+4 oy
646 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (74 puan) tarafından

Ocağın 30 n da aldığım ürünü bugün elime ulaştı hemen iade etmek istedim fakat bizde iade yok değişim ücreti de 100 lira dediler . Şikayet ettim sizce kim haklı çıkar 

image

16 Cevaplar

+2 oy
(1,712 puan) tarafından

Edebilirsin böyle bieşy söz konusu olamaz iade almıyoruz diyemezler tüketici hakem heyetine başvuru yaptığınız taktirde çok güzel bir ceza alırlar siz şikayet edin geçen instagramda gördüm bir avukata da avukat olduğunu bilemeden iade alamıyoruz dediler kadın avukat olduğunu davayı her türlü alacağını söylediğinde hemen iade aldılar 

-Reklam-
+1 oy
(679 puan) tarafından

Belirtildıyse zor biraz. Oulet indirim tarzı genelde iade olmuyor

(74 puan) tarafından

İstagramdan yazmışlar da ben instagramlarındsn almadım ki takip bile etmiyorum 

(6,691 puan) tarafından

nerden hangi sireden aldin sen .  nebilim trendyol gibi kimseyle muhattap olmadan iade et butonuna tiklayip iade kodu alip direk gönderercegin para direk hesabina yatacak yerlerden alisveris yaparim ben . kimseyle ugrasacak  vaktim zamanim yok gerekde yok diye dusunurum. sikayet edersinde yazacan edecen bilmmne beklicende oyda buyda diye ugrasmamak icin urun neyse aldigin sitede iade et yeri yokmu siparislerim sayfasinda

+1 oy
(4,773 puan) tarafından

Outlet ürünlerde mağazalar değişim yapmiyor bunu belirtiyorlar. Şikayet ettiysen bekle bakalım sanmam haksız çıkacağını 

+1 oy
(1,964 puan) tarafından

Haksız cikmazsin ama biseyde yapmazlar eminim istediğin yere başvur hicbisey yapmıyorlar maalesef 

+1 oy
(484 puan) tarafından

Outlet ürün geri alınmaz 

+1 oy
(620 puan) tarafından

Haklı çıkacağını zannetmiyorum çünkü bazı sayfalarda geri iade olmuyor bunu da belirtmiş zaten 

(74 puan) tarafından

Ben internet sitesinde aldım ordaa böyle bişey yazmıyor instagram adreslerinde paylaşmaları beni ilgilendirmiyor ki ben istagramdan satın almadım ayrıca 14 günlük şartsız iade hakkım var 

(620 puan) tarafından

Sonuçta aynı kişi fark etmez ki çoğu satıcı artık iade almıyor istediğin kadar 14 gün iade etme hakkım var de iade kabul etmiyoruz dedikleri zaman iade edemezsin çünkü iade edilen ürün onlara masrafli oluyor kargo parasini filan ödemek zorunda kalıyorlar bu yüzden iade kabul etmiyorlar 

(74 puan) tarafından

https://youtu.be/aflgyc6Ed28?si=8D-WlUK1ZADzlYDW 

Burda edebileceğim söyleniyor 

+1 oy
(1,071 puan) tarafından

Outlet ürünlerde değişim olmuyor bide kaldıki iade alsınlar bacım 

+1 oy
(11,789 puan) tarafından

Bazı mağazalar iade değişim almıyor. Alışveriş yaparken buna dikkat etmeniz gerekirdi. 

(74 puan) tarafından

İnternetten alışveriş yaptığımızda tüketici hakkı için 14 günlük iade şartı var 

(11,789 puan) tarafından

Her mağaza için geçerli değil o anlamıyorsun heralde. Ben modamızbirden alışveriş yapıyorum iade var mesela değişim yok. Tofisa diye bir site var ne iade ne değişim kabul ediyor. Ona göre alışveriş yapacaksın. İstediğin yere şikayet et eline bişey geçmez

(74 puan) tarafından

Bence siz pek bilmiyorsunuz 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında cayma hakkımı kullanarak, satın almış olduğun ürünü iade edebilirsiniz.  Hangi site olursa olsun. 

+1 oy
(1,425 puan) tarafından

Aldığınız ürüne ne kadar ücret ödediniz acaba 

(74 puan) tarafından

600 ürün 70 lira kargo 

(1,425 puan) tarafından

Aslında azda değilmiş paranız , sonuçta kargoyu da siz ödüyorsunuz geri iade yapmaları gerekirdi

(74 puan) tarafından

Mesele para değil zaten resime koydukları ürün ile bana gönderdikleri ürün arasında kumaş farkı var o kadar belli ki resimdeki ürün daha tok scuba ya benzeyen kumaş bana gönderilen ince tişört kumaşı gibi bişey 

(1,425 puan) tarafından

Ama şöyle bir durum var, görsel ile ürün bazen fotoğraf çekim açısından farklı görüntü veriyor olabiliyor. Baktınız mı siz hiç kumaşın cinsine

(74 puan) tarafından

Çekim renk ışık olsa bilirim baya mankenin üzerinde ki duruşu ile bana gönderilen arasında fark var 

+1 oy
(10,828 puan) tarafından

image

Iyi de adamlar burda yazmışlar zaten iadeleri yokmuş. Kaldı ki outlet de hiç iade yapmazlar. Yani siz haksızsınız. 

(74 puan) tarafından

Benim bahsettiğim kısım Mesafeli Satış Sözleşmesi biz onu kabul ediyoruz alırken burda yazanlarla ilgili bi onay vermedim ki . Mesafeli Satış sözleşmesinde de böyle bi ibare bulunmuyor 

(74 puan) tarafından

Bu video ya da söylüyor zaten istekleri kadar iade yok desinler almak zorundalar ayrıca değişim için de 100 lira telepi ettiler benden bunu da ödemek zorunda değilim 

+1 oy
(7,834 puan) tarafından

Yazıkları mesajda dahi var baştan söylemişler haksız olan sensin şikayetinde olumlu sonuçlanmaz 

(74 puan) tarafından

Böyle bi hakkım olduğunu biliyorum istedikleri kadar iade almıyoruz desinler 

+1 oy
(3,173 puan) tarafından

Ne aldın ne kadara aldin

(74 puan) tarafından

Bi takım almıştım 600 lira idi kargo da 70 lira 

+1 oy
(589 puan) tarafından

Begenmedigin icinmi iade ediyorsun. Yoksa başka sorun mu var

(74 puan) tarafından

Beğenmedim pek yükledikleri görsele de benzemiyor kumaş farkı var gibi 

+1 oy
(1,230 puan) tarafından

Yasal olarak online satilan her urunu iade almak zorundalar.Bazi urunler var onlar haric hijyen urunleri elekteonikler vs gibi 

+1 oy
(2,450 puan) tarafından

Onların belirtmiş olması (kafalarına göre kural koyuyor olması) bir şey ifade etmez. Onlinedan alınan ürünler hijyen vs kategorisinde değilse sebep belirtilmeksizin 14 gün içerisinde iade edilebilir. Şikayet edin hatta kargo parasını da isteyin 

+1 oy
(4,686 puan) tarafından

Kafasina gore prosedur uyduramazlar o yuzden sikayet edebilirsiniz.

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 432 göst.
1 Mart 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Ayseesya (20 puan) tarafından soruldu
+4 oy
24 cevap 1,566 göst.
0 oy
2 cevap 119 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (578 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
15 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Evrim.34 (578 puan) tarafından soruldu