+2 oy
438 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (72 puan) tarafından

Kizlar merhaba. 1 haftadir annem bizde. Onumizdeki hafta teyzem ve kuzenim gelecek. Buyuk ihtimalle kardesimde kalacak. Bi 10 gund eoyle kalacaklar. Siz kalabalik olunca mutfak masrafini nasil idare ediyrsunuz. Annem gelmeden bi 6 binlik alisveris yaptik ama digerleri gelince yine yapmamiz lazm 6 binde yetemz. Kahvaltiluklar cok pahali et tavuk ucmus zaten

28 Cevaplar

+8 oy
önce (671 puan) tarafından

Hiç bisey yazmayacaktim sadece yorumlari okumak istedim şey farkettim derdin nasıl ağırlanır fikir almak değil kusura bakma ama dedikodu.

Yazdıkların falan cidden madem istemiyorsunuz planlarınızı uymuyor sizi sarsıyor bu durum kusura bakmayın müsait değilim de kabul etme kabul edip yenilen içilen konuşmak ne ayıp bir durum.

Allahtan kimsenin evine yatılı gitmiyorum da arkamdan konuşacak kimse yoktur ya yemin ediyorum bazı insanların verdiği suyu içerken bile düşünmek gerek

önce (1,573 puan) tarafından
+1

Brn de sadece yorumları okumaya gelmiştim yorum yapmak istedim herkesin durumu aynı değil malesef biraz dert yanmak da istemiş olabilir hanfendi bu da gayet normal. Anne baba bile olsak bir evde kaliyorsak ekonomisine az buçuk destek olmak zorundayız herkes durumu dahilinde yapar gelirken eline 2 Menemen 2 reçel almak 3 4 gün sonra kızım bi tavuk alalım da akşam pişirme ben çıkamıyorum sen al diyip eline sıkıştırmak hem moral motivasyon hem destek olur. 

önce (253 puan) tarafından

Yani biraz öyle olmuşta her haftada uzun süre yatılı ağırlamak lta insanı sıkar ya vallahi yatılı misafirin herşeyi zor hele çocuk varsa ev işi yemek temizlik çayı tatlısı bir gün değil ki baş üstüne desin hadi eş ailesi kendi annesi neysede teyze kuzen bana saçma geliyor ya ne işi var yatılı misafir

önce (671 puan) tarafından
+1

Kolayı var işte müsait değilim başka zaman ağırlamak isterim diyecek

önce (253 puan) tarafından

Bence nickin gibi hakkını vermek lazım hiç birşey bilmiyoruz belkide kendince bir nedenleri vardir

-Reklam-
+2 oy
önce (8,351 puan) tarafından

Her gün et tavuk balik yenecek değil.  Allah ne verdiyse yenir . Ben olsam gittiğim yerde uzun kalırsam eğer eve biseyler alırım  .. .

önce (72 puan) tarafından

Yok annem almaz hic. Beklemiyrm zaten 

+1 oy
önce (3,134 puan) tarafından

Kaynanamlar geldiğinde ben 15 günlük liste yapmıştım sebze yemekleride yazmistim aralara. Bakliyat turüde vardi kuru fasulye nohut yemeği falan. Cok masraflı olmuyor öyle. Kahvaltılık markette pahali ama sarküteride alınca daha uyguna geliyor açıktan peynirler falan az az her çeşitten alıyorum hem sofra kalabalik oluyor. 

+1 oy
önce (765 puan) tarafından

Sıkışık bi dönemdeyiz demişsin böyle bi dönemde ısrarla misafir ağırlamak neden peki durumu izah et başka zaman ağırlayayım desen olmuyor mu 

0 oy
önce (2,218 puan) tarafından

Genelde böyle zamanlarda akşam yemeklerinde dondurucuda ne varsa pişiririm kuru bakliyat yada patatesli yemekler daha çok kahvaltılık masrafın olur öyle yaparsan 

Sebzede alms basini gidiyor valla yumurta 3 gund ebitoyor ikitanede cocugum var onlardaa herdgun yapiyrm yumurta

önce (2,218 puan) tarafından

Haklısın canım 

0 oy
önce (1,239 puan) tarafından

Canım uzun süreli kalıyorlarsa kendime ne yapıyorsam günlük onlarada yaparim hergun özel bir menü yaparsan zaten altından kalkaamzsin evde olan şeylerden  yemek yap kuru fasülye taze fasülye buzlugubdan çıkar birşeyler

0 oy
önce (3,804 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun canım. Bence çok abartmadan normal şeyler al. Misafir önemli ama sıkıntılı zamanda gelince çok eksiye düşürüyor maalesef zorluyor. Sen de elinden geldiğince kendinizi sıkmayacak şeyler al

Biliyr msuun zaten 100 bin eksideyiz dardayiz gecen hafta kaynanam kaynatan kaynim geldii 5 gun kaldirlar istrt istemz yine eksiye girdik derkwn annem geldiii bide uatune 3 kisi daha ciktii bilmiyrm esiminde cani sikiliyor. Yani bir hafta kalinip iki taraf icinde tadinda birakmak en iyisi degil mi?? 15-20 gun bu devrde herkea icin sikintiii

önce (1,382 puan) tarafından

bence o eksileri kapatmanin yolu onlardan cikarmak sirayla sizde kalanlarin evinde kalin görsunler o zmn 

Hahah annemde kaldigim sayili gunlerde bile alisveris yapar oyle gideriz

önce (1,382 puan) tarafından

sizde neden kaliyorlar ki uzaktan mi gelmisler 

Evet sehirdisindyz

önce (3,804 puan) tarafından

Tahmin ettim öyle bir durum olduğunu yoksa insan dert etmiyor giden parayı. Ya işte yabancı değiller dediğim gibi normal uygun yemekler yapabilirsin. Maddiyata Canınız sıkılmazsa güler yüzünü de kaybetmezsin daha iyi olur 

önce (1,252 puan) tarafından

Sanki kalmak için yarışıyorlar gbı me geldi

0 oy
önce (12,864 puan) tarafından

Allah yardım etsin valla ya şükür para düşünmüyorum bol bol alırım. Ama Hergün et falan yenecek diye birşey yok. Ispanak makarna yap mesela. Biber dolması yap buzlukta varsa

Valla bizimde 2 bebek var ve maddi olarak sıkışık donemdeyiz. 100 bin kadar esksideyiz vi topqrlayamadik kendimizi

0 oy
önce (219 puan) tarafından

Koca bir tabak patates kızartması yaparım yanına pisi dahada gerekirse menemen al sana mis gibi kahvaltı 

Valla nolursa olsun ust uste uzun sureli misafr insnai sarsiyor. Normalde bizim butce bellidir ayda 1 kere alisveris yaparz onla ayi bitiririz. Bu ara cok gelen giden oldu bu 3. Alisverisimiz ve gelecekler var yine yaomamz lazm. Un yag yumurta bunlar hemen bitiry

önce (219 puan) tarafından

Misafir 10  bereketi ile gelir 1 ini her 9 unu bırakır gider doye büyüdük biz , çok ta misafir ağırladık Rabbım verdi bereketini illa et sucuk şart mı patates bedava neredeyse her türlü yemeğinde oluyor, bence ya hiç davet etme ya da lafını etme

önce (12 puan) tarafından

lafini yapmak ve destek.almak.icin acilmis bi post boyle dert edecegine hic cagirma daha iyi

0 oy
önce (7,117 puan) tarafından

Annen teyzen yabancı değil sonuçta hergün et balık yapmana gerek yok sebze bakliyat vs yapabilirsin kahvaltılıkta börek pişi patates kızartması vs ile yapılır

0 oy
önce (92 puan) tarafından

Valla canım yatılı misafirim gelince bı iki gün ozenirim ağır yemekler yaparım . Sonrasında evde ne varsa onu yaparım bide gidecekleri gün de ağır yemek yaparım.  Hergun ağır yemek yaparsan misafir değil tek te olsan altindan kalkamazsin.  Kahvaltılıklarin tamam olsun kahvaltıyı güzel şekilde yapın . Yemekte yeri gelir sebze yeri gelir makarna ben öyle yapıyorum yani gelen gidenim benimde çok olur. 

0 oy
önce (18,390 puan) tarafından

Misafirlik üç gündür derler  geldiklerinde bir iki gün özenirim bir de gidecekleri gün. Çok kalıyorlarsa normal günlük ev halinde davranmalısın

0 oy
önce (1,578 puan) tarafından

Uzun be kabalık kalmalarda gelen kişilerin destek olması lazım olmazlarsa ne varsa onu indir sonuçta ekonomi ortada normlde evime gelem kişiyi en iyi şekilde ağırlamak isterim ama hem kalabalık ve uzun süre olunca ev sahibininde belini bükmeye gerek yok ne varsa onu indir düşünme ayıp değil misafirperverliğini gülen yüzünü eksik etme yeter

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Benim iki hafta önce annem kardeşlerim babam damat geldi biz alışveriş yaptığımız halde saolsun babam bı o kadar da para bırakıp gitmiş  de her gün et tavuk yenmezki kim hergun yiyor 

0 oy
önce (79 puan) tarafından

Nerdeyse herkes aynı şeyi söylemiş zaten ve mantıklı olan da budur. Kendine ne yemek pişireceksen onu pişir, hergün etli tavuklu menüye gerek yok. Kimsenin bütçesi kaldırmaz bunu. Hele bilmem kaç bin lira eksiye girmişken hiç gereği yok. Unu da 25 kiloluk almanı tavsiye ederim, daha uzun gider en azından 

0 oy
önce (282 puan) tarafından

Vallah kartlara yükleniyorum yapıcak birşey yok ailem gelince şartlarım zorlansada yaparım bir şekilde ama benim annem yada ailem geldiğinde ben istemesemde kızsamda bir bakıyorum elleri dolu geliyorlar uzun kalsalar mutfak gıda alışverişi yapıyorlar yemeklik. Halbuki ben istemiyorum yapmalarını haberim olmadan bir bakıyorum annem markete gitmiş doldurmuş gelmiş Allah razı olsun :) 

Ne guzell

0 oy
önce (51,803 puan) tarafından

bu durumda geleninde dusunmesi lazim ben gittigim yere muhakkak alisveris yaparım yatili kaliyorsam kalmiyorsam da bisey alir giderim. gelenler akil eder umarim bide niye geliyorlar

Cocuklari ozlemisler. Kuzenimde annem burda gorwyim diye geliyo

0 oy
önce (4,310 puan) tarafından

Kalan kişiler ev halkına destek olması gerekiyor herşey pahalı kalan kişiler de yabancı değil evinde ne varsa pişir canim 

0 oy
önce (6,940 puan) tarafından

Her gün etli sütlü yenecek diye birşey yok ki bir gün sebze olur bir gün bakliyat olur bir gün sadece çorba yemek salata olur bir gün yanına makarna ya da pilav olur kahvaltılık olarak da çok çok almaktansa az ve çeşitli alırsan sofra kalabalık olur  ve neden o kadar çok kalıyorlar özel bir sebep yoksa anne kardeş neyse de teyze kuzen bana o kadar kalması pek uygun gelmiyo ben rahat edemem eşim rahat edemez 

0 oy
önce (4,653 puan) tarafından

Bana gelen misafirler huylular o konuda alışveriş yapmayınca rahat edemiyorlar.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 509 göst.
10 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Serpil ahmet (563 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 293 göst.
27 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esramp (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 426 göst.
8 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Defnedamla (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 333 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Defnedamla (303 puan) tarafından soruldu

410,963 soru

12,367,225 cevap

42,122 kullanıcı