+1 oy
390 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (246 puan) tarafından

Abdestli iken çocuğun altını değiştiriyor musunuz kızlar ben abdestliyken nedense kızımın siçasi geliyor temizlezem abdestim gider mi su soğuk iki debir tazeleyemiyorum

15 Cevaplar

+1 oy
önce (16,572 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hanefi Mezhebi'ne göre çıplak el ile avret mahalline dokunmak abdesti bozmaz.

Ancak Şafii Mezhebi'ne göre tenasül uzvuna ve İmam Şafii'nin cedid (yeni) görüşlerine göre dübür halkasına elin iç kısmıyla dokunmak abdesti bozar.

Ümmü Habibe'den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (asm) şöylebuyu­rur:

"Her kim tenasül uzvuna veya fercine dokunsa, abdest alsın.'' (Nesai, Gusl 30).

Hadisteki "ferc" kelimesi hem erkeğin hem de kadının cinsel organıdır.

Buna göre, kişinin kendi cinsel organına veya dübür halkasına elinin iç tarafıyla dokunması abdesti bozduğu gibi, küçük yaşta da olsalar başkalarınınkine dokunmak da aynı şekilde abdesti bozar. Bunda herhangi bir yaş sınırı olmaksızın abdesti bozar. Ancak bu durumda dokunulan kişinin değil, dokunanın abdesti bozulur. Şu halde, Şafii Mezhebi'ne mensup bir anne, bebeğinin altını temizlerken, çıplak elinin içi ile bebeğinin ön veya arkasına değerse ab­desti bozulur. (bk. Kadı Ebu Şuca’, Ğayet’ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza

önce (246 puan) tarafından

Teşekkür ederim ❤️ 

-Reklam-
+3 oy
önce (3,685 puan) tarafından

Hayır abdest almasına gerek yok. Sadece necisin temizlenmesi gerekir. Anne evladının avretine dokunurken şehvetle dokunmaz bakmaz sonuçta. Sadece ellerini yıkaması kafidir 

Teşekkür ederim canım ❤️ 

önce (799 puan) tarafından

Ben de bu fikirdeyim ama dini eğitim almadım kardeşim. Bildiklerimden yorumla bu fikirdeyim yani

+1 oy
önce (29 puan) tarafından

Eğer eliniz avret yerlerine temas ederse bozulur

Değmez ise kırılmaz 

Teşekkür ederim ❤️ 

Rica ederim ne demek

önce (378 puan) tarafından

Eksik bilgi Şafilerde bozulur.

önce (1,913 puan) tarafından

Evet şafilerde diye belirtmek de fayda var. Hanifi mezhebinde bozulmuyor. Burda bir sürü insan var yanılmasınlar😊

+1 oy
önce (213 puan) tarafından

Özel bölgesine elin dediğinde bozulur biliyorum 

Elim değmiyor da acaba poşetle mi temizlezem😂

önce (213 puan) tarafından

😁😁 onu bilemem 

0 oy
önce tarafından

Ellerini yikadiktan sonra bilemiyorum bence bozmaz ama doğrusunu bilenler vardir

Vallah ya abdestliyken yapması sinirimi bozuyor artık 

önce tarafından

Bozulmasın canim çocuk bu sakin ol 

0 oy
önce (3,624 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum 

Neyi canım bozmuyor mu bozmuyorsa gidip temizliyorum hemen😂😂

+1

Yani dinin bu kadar zorlaştırılmasını ilk defa duyuyorum artık  böyle şeyleri görmek yoruyo beni, instagrama giriyorum hocalar yok ekmek kırıntısı başına huri, yok cennette kadınlara çok katlı avm, yok zebaniler götürürken ney birinin ismini söyle anından bırakırlar, bi yere gidiyorum baska şeyler vallahi insan dinini sorgulayacak duruma geliyo yanlış anlama senle alakalı degil 

İnsan merak ediyor tabi bir vesveseye düşüyor sonuçta bebek altı bu  onyuzden kafam karışınca sorayım dedim 

önce (3,958 puan) tarafından

Canım aslında zorlaştıracak şeyler değil ki. Ebedi cenneti kazanmak kolay değil elbette ince ayrıntıları da düşüneceğiz her anımızı fıkha uygun yaşamalıyız. Tabi her kafadan çıkan sesi dinlemek kafa karışıklığı yapabilir. Hele öyle kısa kısa kesitler daha değişik. Onun dışında teşvik için merak edilen farklı şeyleri de anlatıyorlar. En basitinden erkeklere huri bize ne gelecek diye soruyorlar mesela. Yazdıklarından bu aklıma geldi. Bunun için bir kaç hoca seçip onun dışındakileri izleme bence o zaman daha sade rahat olursun. Biraz sıkılmış görünce es geçmek istemedim 🥰🩷

Sağol neriman bu aralar sürekli reels izlerken onceden cok izlediğim için geliyo ve artık hoca görmek istemiyorum çoğu o kadar soğutuyo ki beni sonra tövbe ediyorum ama Allahın bildiğini saklayamam bi sorgulama geliyo, bunlar gerçekten gençleri daha soğutuyo ülkenin din düşmanı olmasının ciddi sebebi bunlar bide sanki dalga geçer gibi ve hep cinsellik çoğunlukla anlatım falan Allahım tövbe yahu 

0 oy
önce (135,740 puan) tarafından

ben bozulmuyo diye biliyorum ama @Alaska net bilgi verir sanirim

Bekliyorum Alaska ablayı vallah hep o ana denk geliyor su buz gibi hamileyim abdest alamıyorum hep 

önce (309 puan) tarafından
+1

Şafii isen avuç içi avret mahalline değerse bozulur. Hanefiysen bozulmaz. 

Yok degmedi dikkat ettim teşekkür ederim ❤️ 

önce (309 puan) tarafından

Rica ederim ne demek

önce (135,740 puan) tarafından

sagol baci

0 oy
önce (845 puan) tarafından

Valla 33 yaşına geldim ilk defa böyle birşey duydum.gecen.gun bı hocamıza davetliydik bebeği altına yaptı sonra altını temizleyip namazına durdu öyle birşey olsa durmazdi herarde namaza

Dikkat edersek sorun olmaz demekii teşekkür ederim 

0 oy
önce (129 puan) tarafından

Hayır canım bozmuyor bende bu konuda sürekli benimle iddialasan kaynanam ve görümcem olduğu için fetva hattına sormuştum bozulmuyor sadece ellerinizi yıkamanız yeterli yani değerse diye necaset

Anladım çok teşekkür ederim ❤️ 

0 oy
önce (448 puan) tarafından

Vücuttan cikan abdesti bozar 

Vücuda giren orucu bozar  

Necasete dokunmak abdest bozmaz 

Elini yikayip namaz kilabilirsin

Öyle yaptım çok teşekkür ederim ❤️ 

0 oy
önce (4,431 puan) tarafından

Vay arkadas çocukluğumdan beri kuran kurslarina giderim yetmedi büyüyünce de bir sene gittim. Bir kez bile abdest bozan hallerde bunu gormedim :)) akil balig olmamış anne yardimina muhtac bi melek o. Yine de cok kafana takiliyosa buraya degil alo fetvaya sor. İse yarasinlar biraz

Canıim insan vesvese yapıyor ister istemez ondan buraya sordum 

0 oy
önce (1,871 puan) tarafından

İlmihal de bozmadığı yazıyor. Elini temizle tamamdır 

Teşekkür ederim ❤️ öyle yaptım 

0 oy
önce (7,373 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum böyle bir şey:)o sizin çocuğunuz abdestin bozulma durumları bellidir zaten üzerinize veya ellerinizde necis olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz 

Anladım teşekkür ederim ❤️ 

0 oy
önce (2,252 puan) tarafından

Şafii mezhebine göre bozuluyor 

Poşetle temizledim en kolayı 😂

önce (2,252 puan) tarafından

Evet bende öyle yapıyorum  😁

0 oy
önce (869 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum çocuğun o senin ya niye bozulsun niyet önemli 

Kız büyük tuvalet ya ondan insan vesveseye düşüyor yoksa evladım o benim 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 305 göst.
18 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 197 göst.
6 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yenianniiis (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 231 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 1 (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 663 göst.
24 Mayıs 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Umber (2,263 puan) tarafından soruldu

411,632 soru

12,391,997 cevap

43,864 kullanıcı

Kategoriler

...