+2 oy
157 göst.
Diğer kategorisinde (88 puan) tarafından

Arkadaşlar ben istediğim birşeyler olmadan harekete geçemiyorum iş güç yapamıyorum öylece oturup bekliyorum sanki o istediğim şeyler olduğunda motivasyonum gelecek gibi hissediyorum. Gerçekten olduğu zaman harekete geçip enerjik oluyorum. Bekleyince olacak gibi geliyor biraz araştırdım bu durumu bir kitapta okudum varmış böyle birşey. Motivasyon hareketten sonra gelir diyorlar ama bende tam tersi işte mutsuzsam elim kolum tutmuyor dus bile alamıyorum ev işi yemek bile yapmak istemiyorum uyuyamıyorum bekliyorum birseyler olsun diye ev alma imkanımız yok mesela belki birsey vesile olur evimiz olur diye bekliyorum  çocuğum olmuyor bunun içinde maddi imkanım yok belki hamile kalırım diye bekliyorum işim yok basvurdugum yerler reddetti iş fırsatı olur çıkar biri haber gönderir diye bekliyorum ahım çıkmasını istediğim biri var acaba çıktı mı çıkacak mı diye bekliyorum. Yalnızım dostlarım olur mu bir vesile ile diye düşünüp bekliyorum. Bunlar için hep ve gecelerce günlerce dua ettim namaz kıldım galiba acaba  kabul oldu mu olacak mı diye de umutlanıp bekliyor olabilirim. Bu bir isyan değil sadece umutla bir gözleyiş. Duanin arkasina bakma derler dua etmedigim zamanda birseyler olmadigi zaman mutlu degilsem hep üşengec oluyordum benim dertlerim hep çabaladığım ve olmayan şeyler veya çabalasamda olamayacak şeyler belkide bu yüzden bekliyorum hareketsiz ve pasif bir şekilde. Ne yapacağım bilmiyorum hiçbirşey yapamıyorum nolur bana bir akıl verin

4 Cevaplar

0 oy
(5,204 puan) tarafından

Nerede yasıyosun ya yakım olsam valla arkadaş olurdum sana. Çok iyi anladm seni ama hıc tavsıye verecek bısey gelmedınaklıma bu durumda ne yapılırr ki beklyyorrum dıyınce kısa bı süre ıccın sandm da senınkı dedıgın gıbı  belrısız bısey. Hanı ben dde bı şeye cok heycanlıysam onu beklıyodam sadece ona odaklanırım ama sneınki başka türlü :/ spor yapsan, kurslara basvursan, bı hobı ednsen kendıne ugras bulsan he? 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Canim benim ya bazen ruh halim benim de öyle oluyor ama ben çok da sabırsız biriyim bişey hemen olsun ister harekete geçerim bak bu da iyi değil ortasını bulmak lazım mesela yakın zamanda planlayıp yapamadigin ne var hadi gel birlikte harekete geçelim 

0 oy
(3,541 puan) tarafından

Maalesef ben de öyleyim çalışmak istiyorum ama hevesim çabuk sönüyor hiç sabrım yok tahammülüm yok dayanıklı değilim biri pasifik dese yapamazsın dese hemen umudum kırılıyor

0 oy
(1,678 puan) tarafından

Bende de farklı bir versiyonu var canım 😼 ben de enerjimin gelmesini bekliyorum herhangi bir şeye bağlı olmaksızın, bu işler benim sorumluluğum olduğu için yapmak zorunda olduğum gerçeği beni tatmin etmiyor. Keyfim yerinde olmalı ki, güle oynaya yapmalıyım tüm işleri. Biraz araştırdım ben de, özdisiplin diye bir şey varmış, bizim gibilerde o eksikmiş. İstemesek de, yapmak zorunda olduğumuz işleri yapmalıymışız. Bunları öğrendim de çok mu işe yaradı? Pek değil ama, farkındalığım arttı en azından. Sana da tavsiyem, "tembellikten nasıl kurtulurum" diye arat YouTube'dan. İzle hepsini. İlla seni gaza getirecek bir şeyler çıkar karşına. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 144 göst.
3 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Merve1997 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 327 göst.
6 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 926 göst.
6 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 233 göst.