+2 oy
471 göst.
Diğer kategorisinde (711 puan) tarafından

Karne günüydü çok heycanlı hemde stresliydim. Kızımı okula götürürken bi teyze çöpten kağıt plastik topluyordu yanından geçerken para istedi o anın stresiyle yok teyze dedim ama sonra içime büyüdü keşke verseydim dedim. Dönüşte görürsem veririm dedim göremedim. Nasıl rahatlıycam böyle hala o teyze aklımda 😟

10 Cevaplar

+2 oy
(7,787 puan) tarafından

Ben dilencilerden hiç haz etmiyorum. Bizde yokluk gördük ama Allah'tan başka kimseye el acmadik . Annem eve iş alırdı hepimiz oturur yapardik . Eşimin annesi yine öyle kadın ömrünü ev temizliklerinde heba etmiş . Ev temizliğine gitmiş ertesi günü doğuma almışlar . 40 çıkmadan ise devam etmiş . Eli ayağı sağlam olup dilenen insanlara  üzülmüyorum. Ama hadisi şerif var diye eğer Allah rızası için istemisse o zaman veriyorum .

(711 puan) tarafından

Kağıt topluyordu yani bi yerde oturup istemiyordu ne bilim yaşı büyük insan üzülüyo o yaşta torun sevmeliydi

-Reklam-
+2 oy
(1,219 puan) tarafından

Valla nerede yasiyorsunuz bilmem ame ben İstanbul da yasiyorum.Bizim burada kagit toplayicisi taklidi yapan dilenci dolu.Copten yemek yiyor gibi yapan,cocugu ders calisiyor gibi kitap defter acip dilenen dolu.O yuzden ben 1 Allahin kuluna bile guvenip para vermiyorum.Onemli olan niyet demesin kimse sen niyet derken birinin kocasinin şarap parasini ödemis olursun haberin olmaz.Burada oyle bir duygu somuruculer var ki dilendigi parayi harcamamak ici  yemegini bile ayri dileniyorlar eve ekmegine kadar aldiriyorlar.

+1 oy
(2,138 puan) tarafından

Onu o hale düşüren sistemin...

(711 puan) tarafından

Of canım sıkılıyo☹️

0 oy
(445 puan) tarafından

Yani bir başka hayır işleyebilirsin gene ihtiyaç sahibi birisine para verebilirsin diye düşündüm aklıma bu geldi 

(711 puan) tarafından

Olabilir evet

0 oy
(1,080 puan) tarafından

Attığın adımlar bile nasip . Demekki kadının nasibinde yokmuş . Şahsım adına konuşuyorum , ben benden para isteyen birine para vermiyorum ama genelde kendi halinde toplayıp etrafa rahatsızlık vermeyenlere cebine koyup hiç birşey demeden verip geçiyorum 

(711 puan) tarafından

İçime büyüdü 

(1,080 puan) tarafından

Yok canım hiç büyümesin nasipten öte yol yok 

(711 puan) tarafından

Orası öyle tabi

0 oy
(303 puan) tarafından

Ben insanların karşımıza boşuna cikmadigina çok inanırım belki de vicdanına imtihan oldu o an yapamadın ama böyle hissetmen bile duygusuzluktan iyidir üzülme 

(711 puan) tarafından

Çok stresli andaydım okula yetişiyorduk

(303 puan) tarafından

Biliyomusun bendede olmuştu dönüp baktım iki mahalle dolaştım yoktu teyze nasıl dert olmuştu içime .yine hatırladım bak 

(711 puan) tarafından

Çok kötü bi his 

(303 puan) tarafından

İmtihan. Bence bize o anlık uzanan hiç bı eli geri çevirmemek lazım yapacak bişey yok insaAllah karşına çıkar bidaha gorursunde vicdanen telafi olur 

(711 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy
(20,233 puan) tarafından

O teyze için dua edebilirsin dostum. Allah senin dualarinla belki de ona çok daha fazlasını nasip eder

(711 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy
(3,533 puan) tarafından

Öyle yaşlı kadın benim kızım kuran kursuna gidiyor dilenci geldi hoca yiyecek şeyler verdi kadın beğenmedi benim param vardı ama karttaydı bazen de güvenilmiyor

0 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Bundan 10 yil önce Bayram alışverişi için markette gittik et alıyorduk yanımızda orta yaşlarda bir amca vardı etlere baktı elinde ilaç poşeti vardı üstü başı biraz dağınıktı fiyatlara baktı gitti hiç akıl edipte amca birşeye ihtiyacın varmı diye sormadim gittikten sonra aklıma geldi eve gelince daha çok vicdan yaptım ağladım belki son parasını ilaca verdi etlerin fiyatına baktı alamadı neden almadım neden aklım çalışmadı başıma vurup durdum ve halen onun acısını yaşarım Rabb'im o adami başka şekil karşıma çıkar yardım edeyim dua edip dururum 10 yıl geçti halen içimi yakıyor 

0 oy
önce (7,878 puan) tarafından

Para isteyen muhtaç değildir emin ol hastalıklı kafadir. Işıklarda bekleyen yaşlı bir amca para istiyor öyle üzüldüm öyle üzüldüm ki sonradan öğrendim ki adamın daireleri varmış o da çöpten topluyor bir şeyler tabi. Yine dedim ihtiyacı olmasa neden istesin beklesin soğukta bir gün araba kullanıyorum ışıklarda bekliyorum bir baktım arkasını dönmüş tomarla para elinde sayıyor. Hemen cebine koydu para istedi. Emin ol ihtiyacı olan para istemiyor mendil satıyor çorap satıyor öyle kazanıyor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 226 göst.
30 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde huzun_iyidir (6,964 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 399 göst.
15 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Prenses__00 (632 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 291 göst.
7 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 348 göst.
20 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,026 puan) tarafından soruldu

411,614 soru

12,391,400 cevap

43,821 kullanıcı

Kategoriler

...