0 oy
74 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (206 puan) tarafından

Kızım 2 buçuk yaşında. Gün içinde çok dalıyor gözleri, tam o anda odaklanmışken bir şey diyorum mesela komik bir şey, gülüyor ama gözlerini belli bir süre ayırmıyor yine de .Korkuyorum Allah korusun nöbet falandır diye .Oluyor mu sizinkilere de dalma ve dalınca bir şey deyince hemen düzelmesi mı gerek yoksa o an o söylediğinizi duyup anlaması yeterli mi herseyin yolunda olduğunu anlamak için?

2 Cevaplar

+1 oy
(1,239 puan) tarafından

Dalma nöbeti genelde 3-14 yaş ve yetiskinlik dönemi gözlenir sizinkisinin sadece alışkanlık veya yorgunluk olduğunu düşünüyorum acaba çok mu sık bilgi alıyor ya da enerjisini fazla mı atıyor. Beyindeki anormal elektriksel aktivitenin geçici bir bozukluğundan kaynaklanıyor genelde dalma bobetleri.  Nöbet sırasında çocuk yaptığı işi bırakıp ileriye bakar. Etkinlik sırasında hareketsiz kalabilir veya ağzıyla çiğneme veya şapırdatma sesleri çıkarabilir. Göz kapakları titreyebilir ve kendisiyle konuşan diğer kişilere yanıt vermeyebilir. yaklaşık 15-20 saniye sonra, aniden ortaya çıktığı gibi, nöbet sona erer ve normale döner. Absans nöbetleri tehlikeli değildir, ancak sık sık tekrarlaması çocuğunuzun öğrenme ve konsantre olma yeteneğini etkileyebilir. Sizin dalma sırasında cevap veriyorsa yine muhtemelen nöbet değildir 

(14,531 puan) tarafından

Ne güzel cevap vermişsiniz 

:)

(206 puan) tarafından

O kadar güzel, açıklayıcı yazmışsınız ki çok teşekkür ediyorum .Sürekli bir bilgi alımı halinde devamlı soru yağmuruna tuttuğu için ve öğlen uykusu da yapmıyor tek gece uykusu ile günü bitiriyor , totosu desen yer görmez sürekli aktif .Bundan sebep olabilir .Genelde uyku saatine yakın daha sık oluyor zaten 

(1,239 puan) tarafından

Rica ederim ne demek. Benim kızımda nöbet geçmişi olan bir çocuk, o yüzden bu konularda çok sık bakıyorum kaynak. İçiniz rahat olsun nöbet öyle anlaşılması çok kolay birşey çünkü algı genelde kapalı olur vücut titreme sallanma uzuvlarda bir gösterge verir. Sizinkisi azıcık fazla yoruluyor ve sanırım çok düşünüyor 🥰 yine takip edin tabi ki ama genelde normal durumlarda uzun sürer dalma ve çocuk cevap verir ya da siz seslendiginizde birden size döner. Kısa süreli ve algı kapalıysa cevap yoksa ya da tepkisiz ise endişelenmek gerekir

(206 puan) tarafından

Araştırıp öğrendiğiniz bilgileri bu şekilde paylaşmanız çok manidar .Dikkate alacağım söylediklerinizi. Rabbım evladınızı size bağışlasın, sağlıklı ömür nasip etsin .

(1,239 puan) tarafından

Uygulamayı bilgi paylaşmak için kullanıyorum ben, kızım nörolojik takipli hipoglisemik bir çocuk olunca annelerin ne hissettiğini anlıyorum heptenuzun uzun yazarım sağlık postlarinda bilgim varsa😄Genelde çocuk nöroloji uzmanlarını okuyorum zaten çok az varlar cok güvenilir kaynak yok😊 bizim doktorumuz Prof dr Olcay güngör. Onun yazılarını bulabilirseniz oldukça bikgilidir. Dergiparkta çok kaynak var oradan bakabilirsiniz. Olcay hocaninki de mevcut 😊  amiiin inşallah hepimizinkini ♥️ sağlıkla büyüsün miniş

-Reklam-
0 oy
(298 puan) tarafından

Hiç sorun olmaz aynı yaşlarda kizimdada oluyordu o an onunla konuşunca dalma duresini bilerek uzatıyor siz onunla ilgilendiğiniz için :ermm:

(206 puan) tarafından

Ahh canım içim rahatladı teşekkürler 

(298 puan) tarafından

Önemli değil canım <3

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 54 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde gozdekaracaa (249 puan) tarafından soruldu
+4 oy
15 cevap 485 göst.
11 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Anneymben (925 puan) tarafından soruldu
0 oy