Canım 34 yaşındayım iki kücük bebeğim var boşanma sürecindeyiz maneviyat olarak kendimi çok eksik hissediyorum. Kafam çok dolu ama elimde çok boş bir şeyler yapmak istiyorum ama hani artık manevi şeylerr yönelmek istiyorum tiktokta hep karşıma çıkıyor çok imreniyorum ama hepsinin yaşları çok kücük numarayı bile aklımda tutamıyorum ama bir şeyler yapmakta istiyorum bomboş olmak istemiyorum

(5,399 puan) tarafından
+1

O zaman ilk başta okuduğunu anla gülüm yani kur an oku ama mealini de tefsirinide oku ki yüreğin ferahlasin

(1,073 puan) tarafından

Yasemin aşkım hamilelikten sonra bildiğim duaları bile unuttum bazen Allah affetsin namaz kılarken ne okuyacaktım diye 3-5 saniye düşünüyorum 

(5,399 puan) tarafından

Gebelikte bunlar çok normal Fatiha ve kısa sürelere dikkat et namazda gülüm ve meali ile okumaya çalışırsan akılda daha kalıcı kalır inşallah 

+1 oy
(445 puan) tarafından

Her cüzun son sayfasindan baslaniyor ezbere  ama evde yapmak zor olur kuran kursu şart  

Ben kursta yaptim 

(10,161 puan) tarafından

Kusura bakmasıniz neden son sayfasından baslaniliyo merak ettim 

(445 puan) tarafından

Bilmiyorum canim nedenini hafizlikta öyle baslaniyor 

Ilk olarak her cüzun son sayfasi  

Sonra ikinci dönuse gecince yine her cüzun son iki sayfasi son sayfa zaten ezberlenmis ti uzerine bir daha koyuyorsun 2 sayfa oluyur 20 dönuse kadar hep ayni duzen gidiyor böyle 

Bir sayfa ezberlenip birakilmiyor hep topluyorsun sayfalari 

(5,616 puan) tarafından

Bu bi ogrenme teknigidir :) distan ice dogru. Ezberlediklerinizi unutmamak icin. Klasik sekil de ezberlenince unutma daha kolay oluyo.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 125 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde BetusMoms (3,508 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Birsorumvarr11 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 147 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,026 puan) tarafından soruldu

411,553 soru

12,389,232 cevap