Kızlar biliyorsunuz 7 aydr meme kanseri tedavisi görüyorm. Kemoterapi aldm ameliyat ile sol göğsüm alındı. 3 yaşına girecek Bi kızım var. Rabbım kimsenin kucağını boş birakmasn. Dün patoloji sonucum çıktı. Bugun doktora gittm. 25 Seans ışın tedavisi 13 kür 3 haftaya bir koruma amaçlı akıllı ilac. Bide 5 sene boyunca ayda bir iğne ile het gün hap kullanacagm. Hap ve iğne hormon pozitif olduğu için beni menopoza sokacak. 5 snee kesin olursa 2 senede uzatp 7 sene olabilir dedi. Hormona %40 duyariliyms. Biliyorsunuz bu süreçte hamile idim bebeğimi aldirmak zorunda kaldm istemeyerek. 14 haftalık idi. Hastalığıma değil ama bebeğime agladm. Bugun o duyguyu tekrar yaşadm. Aylar sonra yolda gelirken agladm. İnstagram da bir kişi takip ediyorm 5 sene benm gibi ilaç kullanıp tüp bebek ile bebek sahibi olacak ikiside 1 ay sonra doğum yapacak. Doktoruma sorduğumda kesinlikle onermiyorm dedi. Eğer kendin istersen ben ilaclardan sonra bebek istiyorm busey diyemem ama nuks etme riskin var dedi o yüzden onermiyorm d3di. Sümeyye Süleyman var İnstagram da biliyorsunzdr. Kızlarımız yaşıt oda 29 yaşında bende 30 yasindaym. Ona Doktoru 5 sene sonunda bir tane daha yapabilirsin demis. Onun genetik faktörlü bide. Şimdi diyeceksiniz bitane çocuğun var . Çok şükür var ama sanki böyle nasl deesem onu aldırdım ya anneligm yarım kalmış gibi hissediyorum. Böyle.bi olay yasamasm belki de hiç böyle bisey aklıma gelmeyecekti. Kizmdan çok güzel abla olur demiştim. Ama belki de nasip değilmiş. Bazen zorlamamakta lazm. Aslında sağlıgm olsun başka bisey istemiyorum diyordum. Ama doktorum asla onermiyorm deyince de içim Bi burkulmadi değil.. kendimle çelişiyorm resmen. Ne yapalm sağlık olsun bende tek çocuk ile kalirm.. ama Bi o kadar inanıyorum tekrar anne olacağıma ama bunu doktoruma nasl atlatacagm) siz.olsanz içinizdeki sesi dinler bütün riskleri alır mıydınız..?
Doktorunu dinle canım. Tekrar çocuk aldırmak veya sağlığını riske sokacak durumlara girme derim. Rabb'im şifa versin inşallah.
Meme kanserinde ilk 7 yıl çok önemli. Canım ben tedavimden 12 yıl sonra bir bebek yaptım ki benim kanser hücrem agresif yapılı değildi ve hormon tedavisi görmedim. Lütfen drnu dinle ilaçlarını çok düzenli kullan
Benmki de orta agresif dedi. Canım sen de mi meme idi hep karistiriyorm ya . Yoksa göz müydü
Yok canım göz arkasındaydı benim tümör.
Yaşin daha küçük cnm ilerde yine olur iyileşme sürecin iyi olunca olur
Ablamda 27 yaşında iken même kanseri olduğunu ogrendi. Daha bakardı. Evlendi. Çocuk istiyordu ama ona da doktor önermiyorum diyordu. Ablam 5 yıllık hormon hapını kullanmadı ama çünkü çocuğu henüz yoktu
Peki şuan var mı çocuğu canm
Henüz daha 3 yıllık evli daha yeni istiyorlar bakalim
Tüp bebek mi yaptıracak canim. Bide kaçıncı evreydi onun. Suan kaç yaşında. İnstagram fa Büşra celepdenjz ile ecem Türk doğan var ikjside tüp bebekle bekliyorlar suan 1 ay sonra flsn doğum yapacak lar
Evet tüp bebek düşünüyorlar. 32 yaşına yeni girdi. İlk evreydi şimdi iyi şükür
Doktorunu dinle canim. Sağlıgını riske atma bir evladın var onu düşünmelisin
Benim de bir akrabam var canım o zaman kızı var mıydı bilmiyorum ama meme kanseri olmuştu yenmişti seneler sonra iki kızı daha oldu ama yine kanser nüksetmiş çok üzüldüm sizede onada rabbimden ümit kesilmez mucizeler onda gizli belki de kendinden olur bilemeyiz bozma moralini rabbim büyük rabbim sana Şafi ismiyle şifalar versin 🤲🤲
AAhh cnm yarım kalmışlık duygusuyla böyle hissediyorsun ama unutmaki hayatta olan bi evladın var allah korusun sana bişey olsa kim bakacak kim sahip çikacak ona o evladın için kendi sağlığını düşünmek zorundasın evlat edinebilirsin anne babasız kalmış bi yavruya analık etmek evladının ona ablalık yapması vardır belki nasibinde
O sorumluluğu alamam ki canim. Hem esimde istemez bende istemem açıkçası oda başka bir sorumluluk
Tabiki en doğrusunu bilirsin hayatta herseyın bi çaresi vardır
Benim eşimin ilk eşide senin gibiydi, hamile olduğunu öğrendiği zaman kansermiş, aldırmak istemedi çocuğu . Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah, oğlum 1 yaşındayken vefat etmiş
Gerçekten mi çok üzüldüm suan :( kaç haftalık iken yakalanmis
Ay canım bilmiyorum ki ama onun teşhis geç oldu o yüzden kaybettiler maalesef
Sen çok güçlü bir annesin . Şuanda önce sen sonra kızın sonra başka şeyler çok şükür bir evladın var onunda sağlıklı bir anneye ihtiyacı var tedavini tamamla Allah'tan ümit de kesilmez
Risk almam tabi ki. Canından değerli değil olmamış çocuk. Kesinlikle doktorunu dinle. Kızının başında sağlıkla dur. İleride belki olumlu gelişmeler olur. Onu bilemeyiz. Ama şimdilik bu fikri çıkar aklından. Risk falan almamalisin
Ahh canım benim kıyamam ben sana Yüce Rabbimm sana sağlık şifa afiyet versin tez zamanda iyileşirsin öncelikle iyileşmeye odaklan bilirsin ki mutluluk huzur kanserin düşmanı hep güzel şeyler düşün iyileştiğini kanserden kurtulduğunu hayal et moralini hep yüksek tut sen iyileşince istediğin kadar çocuğun olur inşaAllah ama ilk önceliğin sen ve yavrun olsun sonrasında da ikinci çocuk inanıyorum ki atlatıcaksın tümmm dualarım seninle cnm. Bende de kalp rahatsızlığı var iki kere kalp ameliyatı geçirdim ama öyle böyle ameliyatlar değil ölüm riski çok yüksek olan ciddi ameliyatlar hep iyileşeceğime 3 aylık bebeğime kavuşmayı hayal ettim Allah hayalimi gerçekleştirdi hamdolsun aradan 3 yıl geçti sağlığım iyi ikinciye hamileyim geçen sene doktorumdan onay aldım bu sene nasip oldu doğum izni raporları almam lazım ki beni sezaryene kabul etsinler.asla umudunu yitirme cnm hep mutlu ol. Evet bende Sümeyyeyi takip ediyorum aşırı tatlılar inşaAllah sana da çocuk için izin verir doktorun
Belki ilk defa sana yorum yapıyorum öncelikle Cook geçmiş olsun.konuya geleyim babamın bir akrabasida aldirmisti göğsünü sadece bir oğlu vardı tedavisini oldu suan 5tane çocuğu var yani diyeceğim o ki Allah'tan umut kesilmez cnm ❤️
Hayatını asla riske atma kurban olduğum Allah öyle bir zamnda verir ki aklın şaşar
Nasl yani beş mi nasl olabiliyor peki. Evresi farklıdr türü farklıdr
Evresini fln bilmiyorum annem babamdan duyduğumu sana söylüyorum cnm bugün konuşurum annemle bilgi verir bna
Risk alıp elimde olan evladimi da neden annesiz birakayim?
Evet oda var. Bugün son kez düşünüp aglayp bu konuyu bir daha kapatiyorm. En ağzıma alacagm ne de gönlümden geçireceğim. Rabbım tek dileğim var srtk önce sağlıgm
once tedavin bitsin zorlu süreç geçsin belki o zaman doktor onay verir olur bebisin ama suan iyilesme sürecindesin riske atma canim
411,190 soru
12,377,053 cevap
42,917 kullanıcı