+1 oy
241 göst.
önce Diğer kategorisinde (315 puan) tarafından

Otizim.belirtileri nelerdir acaba ve ikili test üçlü testlerde cikarmiydi 

9 Cevaplar

0 oy
önce (29,344 puan) tarafından

O testler her haliyle yanıltıcı Rabbim korusun yinede çıkmaz onlarda heralde

Nasıl yani anlamadım 

önce (315 puan) tarafından

Böyle ellwrini çevirme olsun böyle ses çıkarma olsun 10 aylık bebek 

Yani çocuk hareketli olacak sanmıyorum ondan olacağını 

Ya video paylasabilsem payalsicmda 

İçinizin rahat etmesini istiyorsanız Dr götürün 

-Reklam-
0 oy
önce (1,167 puan) tarafından

İkili üçlü tarama testinde genellikle down sendromu vs çıkar otizm değil, otizmin belirtileri genelde göz temasının hiç olmaması veya az olması, komut almama, belirli şeylere takıntı ( sadece krem rengi yemek yeme gibi), ekolali, kendi etrafında dönme, oyuncakları amacı dışı oynama vs vs

Anldm cnm anne baba demiyor ama dahalik 3 gün sonra 10 aylık olcak nrmmlmi

Normal evet, 12.aya kadar 3-4 kelime kulmanmasi bekleniyor. 12.aya kadar hiç kelime kırmayıp hepsini 12.ayda da söyleyebilir. Mama su meme anne baba nene gibi basit kelimeler beklenir

Anldm cnmmoncede söylerdi tahaki bu TV izlmye baslyana kadar

Ayı çok küçük canım, bu aylarda bebekler bir süre unutup tekrar başlayabilir siylemeye. Hafızaya alıyorlar zamanı gelince konuşuyorlar. Bebeğin dsha çok küçük ama yine de görüş al tabi zararı olmaz

Alcm.cnm.cok teşekkür ederim ❤️ 

0 oy
önce (1,240 puan) tarafından

Genelde ilk şüphe göz teması kuramamasindan geliyor. Yanlışım yoksa tam teşhis 1,5 yaşında konulabiliyor . Eğer şüpheniz varsa bir doktorla görüşün. Erken önlem her zaman iyidir . 

Pazrtesi goturecem 

0 oy
önce (1,612 puan) tarafından

Çocuğun daha küçük canım dr git tabiki ama korkma her çocuğun gelişimi farklıdır hareketlere bakacak olursak bir çocuğu burda benimde çocuğum yapıyor der daha kendini anlatamıyor minicik bebek o yüzden ihmal etme ama kendinide bunaltma 

Ya tabiki cnm sadce böyle ellerini hareket ettiriyor çeviriyor o şekil 

Kendini korkutma sadece bu belirtilerle otizim mi diye düşünmek yanlış biraz takip et daha yeni konuşma evresine giriyor zaten konuşmaları nasıl göz teması nasıl çevresinde olup bitene tepki veriyor mu adıyla seslenince bakıyor mu birsürü  şey var canım o yüzden tek bir sebeple kendini korkutma ama izlem yap gerek görürsen vakit kaybetmeden doktora git

Pazrtesi gotrcem ama TV de açtım ben ona ***** gibi onu etkisi olbilir 

Tv bende çok izlettim bu korkuları bende yaşadım o yüzden seni anlıyorum şükür tv kapatınca sosyal çevreye ve özellikle yaş grubuna sokunca düzeldi şimdi 28 aylık 3lü 4lü kelimeleri var yani bende çok huzursuz oldum geceleri yatamadım benim oğlum 8 9 aylıkken ilk kelimelerini söyledi sonra tv izlediği için kelimeler yok oldu ismine tepki vermedi yani tv çok büyük bir etki

TV otizm yapmaz uyaran eksikliği yapar otizm doğuştan gelen bir konjenital bulgu

Tv otizim yapar demedim zaten tv çok izlediği için olan kelimeleride yok oldu kapatınca düzeldi dedim

Anladım post sahibinin yorumu sandım o yazdı diye okudum ona yazdım tekrar 😂 evet TV maalesef uyaran eksikliği yapabiliyor sizinkisi  gibi sosyal çevre oyun grupları vs çocuk alisirsa etkisi hemen düzeliyor. Sizinde yaptığınız gibi yaşıtlarıyla etkileşim sağlanması lazım ama post sahibinin bebeği her halde 10 aylık yanlış anlamadiysam, kesince bile fark eder

+1

Kesinlikle etkisi olur 

0 oy
önce (3,577 puan) tarafından

Otizm anne karnında belli olmaz cnm doğuştan mı sonradan mı gelişen bi durum olduğu bile belli değil sebebi bilinmiyor bu yüzden anne karnında belirlenemez

Anldm cnm 

0 oy
önce (98 puan) tarafından

Gebelikte anlaşılmıyorda daha sonradan çıkıyor ortaya Rabbim esirgesin kaç yaşında çocuk 

10 aylık TV açtım ben ona baya ondan da olbilrmi bilmiyorm böyle ellwrini çeviriyor heyecanlanıyor 

0 oy
önce (359 puan) tarafından

Otizm hamileyken belli olmuyor doğumdan sonra 2 yaşında anlaşılıyor her hareketi de otizm belirtisi değildir 

0 oy
önce (2,014 puan) tarafından

Bazı aylarda dil gelişimi durur fiziksel gelişim ilerler. Dediğin aylarda oğlum 4 ay konuşmayı kesti. Emekleme yürüme başladı. Sonra konuşma tekrar başladı 

0 oy
önce (2,476 puan) tarafından

Arkadaşımın kızı otizm spektrum bozukluğu olan bı çocuk 2 yaşına yakınken teşhis konuldu kimseyle göz teması kurmuyodu kafasını zorla çevirince bağırıp asla gozgoze gelmiyordu anne baba gel git  tek bir kelimesi yoktu annesi dahil birisi ona dokunduğu zaman bagiriyo hoslanmiyodu bez değiştirmek kıyafet değiştirmek sarılmak eziyete dönmüştü resmen sürekli dönen sallanan oyuncaklara odaklaniyodu ayaktayken ya da otururken hep ileri geri ya da sağa sola sallaniyodu ne ritmi bozuk olan şeylerden nefret ediyo mesela alakasız yanıp sönen oyuncak ışıkları alıp firlatiyo oyuncağı 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 427 göst.
0 oy
5 cevap 166 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde bkulbilge (668 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 28 göst.
0 oy
2 cevap 56 göst.

411,137 soru

12,375,395 cevap