+2 oy
370 göst.
Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından

Kızlar eşim 35 bin tl maaş alıyor kış aylık 3500 4000 arası yakıt ara gider vs geliyor şuna bi ev bulduk kirası 14 bin tl sizce çıksam geçirebilir miyim yeter mi ?

16 Cevaplar

+2 oy
(4,393 puan) tarafından

Biraz zor gibi canım Allah hepimizin yardımcısı olsun çok üzücü devletin bize reva gördüğü şeyler 

-Reklam-
0 oy
(2,138 puan) tarafından

Umarım.....

.

0 oy
(5,402 puan) tarafından

Kayınvalide ile mi oturuyorsun

(58 puan) tarafından

Hayır 

0 oy
(1,080 puan) tarafından

Kira ve yakıt hariç elinize ne kadar para kalacak ve kaç çocuk var bu önemli 

(58 puan) tarafından

17 bin kalıyor 1 kızım var 3 yaşında 

(1,080 puan) tarafından

Borç yoksa yeterli canım 

(58 puan) tarafından

Yok canım sadece taşınma masrafı 60 bin tutuyor emlakçı komisyon vs onun için sadece birinden tam altın borç aldık yaza yapacağız 

(1,080 puan) tarafından

Yaparsınız canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ❤️ 

0 oy
(20,230 puan) tarafından

Yeter bence de öyle sık sık et yeme dışarıda yemek yeme olayı zor. 

0 oy
(893 puan) tarafından

14 bin lira 

4 bin yakacak 

2 bin elektrik su 

1500 İnternet fatura desen

500 de öyle öyle gitti desek 

Toplam 22 bin 

13 bin kalıyor oda anca aylık mutfak masrafını karşılar tabi eksik gedik olacak şekilde  

Allah yardımcınız olsun 

0 oy
(1,129 puan) tarafından

Bence yeter cnm inşallah zarurî ihtiyaçlar çıkmaz 

0 oy
(7,877 puan) tarafından

Neredeyse maaşın yarısı ya çok zor kirada olmak. Tokiye başvurdunuz mu 

önce (555 puan) tarafından

TOKİ olsa nolcak ben anlamadım bu İstanbuldaki tokileri.kaysehirde tokilerin aidatlari aylık 2.400olmus eh insaff.2+1 tuvalet bir bide.8-10yillik daire .merkezi sistemli.ben anlamıyorum.gecen gün birine mesaj attık 4.500tu ev fiyatı 1milyon zam yapmış olurmu böyle ya ,iki günde ne değişti o evde ne yapıldı ,birde TOKİ olacak , bukadar aidat nereye gidiyor

0 oy
(1,869 puan) tarafından

Kızınız büyümüş siz de elinizden geldiği bir işte çalışsanız destek olmuş olursunuz. Elektronik eşya ihtiyacınız kıyafet ihtiyacınız falan varsa onları alırdınız eliniz rahat olurdu 

0 oy
(4,669 puan) tarafından

Yani bu yazdığın giderler hariç borç vs yoksa okula giden çocuk yoksa zor da olsa gecinilir  ne kadar kalıyor tahmini eline 

0 oy
(445 puan) tarafından

Zorlanırsınız bence ya çocukta varsa daha zor

0 oy
önce (1,597 puan) tarafından

Kira yakit faturalar disinda ki ihtiyaclariniza ne kadar butce ayirdiginiza bagli . Ornegin pazara ve markete ne sıklıkla gidersiniz. Ne kadar harcarsiniz. Et ve tavuk urunleri ne kadar alirisniz. Kiyafet ust bas  giderinjz nedir.  Cocuk ve kendiniz icin sosyal aktivite. Arac var ise onun giderleri.

Kaba taslak bir cizelge yapip duruma bakin bence cunku bazi aylar tam yetebilir bazi aylar yetmeyebilit

0 oy
önce (5,762 puan) tarafından

Tabikide yeter canım biz geçen ay 14 binle hem kira taksit hemde doğalgaz su yatırdık düşün elimizde bir kuruş kalmadı kredi kartı ile ekmek aldık ve elektriğimizi ödedik 

0 oy
önce (959 puan) tarafından

Yeteceğini sanmıyorum aylık sadece çocuğun isteklerine 5-6 bin gidiyor Allah yardımcıniz olsun

0 oy
önce (402 puan) tarafından

Ya bu çok size bağlı. Gelire göre gideriniz olursa neden olmasın. Taşınma çok elzem mi neden taşınıyorsunuz şuan ki ev kirası ne bunları bi değerlendirirdim heralde ben olsam. Bizde çok taşınmak istedik evet taşınmak büyük külfet. Fayda zarar analizi yapınca bu evde kalmaya karar verdik benim için evin tek sıkıntısı dubleks olması bebeğim küçük sürekli merdivene yöneliyor ve ısıtması zor oluyordu. Bi şekilde halledebiliriz deyip kaldık. Alt katta kalmaya karar verdik. Bi katı ısıtmak daha kolay kapıyıda sürekli kapatmayı alışkanlık haline getirdik bu sayede merdiven korkumuz da kalmadı. Bu bizim için hem dediğiniz gibi 50-60 bin masraf yapıp hemde 2 bin daha fazla kira ödemenin önüne geçecek bi sebep olmadı bu sene. Bunları bi değerlendirin Allah yardımcınız olsun.

0 oy
önce (721 puan) tarafından

Biz eşinizle ikimiz çalışıyoruz geçen yil o 28 bin aliyordu sadece borçlara çalışıyorduk bu yıl nasıl olcak bakicaz 😂 kredi ve kredi kartları vs. Kiramiz da 5.500 tlydi yani. Şimdi eşim 33 aldı hepsi karta gitti sadece kira parası kaldı elinde. Benimki de karta gidecek gene elde var 0 😂 ama biz laptop telefon aldık arabanın kredisi falan var. Biterse belki rahatlariz

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 486 göst.
27 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 850 göst.
+1 oy
2 cevap 61 göst.
+1 oy
3 cevap 76 göst.

411,613 soru

12,391,374 cevap

43,817 kullanıcı

Kategoriler

...