0 oy
103 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (175 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 76 günlük ve  hasta grip oldu ateşi yükseliyor sesi iyice kısıldı can cekisiyor resmen sesini duyurmak için nasıl çırpınıyor parol şurup veriyor ateşi düşsün diye hiç bir işe yaramiyor sizin önerileriniz nedir ne yapmam lazim

9 Cevaplar

0 oy
önce (905 puan) tarafından

Bnede dün dr a gittim yüksek ateş ve oksuurk domuz gribi dedi yüksek ateşi vardı salginmis dikkat edin

önce (175 puan) tarafından

Ben acile götürdüm hiç birşey yapmadılar pek röntgen çektirdik gazi var dediler lagman yaptım bide pamukla soğuk suyla vücudunu sildim orada bı şurup verdiler gönderdiler parol ver dediler ama hiç bı etkisi yok

-Reklam-
0 oy
önce (803 puan) tarafından

Parol verirmemesi3 gerekiyor 76 günlük diyor sunuz 

Benim Dr calpor ve fitil calpor u bir çay kaşığı nin yarısı fitil de yarım ama 4vsaat ara ile düşmezse bı ondan bı ondan sürekli emzir anne sütü Zaten ilaç ayağının altına limon sur öksürüğü varsa göğüsüne çörek otu yağı sürün geçmiş olsun 

Teşekkür ederim bilgi verdiginiz için bugün calpol alabilirsem alacam

önce (1,128 puan) tarafından

Calpol ve parolun bir farkı yok canım ikiside parasetamol. Hatta fitilinde farkı yok o da parasetamol. İkisinde de 1 ölçekte 120 mg parasetamol var. Boşuna alma istersen. İkiside aynı ölçüde parasetamol içeriyor. Soğuk suyla silme ılık suyla sil bebek usur. Düşmezse ibuprofen içeren dolven vs ile dönüşümlü kullanılır ama bebeğin küçük dolven 6 aydan önce verilmiyor o yüzden 30 dk sonra düşmüyor ve devam ediyorsa tekrar hastaneye gotur. 38 altı ise ateş düşürücü verme tehlikeli değil endişe etme. Bol emzir birde sıvısız kalmasin diye serum yapabilirler istersen bir normal çocuk doktoruna veya aile hekimine götür acilde pek bakmazlar. 

Acile götürdüm hep başka yerlere yönlendirdi hiç doktor yerinden bile kalkmadı bakmadı bile birşeyler yazıp söyleyip hemşireye yönlendirdi hemşirenin yapacağı şeyleri hepsini kendim yaptım yanı sıra aldım en yakın tarihe doktora goturecegim

önce (1,128 puan) tarafından

Öyle yapın bence de, salgın var 5-7 gün ates sürüyor bizde pazar acildeydik ateş düşmeyince iğne yapıldı serum verildi, size de çok geçmiş olsun düşmezse beklemeyin sizinkisi daha küçük 

Saol sizede geçmiş olsun

0 oy
önce (1,382 puan) tarafından

dr git sakin acile gitme hic bisey bilmiyor cocuk doktoru fitil yada kan ister bizmki 4 ayljkti ortakulak enfeksiyonu dedi antibiyotik yazdi ma.l gb kulllandk gecmeyince c.dr ona gittik kilahinda bisey yok neden antibiyotik verdniz önermiyorum demisti gecmis olsun bu arada

önce (1,382 puan) tarafından

yarim soganin ustune 5 8 tane karanfil batir bas ucunda dursun limonu yazmis arkadas burnunu cekebilirsn 

Acile gittim birşey yapmadılar zaten sıra aldım en yakın tarihe doktora godecegim

0 oy
önce (579 puan) tarafından

Emziriyorsanız sarımsak kürü yapıp kendiniz tüketin dut kurusu çayı yapıp kendiniz tüketin. Bebeği sık sık emzirin. Aspiratör ile de burnunu açın günde 5-7 defa

Sütüm yok emziremiyorum malesef

0 oy
önce (1,073 puan) tarafından

dün bizde ateşli gittik malesef zar zor düşüyo geçmiş olsun ortalıkta enfeksiyon bakteriyel salgın var dddi dışarıya çıkarmayın 

Parol şurup veriyorm hiç faydası yok fazlada ilaçda vermek istemiyorum ne kadarda olsa ilaç zararlıdır küçük daha ama elimdende birşey gelmio

önce (1,073 puan) tarafından

Allah yaddımcımız olsun cnm o minik kuşun daha bağışıklık sistemide yok çok küçük bana doktor emiziyosan bol bol emzir dsdi 

0 oy
önce (20,061 puan) tarafından

Doktora götür dostum. Çok küçük bebek. 3 aydan küçük bebeklerin en ufak rahatsızlığında gitmek gerek diye biliyorum. Çok geçmiş olsun 

Saol canim sıra aldım en yakın tarihe gideceğim 

0 oy
önce (1,036 puan) tarafından

Benim bebeğim de dün akşamdan beri hastalandı ateşi normalde inliyor öksürüyor öksürünce ağlıyor boğazı acıyor heralde doktora eşim gelince götürücez bakalım mecbur acile gidicez doktor gitmiş olur biz gidesiye bende calpol veriyorum biz 5 aylığız inşallah salgına yakalanmamıştır ya çok kötüymüş

Aynı şikayetler bizdede var ağlamak istiyor sesi çıkmıyor oksurunce ağlıyor hemen 

Kıyamam ya dün gece hiç uyuyamadı tam dalıyor öksürünce ağlıyor sütünü bile 5 6 damla içtimi içemiyor nefessiz kalır gibi ses çıkarıyor çok korktum geceden beri eşim gelince götürücez acile. Siz gittiniz mi ne dediler

Sıra alabiliyorsaniz sıra alır acil boş gittim hiç birşey yapmadılar bı şurup verdiler gazı vardı lagman yapildi bide soğuk suyu pamuğa dökün vucudunu sürün atesi düşmesi için en son parol şurup verin diyip gönderdiler bunu evdede yapılabilir şeyler direk çocuk doktoruna götürün ben sıra alfim goturecem

Acile geldik canım muayene ettiler gaz var dediler röntgen çekildi. Yatış isterseniz yapalım evde daha kötü olabilir dediler  çocuk doktoru yatış yaptı hastanede kalıcaz birkaç gün serum takıldı antibiyotik hava veriliyor iştahı azaldığı için şekeri düşebilir her ihtimale karşı hastanede olması iyi olur dediler öyle canım. Çocuk doktoru demin geldi gitti bakıcaz bakalım duruma canım 

Bana hiç demediler yatış diye röntgen çekildi gazi var dedi lagman yapıldı gazı kakasini yapti geçmis olsun canım  benim bebeğimin iştahı normal  

0 oy
önce (298 puan) tarafından

Soguk kompleks yap

Yapıyom  genede pek etkisi olmuyo

0 oy
önce (2,374 puan) tarafından

Geçen sene yüksek ateşte doktor 1 yaş altı olduğu için şurup ve serum önermedi paranox fitil verdi yarım saat sonra ateşi düştü bebeğini kalın giydirme fitilini ver ve hava ver sonra ılık duş aldır akşama bişeyi kalmaz rahatlar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 58 göst.
23 Ocak 2025 Diğer kategorisinde yigitmira (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 142 göst.
0 oy
3 cevap 100 göst.
19 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 95 göst.
30 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Erkekannesigm (30 puan) tarafından soruldu