0 oy
109 göst.
önce Diğer kategorisinde (84 puan) tarafından

Selam,ar kizlar.kizlar sorum suki ben teheccut namazi kilmak icin sabah ezanindan yarim saat once kalksam teheccut namazimi bitirdikten sonra sabah namazina  kalan 5 10 dakikayi kuran okuyarak gecirsem sonrada sabah namazimi kilsam teheccut namazim kabul olurmu.bide ben bazen disardan gelen televizyon ve cocuklarin seslerinden namazi a odaklanamadigim icin beyaz gurultu olarak yagmur sesini aciyorum boyle yapmam gunah degildir deyilmi

5 Cevaplar

0 oy
önce (84 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yokmu deneyimi birileri lutfenn cevaplayin:)

-Reklam-
+1 oy
önce (3,888 puan) tarafından

İmsak vaktini takip et. İmsaktan önce teheccüdü kılıp dediğini yapabilirsin. Allah kolaylık versin ❤️ ses konusunu bilmiyorum ama namaz dualarının mealini öğrenip onu düşünerek kılarsan namaza odaklanmış olursun diye düşündüm(doğru yanlış bilmiyorum)

+1 oy
önce (20,159 puan) tarafından

Namazı bozan şartlar arasında ses dinlemek yok. Ben bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Şahsi fikrim bu tabi. 

Teheccüd namazı için imsak vaktinden önce kalkman gerek. Sabah ezanı imsaktan daha geç okunuyor. İmsaği baz alacaksın. Mesela Antalya'da imsak 6.31 de . Sen 6.15 gibi kalkıp teheccut namazını kılıp sonra Kur'an okuyup imsak vakti girdikten 5 10 dk sonra namazını kılabilirsin. 

0 oy
önce (166 puan) tarafından

Namazda o sese odaklanmadiginiz sürece bir sorun yok Teheccüd sabah namazina yakın kılınmaz gece namazı diye geçer örneğin 12 de uyuyorsaniz 3 de kalkıp kılmanız lazim

Bebeyim var bi iki kere oyle kalkdim ama sonrasinda sabah namazima uyuya kaldim ondan

önce (166 puan) tarafından

İmsak vaktine kadar kılınacağı yazıyor internette ama ben hep bir süre uyuduktan sonra gece kalkip kılınmalı diye öğrendim gece namazı çünkü bir diğer adı 

önce (20,159 puan) tarafından

Kılınmaz değil ama öyle kilinsa daha sevap olabilir. İlle o saatte kılınacak diye bişey yok. İmsaktan önce kılınabilir. 

0 oy
önce (301 puan) tarafından

Ben de teheccüt için aynı tarifeyi uyguluyorum. Bir beis yok yani rahat ol. Ancak beyaz gürültü veya yağmur gürültüsü hakkında bir şey diyemem zannımca olmaz gibi. Bu şekilde arızi seslerle huzur yakalanmaz. 

Bazilari diyor ya saat 2 3 gibi olmali diye kararsiz kalmisdim

önce (301 puan) tarafından

Teheccede kelime manası olarak uykudan kaçtı demektir. Ayette gecenin 2/3ü veya 1/3ünde kılındığına işaret vardır. Teheccüdün kerahati yoktur o yüzden imsak atmadan önce de kılınır, gece 1 gibi de. Ama en güzeli gecenin ortasıdır. 

önce (1,951 puan) tarafından
+1

Bende öyle yapıyorum valla canım. Bebek var. Çook uykusuz kalıyorum. 6.20de kalkıyorum . 37 geçe ezan okuyor. Burda 1=aydır imsakla beraber ezan okunuyor. Teheccüd kıldıktan sonra Yasin okuyup imsak girince namaz kılıp uyuyorum. Rabbim kabul eder inşallah 

Amin insallah Allah hepinizden razi olsun:)

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 30 göst.
0 oy
4 cevap 107 göst.
+2 oy
5 cevap 65 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde baltopagiannesi (1,003 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 97 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Defneee (680 puan) tarafından soruldu

411,300 soru

12,381,208 cevap

43,194 kullanıcı

Kategoriler

...