+1 oy
297 göst.
önce Diğer kategorisinde (715 puan) tarafından

Kızlar günaydın! 

Lohusalığınız nasıl geçti gelsin travmalar

Ben çok pişmanım 40 gün kimseyi kabul etmeyip bebegimle ilgilenerek sakince gecirseydim belki sütüm de bu kadar erken kesilmezdi.

Hastaneden döner dönmez ev ana baba günü gelen giden yiyen içen tatlılar pogacalar. Curcuna

Ben emzircem diye boş oda kovaliyorum. Dikişlerim var oturamiyorum sıtma geliyor terleme geliyor pijamayla durmak istiyorum duramıyorum. Herkes şunu şöyle yap diye akıl veriyor ben ne oldugunu anlayamamisim bebegim elden ele geziyor agliyor off Allah'ım şükür kimseyle kavga etmeden geçirdik ama şimdiki aklım olsa kendi kendime kalmak isterdim ihtiyac halinde sadece en yakinlarimdan bi kişi gelsin isterdim. 

Sizin nasıldı en zorlayan neydi sizi lohusalikta?

21 Cevaplar

+1 oy
önce (2,778 puan) tarafından

Lohusalıkta en çok eşim zorladı :D

O da lohusalık yaşadı çünkü. Normalde hiç görmediğim tavırlar, duymadığım sözler, garip takıntılar yüklendi adama. Şok oldum. Yeterince hormon şelalesi altındaydım bir de eşimin lohusalığıyla uğraştım :D 

O bitti, işe dönüş kaygısı yaşadım. Çok çok çok zordu iş ve ev arasında karar vermek.

önce (15 puan) tarafından

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

önce (3,239 puan) tarafından

Bende aynıydım 4 loğusalığımda eşimle uğraştım.. hele en son ki . Son aylar malum uyunmuyot bide suni sancı yla doğum yaptım çok yoruldu vücudum hastanede zaten uyunmaz . Orda dedim acayip yorgunum eve gideyim duş alıp uyumak istiyorum. Tmm canım ben bakarım oğluma sen uyursun dedi . Eve öğlen 2 de geldik banyoya girdim son ses ağlıyor oğlum acele acele çıktım bir baktım yatakta hor hor uyuyor hiç duymuyor . Senmi doğurdun benmi ne bu yorgunluk. Sadece o günle kalsa iyi 10 gün boyunca işe gitmedi yatakta uyudu delirtti beni :angry:

önce (2,778 puan) tarafından

Bizimki de öyleydi. Garip garip tavırları vardı. Cam açamaz oldum bebek donacak diye :D Bir de işten ayrıldı bebeğimize birlikte bakalım diye, vay ki ne vay :D Hayaller hayatlar arası uçurumdu :D

Bilim insanları boş durmamış bunu da araştırmış. Bir grup lohusa anne ve babanın hormonlarını ölçmüşler. Bilin bakalım ne çıkmış, babanın hormonları anneden yüksek ahahahhahaha :D Şaka gibiler ya :D

önce (715 puan) tarafından

Hahaahah ama bu rol çalmak yaaa gerçekten şaka gibi . Benim eşimde hamileyken sanki ikimizde hamileyiz gibi konuşurdu şu haftadayiz, vitamin şunu kullaniyoz oggluumm sen degil yaaa ben ben 😁

önce (3,239 puan) tarafından

Evet bende gördüm onu Hazal Kaya anlatıyordu 🤣 me.meleri büyüdü kocamın diodu.. bizimkinin de kendi işi kardeşinin üzerine yıktı 20 gün çıkmadı resmen tepemde güya bana yardım edecekti . Bide uyuyor uyuyor sonra bi uyanıyor kusura bakma hayatım valla ne oldu anlamadım acayip yorgunum dio yine uyuyor. En son kovaladım kanepeye git horlama bari die

-Reklam-
+1 oy
önce (18,364 puan) tarafından

Pandemi de geçti tek sorun oğlumun sarılık olup iki gün hastanede yatması idi zaten gurbetteyiz bir de pandemi olunca bebeğimi kimse görmedi 

Aslında çok iyi olmus kimsenin görmemesi tabi gurbetinde zorluğu ayri ama insanların zorluğu insana çok batıyor o dönem 

önce (18,364 puan) tarafından

Kesinlikle. Kayınvalidemlerle yaşadığım olumsuz durumlar var ama hatırlamak istemiyorum:)

+1

Olmasa sasardim zaten hangimizin olmadi ki ☺️

+1 oy
önce (586 puan) tarafından

Bebeğim iki günlükken yoğun bakıma alındı göbek bağı enfeksiyonu yüzünden nasıl farketmezsiniz göbek bağı bütün organlara bağlı bu enfeksiyon tüm organlara dağılabilir dedi doktor ev hastane arasında mekik dokundum lohusalığımı yaşayamadım. Hastaneden dönerken bir gün sitmalandim eve zor çıktım eşim bir kere bile nasıl oldun diye sormadı ciddiye bile almadı beni. Bebeğimiz için üzülüyordu ama normal doğum yapınca insanın ağrıları olmazmış gibi geldi ona. Eşimin sormamasi değil tabii travmam bebeğimin yoğun bakım süreci travma oldu çok şükür sağlıkla atlattık.

Çok şükür 🙏 Allah bağışlasın ah daha ne olduğunu anlayamadan hastanelerde koşuşturmak en zoru. 

önce (586 puan) tarafından

Aynen öyle bebeği pusetle verdik puseti bize boş verdiler çok zor Allah kimseye vermesin.

+1 oy
önce (15 puan) tarafından

Benim kaynanam gelmişti kız ortalığı karıştırdı kadın kocamla birbirimize girdik böyle var ya elimde kalacaktı adam aileler falan işin içine girdi bu hamileliğim de kimseyi istemiyorum eşimde anası gille konuşmuyor zaten 

Of ya böyle olunca cok üzülüyorum ne kadar güzel birsey anne olmak evladin olmuş ailenin en mutlu olacagi zamanlarda nerdeyse aile dağılacak. Bi anne olarak en cok onlarin halden anlamasi yardımcı olmasi gerekirken köstek oluyolar. Bence de kimsenin olmaması en güzeli 

+1 oy
önce (4,554 puan) tarafından

Lohusalihin bitmesine 4 gün var benimde sezeryan 3 cu artı ciddi sağlık sorunlarımda var ilk taburcu olduğum gün yatılı misafirim vardı düşün ama evet yorulduğumda oldu ama gelen giden beni çok mutlu etti gram şikayetim yok keşke her gün misafirim olsa hazırlık yapsam bana göre misafir berekettir o yüzden asla şikayetçi değilim 

Evet doğuruyoruz evet kesip biçiyorlar ama bana göre bayanlar fazla abartıyor bu durumu 4 gebelik 3 sezeryan olmuş biri olarak söylüyorum bunu

önce (42 puan) tarafından

Bende sana katılıyorum canım 

Valla yakınım da değil di eşimin arkadaşı eşi çocuğuydu hastaneden geldik ilk üstümü değişmeden buzluktan yemek çıkardım 

Ya o kadarda ne bileyim gercekten olmaz olmamasi lazım yani sen belliki güçlü gayretli halinden sikayet etmeyen birisin ama boyle olmasi da bunu gerektirmez bence ayni seyi mesela sen yapmazsin başkasına 

Asla yapmam gitsemde yardıma gider çocukları götürmem kalmam da 

Evet yaptıkları yanlış ama ben şikayetçi değilim canim iyi tarafından bakarım her olaya kötüye kolay kolay yormam kötü düşünmem 

Ne güzel ☺️

+1 oy

Boşver anlatmayim ikiside berbat geçti 

Kaynim 2 günlük lohusa iken gelmek istedi 

Evet iyi inşandir ama eşim bana sordu bende dedimki şuan olmaz bir hafta sonra alalım dedim eşim tam ariyorduki zil çaldı eve geldiler çay döküldü halıya brn bitax titizim beni sinir boğdu 

Kaynanam zaten yildirdi bı makina boşalttı su sesten yeni doğan ve oğlum korkmaya başladı bağırarak konuşmalar etmeler bebeğe isim koyuyorlardı söyledik yanlış ismi okudu eşim hemen düzeltti 3 defa istediğimiz ismi koydu ve dahası da var benden hastaneden çıktığım gün kahve istediler bende gücüm yok yapın için dedim .

Dahası var annem bir taş çorba yapmadı kalktım çorba yaptım evi süpürdüm birde ağrılar çoğaldı 

Bende öleceğim acile gittik doktor şöyle dedi ödem olmuşsun 

Zonkladi dikislerim neyse travazol falan sürdüm iyi geldi elhamdülillah 

Sonra kaynanam görümce mi almış gelmiş haber ne yok biz çıktık geliyoruz diye geldiler yemek beklediler benden çocukları acıktık acıktık eşimi çağırdım hem yemek getirmemisler hemde yemek bekliyorlar dedin 

Eşimde zıkkım yesinler günlerdir can çekişiyon dedi bize gire ayarla bebeğimize bak yeterli dedi çocukların uykusu geldi dedi ben aldim gittim onlarda kalktılar 

Offf hic anlayis yok gercekten. Allah'tan eşin sonunda anlamış keşke başında anlasaydi ama o kargaşada sonradan anlıyor insan. Karsi tarafin dusunmesi lazim hele erkekli misafir lohusanin evinde ne işi olur gercekten anlamiyorum benimde basima geldi kari koca ev hergun dolu halden anlayan yok iyimisin diyen yok cok zor

Eşim herkesi dağıttı izin aldı ondan sonrası varya cennet gibiydi bana kahvaltı hazırladı beraber yrmek yaptık bebeklerimize baktık 

Çocuğa sürekli kıskanıyon diyen kaybanaa gitti ve oğlum sakinleşti Allah'a havale ediyorum 

+1

Oh çok şükür maşallah kendi huzurunuz daim olsun kaynanada uzak olsun ☺️

Teşekkür ederim canım 

+1 oy
önce (607 puan) tarafından

Sezeryanliydim bebek erken doğdu küvez dönemi oldu sadece 2 gün yanımda kalan oldu sonra ne önüme yemek koyan ne sobami yakan ne evimi süpüren oldu her şeyi kendim etmeye çalıştım bir de 3 6asinda kızım vardı o hastaydi onla ilgilen hastane uzak 4 saatlik yol git gel çok zor geçirdim lahusaligimi bilmedim ilaçlarımı düzenli kullanamadım hep hastanede kalmak zorunda kaldık filan Allah bir daha yasatmasin

Amiin 🙏 of sende hiç yasayamamissin. Allah saglik versin en zoru sağlık sorunları 

önce (607 puan) tarafından

Aynen öyle canım o yüzden tekrar çocuk doğurma düşünemiyorum bile

+1 oy
önce (600 puan) tarafından

Zorlayan tek şey eşim oldu, zaten uzaktayız ennem bir iki gün kaldı gitti karışan falan yoktu tek başımaydım

Tek basina olmakta zor ama cok kisi olmasindan iyidir ☺️

+1 oy
önce (17,416 puan) tarafından

Lohusalık travmam da olmadı lohusalık psikolojisi de yaşamadım. Önceden nasılsa sonradan da öyle hayatıma devam ettim. Aman ben doğum yaptım aman ben hassasım havalarına girmedim yapım öyle. Misafir de geldi saçma sapan konuşanlar da oldu ama sütümü etkilemedi hiç. 

Ne guzel 🙏

+1 oy
önce (1,680 puan) tarafından

Oğlum çok rahattı evet giden gelen oluyodu ama kimse karısmadı hatta sürekli cocugun basındasın gel rahat rahat uyu ağlar uyanırsa sesleriz diyolardı kızım çok zordu çünkü yogun bakımdaydı psikolojik olarak bitmiştim cok zor toparladım kendimi

+1

Allah bagislasin evlatlarını. En zoru hepsinden zoru sağlık sorunları. Cok Şükür gecmis bitmis olsun

+1 oy
önce (4,290 puan) tarafından

Misafirim gelmedi bebeğimde enfeksiyon vardi biz hemen kimseyi kabul etmedik tabi küssenler olmuştur, annem bendeydi gelen benim tarafım oldu o yüzden yorulmadim sütümde etkilenmedi. Lohusaligim kolay gecti ama aşırı sinir halı yuklenmisti 🤣

Ya küsmemeleri lazım halden anlayan yanlis anlamaz zaten. En iyisi kabul etmemek. Zaten hep koca tarafı yoruyor 😁 kendi tarafi insani fazla zorlamiyor

İşte anlayış meselesi canim, sonra kötü ben ilan edildim. Evet aşırı yoruyorlar eve gelip huzur kaçırmayı çalışıyorlar neyse ki eşim kabul etmedi yoksa benimde sorunlu geçerdi 

Amaan kotu sen ol bosver önemli olan huzur. En guzeli valla herkesin gönlünü yapcaz diye kendimizi parcaliyoz anca kimseninde bi Allah razi olsun dedigi de yok zaten 

Evet canım, tek dertleri fesatlık yapalım. Benim kayınvalidem de suç var agızlarinin payını veremiyor verse susup otururlar

+1 oy
önce (4,049 puan) tarafından

Dogum yaptigim gun bebegimi bana vermemeleri . Asla unutmam bunu .

onlara bebklerini vermistiler bakmalari icin normal olarak. Ben bekledim bekledim vermediler. Gece saat kim bilir kacta uyudum. Esimi arayip hungur hüngür aglamistim.

Vermeme sebepleri digerlerinin 2 cidogumuydu onlar bebek bakmayi biliyordular. Benim ilk dogumdu ve dogumdan ciktigim icin halsiz olurum bakamam diye vermemistiler 

Ne kadar sacma ya o bebegin anne kokusuna ihtiyacı var hatta tek ihtiyac duydugu anne kokusu

önce (2,641 puan) tarafından

Ebeler mi vermedi canm anlayamadm yoksa yaninda duran refaktcimo yani cok uzuldm senin adina.ebeler falan yaptiysa bunj sikayet etmelisin diye dusunuyorm

Ebeler vermedi canim. Rusyada boyleymis:(

Ay allahim sacmaliga bak ya.anne kokusuna ihtiyaci olan bi bebegi nasil vermwzler

0 oy
önce (18,115 puan) tarafından

Birinci berbattı ama ikinci iyiydi 1 ay oldu doğum yaptım yeni yeni geliyorlar ilk 1 ay birkaç kişi tek geldi çok.sukur 

0 oy
önce (3,762 puan) tarafından

Kızım yoğun bakimdaydi piskolojim bozulmuştu sürekli ağlıyordum bide üstüne korona olmuştuk 

0 oy

Kaynnayla bir oturuyordum.malesefki normal dogum yaptim ve ilk dogum oldgu icn fazla dikisjm vardi yurumekte bile zorlaniyordum.ama kaynnamda saolsn en buyuk darbeyi vurdu bana.hastaneden ciktim ogun annem babannem vardi yattim ama sonraki gun yatiyorum diye kmbi surat bi surat.her is bana kaldi etti demeler.e mecbur kalktim is yaotim ev topladm suordm sildim.hemde surune surune cok kotuydu.ozman tabi esim arkamda degildi asla.cok zorlandm anlatirken bile canm yandi yanj bilmiyorm cok kotuydu.sukur ki kizim bereketiyle geldi ve 4aylikken kendj evime ciktim.ama o zamani unutamiyorm.2.dogumumdada kendj evime esim almadj kaynnami ozman akillanmisti ben bakarim karima dedi sukurler olsnki.

0 oy
önce (3,769 puan) tarafından

Her zaman herkese belli bir mesafem vardı böyle uzun kalan misafirler olmadı. Sende yalnızlığı seviyorsan herkese mesafeni koy bence zor olmuş ama elhamdülillah geçti hayırlısı buymuş diye düşünelim❤️❤️ Tabi benim bi kaç yakın akraba uzakta yaşıyor yakında olsa belki anlamazlardı. Başka sorunlar yaşadım ama hiç anlatasım yok hatırlarsam içinden çıkamam😂

şöyle şeylerim vardı mesela çocuklar bebeğimi kucaklasın dokunsun istemiyordum, kimse uzun uzun kucaklasın istemiyordum (yakın aile dışında), uyurken sevmek için uyandırılmasına aşırı sinir olurdum, bana yardım edecekler diye aşırı karışılması mesela ben rahat uyuyim diye beşiği kendi yanlarına götürürlerdi ısrarla kurallarıma uymazlardı, arkadaşlarım foto isteyince geriliyordum sanırım bebeğe gelen ilgiyi kıskandım😂 ama şimdi hatırlayınca gülüyorum

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Lohusa lohusa eşimi doğuran kadının bana baskilariyle geçti Rabbim tüm doktugum gözyaşlarımın hesabini sorsun inşallah 

0 oy
önce (1,035 puan) tarafından

Pazar doğum yaptım pazartesi akşamı ev doldu kaynanam insanları toplamış eve benim dikişlerim var zor oturyorum o halimle insanların yanında oturdum oturmasam niye gelmiyor derler doğumun ertesi günü eve insan mı gelir ya düşüncesizler. Benim göğüslerim acıdığı için zar zor ağlaya ağlaya bebeğimi emzirdim  sadece 1 hafta o süreçte daha sonra hep sağarak verdim halada sağarak veriyorum kaynanam ve birkaç kişi sürekli kendi kaynağından içse daha iyi olur anne kokusu alır dediler anlatıyorum anlamıyolar lohusalıkta en çok zorlandığım emzirme konusuydu. Doğumdan sonra kaynanam 3 kendi annem 7 gün kaldı kendi annemde ben kendim bakıcam dedim onuda yolladım o süreçte kendi annemin dediği şeyler bile battı bebeğimle yanlız kalınca aşırı rahatladın hep ona alıştım. Böyle geçti canım emzirme zorladı beni en çok ama artık takmıyorum almıyor memeyi deyip geçiyorım sağarak veriyorum diyorum öyle canım kaynanamda sormuyor artık anne sütünü öyle böyle alsında gerisi farketmez kızım diyor keşke baştan deseydi bunu keyfimden yaptım sandılar hep ama birde bana sorsunlar bende çok isterdim ama olmayınca olmuyor çok şükür sağarak besliyorum bebeğimi. Lohusalığımı hatırlamak istemiyorum baya diplerde yaşadım normalde de çok kafama takan insanım o süreçte daha kötüleştim.  Geçti gitti çok şükür o günler oğlum 5 aylık oldu 🤲

0 oy
önce (164 puan) tarafından

Lohusalık travmam eşim dediğim adamın ailesi maalesef.lohusayken kavga ettik eşim onların yanında bana vurdu sütüm çekildi vs hala da arttırmaya uğraşıyorum meme reddi vs çok zor bi dönemden geçiyorum onlar yüzünden gidip gelmiyğeum alakayı da kestim hamileyken de insallah ölür dedikleri bebeğimi de göstermiyorum haklı olarak.ama eşime oynuyorlar bebeği görmek istiyorlar mi da vs vs haklarıyms da dün de babası gitmiş çocuğumun resmini paylaşmış buda etkilenmiş tabi.üzülüyo güya bebeği gösteremeyen kadın oldumya ben hamşleylen de bana vurmuştu onlar yüzünden.onlaron evşmde oturuyorduk hamileyken evden kovdular kendi anneme sesli mesajlar üstüne öesajlar evi boşaltsın yoksa eşyalrını kapıya atacam polisle beraber kilidi de değiştireceğiz falan ben anlamıyorum o zaman da karnımda torunları vardı yani bu Lara rağmen doğumda falan gelmişlerdi ama son olay artık tak etti boşanacam dedim kucağımda çpcukla vurdun dedim hamileyken de vurmuştu bide sütüm gitti halledelim dedi evden çıktık başka yere taşındık işte görüşmeyi ben kestim kendi görüşyo torunumuzu görmek istiyoruz deyşp duruyorlar oğulları da gelip benle kavga ediyor işte devam yani 

Vurdu dediğin yerde çok üzüldüm 

0 oy
önce (2,722 puan) tarafından

Kaynanamgille beraber yaşadığımız için bir gün şöyle yatıp dinlenemedim. Hastaneden geldiğim gibi salonda oturdum, kızımı odama emzirmeye götürdüğüm için kötü oluyordum. Çocuğu kaçırıyor falan diye tepeme binmişlerdi. Keşke en baştan evimiz olsaydı ama işte kısmet değilmiş. Kızımı 1 hafta bile emziremedim. Sütüm çok yoktu, uyuyamıyordum, yorgundum sürekli. Hâlâ nefret ederim kaynanamdam, hakkımı hiç helal etmedim

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 1,203 göst.
3 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Lazina54 (321 puan) tarafından soruldu

410,795 soru

12,361,833 cevap

41,620 kullanıcı

Kategoriler

...