0 oy
43 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (82 puan) tarafından

Arkadaslar oglum 4 yasinda göz doktoru dedi astigmat var cocugun sol gözu,oyuzden gözluk yazdi. Cok uzgunim,oglum hic takmayi sevmior, ve nasil oynar gözlukle duşer falan, hic alisik deiliz ,varmi böyle olanlar?tum gun agladim bugun uzuntuden. Yank cocuklar rahat oynuyormu gözlukle?

1 cevap

0 oy
önce (967 puan) tarafından

Öyle ağlanacak bir durum değil ki bu. Tabi ki insan ister hiç bir sorun olmasın ama öyle bir hastalık da değil. Biz büyükler bile ilk gözlük denenyiminde zorlanabiliriz, çocuklarda da normal. İlk zamanlar zorlanır, istemez ama zamanla alışır. Sevdiği karakterlerde gözlükler alabilirsiniz. Değişik çerçeveleri İnternetten alıp, orijinal cam taktırırsınız. Zamanla daha iyi gördüğünü fark edince kendi takmak isteyecektir.

Bu arada kendim de miyop+astigmata sahibim. 

önce (82 puan) tarafından

Tamam canim cok tesekkur ederim peki zamanla astigmat geciyormu?yani oglum  4 bucuk yasinda 

Çocuklarda süreç nasıldır bilmiyorum. Doktoru geçer demişse geçer. Ama yetişkin dönemde astigmat geçmez. Hatta göz numarası zamanla yükselişe geçer, daha sonrada düşmeye başlar. Belli bir numarada sabit kalır. O zaman lazer ameliyatı olabilir vs. Düzenli gözlük kullanımı önemli ama. Astigmat olunca göz net görmüyor, net göremediğinde gözünü daha çok yorar. 

Tamam canim cok tesekkur ederim, dun doktorun dediklwrini soktan anlamadim.benim anladigim bulanik göruo,sol gözu dedi.gözluk takarak sag gözde rahatlar.yani astigmat bulanikmi göruyor hicmi görmuor anlamadim, ama doktor dedi iyi göruyor

Astigmat olduğu zaman, bir şeye dikkatlice bakınca, otomatik olarak bulanıklaşıyor. Bir cismi iki tane varmış gibi görüyorsun, netlik yok. Net göremeye çalıştıkça gözü yorarsın. O yüzden gözlük takılır ki göz üzerindeki baskı azalsın. Yaşı ile beraber göz numarası yükselir ama belli bir yaştan sonra duraksar. 

Tamam canim cok tesekkur ederim 

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 209 göst.
+2 oy
4 cevap 162 göst.
28 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Honeybee (7,456 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 379 göst.
9 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 34 göst.

411,216 soru

12,377,838 cevap

42,971 kullanıcı

Kategoriler

...