+1 oy
70 göst.
önce Diğer kategorisinde (902 puan) tarafından

Çok şükür oğlum 1 yaşında lohusa değilim ama ben psikolojik anlamda soruyorum biz kadınlarda bazılarında uzunmu sürer. Bir bakıyorum iyiyim bir bakıyorum yine aynı sıkıntılar içimden bağırmak , çığlık atmak bazen eşyaları fırlatmak geliyor. Normal mi acaba bu süreçte kendimle savaşıyorum. 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (3,806 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Doktorum 2 yıla kadar hormonların düzene girmediğini söylemişti. Ben mesela duygularımı bastırdığım için sanırım bebeğim büyüdükten sonra yaşadım. Doktor lohusa depresyonu yazmıştı teşhise. Bol bol zikir çek namaz kıl Rabbime sığın sana bir hediye verdiğini ne kadar değerli bir şey yaptığını hatırla. Bu kadar değerli bir şeye rahatlıkla ulaşamayız. Tabi ki zorlanacağız ağlayacağız ama hepsinin geçici olduğunu bileceğiz. Daha çok sakin vakitler geçirmeye çalış her gün uyuduğu saat mesela tv telefon olmadan sakin bir zaman geçir. Kitap oku Kuran dinle meal dinle ruhunun da beslenmeye ihtiyacı var unutma

önce (902 puan) tarafından

Sen bastırmışsın bende tam tersi bastıramıyorum yaşımdan dolayı sanırım içimde tutamıyorum. En azından boş bir yerde konuşuyorum icimdekileri atmaya çalışıyorum ama yinede tam olarak geçmiyor.

önce (3,806 puan) tarafından
+1

Bastırma tabi canım doğru bir şey değil daha kötü oluyor maalesef. Sana iyi gelecek şeyi bulmaya çalış. Anneni de kaybetmişsin Allah rahmet eylesin. Rabbimizden de uzak kalma hem annen için hem kendin için ikinize de faydan olur❤️

-Reklam-
+1 oy
önce (4,570 puan) tarafından

Yani bir yıl olmuş destek almayı denediniz mi

Demedim ama emzirme devam ettiği için ilaç kullanamıyorum, birde annemi bir buçuk sene önce kaybettim dogumuma yakınken, ondan sonra hergün ölümü düşünüyorum istemsiz. Bazen çok iyi oluyorum ama bazen bağırasım geliyor , bir kaç kez psikolog la görüştüm , zor bir süreçten geçtiğimi normal olduğunu söyledi sanırım lohusalık la , yaş süreci karışmıs birbirine.

+1 oy
önce (1,038 puan) tarafından

Hamileliğimde başladı benim lohusalık 🤣🤣 daha doğurmadım doğurduktan sonra nasıl olur bilmem 

😂😂😂 dogurmadın daha boşver

önce (1,038 puan) tarafından
+1

Az kaldı bacım ama gerçekten o psikolojiye girdiğimi hissediyorum yalan değil yani 

+1 oy
önce (13,419 puan) tarafından

kimi emzirme bitene kadar lohusalık bitmez diyor. 

biraz doğru bence. en ufak bir şeyde sinir krizi geçireceğim zannediyorum. tahammülüm kalmamış. Gün bitiyor bebeğin yatıyor bir oh diyorsun ama sabaha aynı tempo devam. gerçekten yorucu bir süreç. destek şart. kendimize biraz vakit ayırmamız gerekiyor 

önce (2,660 puan) tarafından
+1

Katılıyorum valla ne zaman emzirmeyi sonlandırdım kendime geldim her anlamda ohh be dedim

@honki ponki toninok çok doğru yamışsın bende öyleyim , benim birde 29 aylık kızım var ikisini ikiz gibi büyütüyorum. Ani patlamalar yaşıyorum, kendimi herşeyde yetersiz hissediyorum. Sanırım emzirmeyi birakınca psikolojik destek almak şart olacak . 

+1 oy
önce (3,502 puan) tarafından

3 yıl canım, annenin toparlanması için gerekli süre 

O zaman 2 sene daha geçicek , ne kadar zor anne olmak . Hamilelikle baslıyor devam ediyor , bir gülüşü herşeye değer  ama zorluklarda yıpratıyor. 

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 536 göst.
0 oy
14 cevap 292 göst.
11 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,786 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 923 göst.
9 Haziran 2019 Diğer kategorisinde ❣♚ Dry❦Şngl ♚❣ (2,865 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 59 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,995 soru

12,368,687 cevap

42,224 kullanıcı

Kategoriler

...