+1 oy
108 göst.
Diğer kategorisinde (5,196 puan) tarafından

İyi akşamlar hanımlar. 4 yas bi kızım var hıc bır dediğimi yapmıyor. Oyunccak yopla derım toplamaz, buraya gel derım gelmez, tuvaletm var der götürürüm geri kaçar orda beklerm seslenirm gel dıye gene gelmez. Yani örnek verıyorum cunku cok basıt seyler çekl derm çekilmez mesela. Bazen on defa söylerm bazen bilerek yükselirim yapsın dye yapmaz brnı kaale almadkça kızsrm bu kez de kızdım dıye kendıme kızarım benı kendıne kızdırdı dıye de kızarım ama kızım beni hiç saymaz. Yani hani bazı anneler var bı kaşını kaldırır orda bıter o iş bende o yok taöam o olmasın ama 2 3 defa deynve de bı olsun ıstıyorum. Neden böyle bana bı akıl taktik bişi verin nolur. 

5 Cevaplar

+1 oy
(5,196 puan) tarafından

Aaa kız nıye yazmıyorsunuz kımsenın bebesi yok mu tek miyim bu konuda

-Reklam-
+1 oy
(1,022 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında. İşine gelmeyince birden sağır kesildiği oluyor. Kitaplarını topla diyorum, toplamazsan hepsini kaldırırım deyince topluyor. Ya da bir oyuncak istiyor, yerdekileri topla öyle veririm diyorum. Dışarıda beni dinlemesin, anında eve dönüyorum. Ama en zorlandığım konu yemek yemesi. Kendi yesin istiyorum o yüzden çok uzun sürüyor. Yemek istemiyorsan hadi yatağına, uyu o zaman diyorum(akşam yemeğinde). Ama bazen tüm bunlarda işe yaramıyor. Sinirlendiğim anlar da oluyor. En son baban kızar deyince yine biraz işe yarıyor. Ben eşime göre daha yumuşak davranıyorum. 

(5,196 puan) tarafından

Babasını da dınlemıyor. Heerseyını çöpe atsam umrunda bıle olmuyor. Dışarıda çok zorlanmıyorrum ama evde çok zorluyor. 

(1,022 puan) tarafından

Karşılıklı inada binince daha da zorluyordur. Evde meşgul olabilecek oyun ve aktiviteler bulursa belki o doyumlu duygusuyla söz dinler. Ya da ona kitaplar okuyup, hikayeler uydurup, anne babasının sözünü dinleyen çocuklar şeklinde örnekler verebilirsiniz. Hikaye, oyun şeklinde. 

(5,196 puan) tarafından

Ahh ah her gece yatmadan masal okuyorum aynı o şekil o da söz verıyor annecım bı daha yapmıcam dıye sabaha aynı :( evde de kendı oynamaya alıstı zaten fırsat buldukça ben de oynarım bı de kardeşi vaar onla da oynar

(1,022 puan) tarafından

Nasıl yapabilirsiniz başka bilemedim. Benim kızımda belki ileri yaşta böyle olur ya da tam tersi. Şuan için yine söz dinliyor. 

+1 oy
(3,958 puan) tarafından

3 buçuk yaşında işine gelmezse ve inatlaşırsak asla yapmıyor. Bazen sabredemiyorum ama tam bir çözüm bulamadım normal diye düşünüp teselli ediyorum kendimi çok zor gerçekten☹️ tehdit etmeyi şart koşmayı hiç sevmiyorum. Önemsiz bir şeyse kendi haline bırakıyorum. Önemliyse bin kere anlatıyorum 

(320 puan) tarafından

Ağzının ortasına bir tane vurdum o sinirle :(

Ama çok yoruldum hiç sıfır dinlemiyor o beni dinleyen uslu bebem gitti ***** geldi yetine

(3,958 puan) tarafından

Ben de iki gündür sabredemiyorum bacım bugün bi bağırdım boğazım ağrıdı. İlk defa bu kadar sinirlendiriyor Annemlerin yanında falan kızmazdım onlar da şaşırıyor halimize

Haklısın yani çok korkutmuş insan ne yapacağını şaşırıyor. Kreş düşünüyor musun önümüzdeki dönem 

(320 puan) tarafından

Evet düşünüyorum bulabilsem hatta şuan yuvam istanbulun yedek kontenjan için başvuru yapmaya calsiiyorfum ama uzak yerlerde var bilmiyom :( bu gidişle özele gondercem

(5,196 puan) tarafından

Dışarıda cok zorlamıyor benı çok şükür ama evde feci bişey. Ben de sevmıyorum babası senı suraya götürmem buraya göturmem vs dıyo sankı burnundan getiriyomus gıvı hıssedıyorum o sekıl. Misal yoplamassan oyuncaklar çöpe dıyorum ama atarsan at dıyor. 

(320 puan) tarafından

Heee benimkide aynı attt diyor veya yap diyor bananr diyor 

+1 oy
(490 puan) tarafından

Bnmde kizim 4.5 yaşında yemin ederim anlattıklarınızin eksiği var fazlası yok birde istediği olmayonca vuruyor ama sadece bana yada babasina vuruyor bazen acaba diyorm sağır mi da dediklerimi yapmıyor çünkü gercekten 100 defa söylersem 101. De belki yapıyor yani bnde mecburen kızıyorum çok sinirleniyorum kendime hakim olamıyorum sonra kendime çok kızıyorum birde bir sanoye olsun peşimden ayrilmiyor elimi yüzümü yıkamak bile lüks oldu sanirsjn yeni doğan bebek gibi...

(5,196 puan) tarafından

Vurma huyu yok onu da yapıyordu bi ara ama eli de agır tokat atıyordu cok kızrım ben de vurdum bilerek tekrsr etmesın dıye bı daha yapmadı yapsa da hemen pişman oluyor yani. 

0 oy
(799 puan) tarafından

Pozitif disiplin ve dramsız disiplin kitaplarını okudum canım. Hayatın değişecek

(5,196 puan) tarafından

Ay kitao okumaya hıc frsatm olmmuyor kı ben kitap bitirene kadar sabır kalmaz. ::( bı de bunun kücüğü var oğlan. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 54 göst.
0 oy
1 cevap 192 göst.
18 Mart 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Nazenin premses (9,725 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 91 göst.

411,631 soru

12,391,944 cevap

43,863 kullanıcı

Kategoriler

...