+2 oy
425 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,513 puan) tarafından

Kızlar kızım 3 yaşına girecek. En ufak Bi bağırma da azarlama da anne kızma diyor. Geliyor sarılıyor. Zamanında çok bagirdm maalesef bu yüzden de içime veriyor :( şimdi ise bazen üzerini değişeceğim altına flan yapmış oluyor gel diyorm güzellikle gelmiyor annem gel diyorm çok hafif sesimi yükselterek. Geliyorm anne kızma anne diyor. Mesela biri flan topunu alsa ver topumu diyemiyor ya da bana at demiyor. Bugun Bi çocuk gordm kaynanamin komşusunun kızı. Kızımdan 3 ay küçük. Çok fena yani böyle hiç bis3y den korkmuyor. Kızım hep böyle olursa okul hayatında çok ezerler diye düşünüyorum.. eşimin çocukluğu böyle değilmiş. Çok fenaymis ams ben oyleymism maalesef.. Hala da daha olmuş fena bir insan deglm..

14 Cevaplar

+1 oy
(1,667 puan) tarafından

Bir pedagog yardımı almanız en iyisi olacaktır travma olarak kalmış olabilir yada annem bağırıyorsa herkes bağırabilir etkisi bırakmış olabilir bir pedagog yardımı alın derim 

(1,513 puan) tarafından

Oyle mi diyosn canım. Bak daha çok içime verdi bu durum ya. Arada çok olmasa kaynanam gorumcem de azarliyor. Ben hastaym 6 7 aydr tedavi görüyorm ister istemez kaynanam bakiyor

(1,667 puan) tarafından

Travma yaratmış olabilir çünkü yaşı çok küçük kendini kapatmış olabilir kayınvalideniz bakıyorken arada kızması neyse de görümcenize ne oluyor ben çözemedim şahsen büyük konuşmak olmasın görümcem yok zaten ama kaynım bir gün ben hastayken kızıma bağırmaya azarlamaya kalksa kendi evimdeysem kapının önüne koyarım kaynanamın evindeysek kızımı alır giderim 

(4,475 puan) tarafından

Uzguum ama siz azarlayarak onlarin da azarlamasina yol acmissiniz. Cocukta travma olustugu acik. Pedagog destegi sart.

-Reklam-
0 oy
(772 puan) tarafından

Zamanında vagirdigin için olmuş canm malesef çocukta çok etki bırakmış bundan sonra insallh zamanla düzelir bı uzman yardımı alsan iyi olur die düşünüyorum 

(1,513 puan) tarafından

Oyle mi diyosn canım.  Çok içime veriyor

0 oy
(946 puan) tarafından

Kızmanın bağırmanın etkisi tabi ki büyük ama birazda çocuktan kaynaklı benim büyük oğlum 3 yaşında kızıyordum bende ara ara tabi hiç kızmayan yoktur sanmıyorum bende abartarak kızmam zaten ama illa bağırmışımdır asla bi şeyden korkmaz bıcır bıcır dediğimi yapmaz pis pis sırıtır karşımda 😂geçen tuvsleti gelmiş tuvalet eğitimine de 2 hafta önce başladık biz anne çabuk çıkart pijamamı altıma kaçırırsam beni gebertirsin dedi ben şok oldum asla tuvalet eğitiminde kızmadım hep olumlu yaklaştım ödül aldım sürekli ama birden öyle dedi gebertirim kelimesi de kullandığım bi kelime değildir normalde ama izlediği videolarda bazen saçma sapan laflara denk geliyorum ordan öğrendi sanırım neyse kısacası ben büyük oğluma dediğim gibi abartmadan kızıp bağırdım ama ikinci çocuğuma hamileyken bana bişey oldu kendimi çok suçladım neden bağırdım kızdım bu çocuğa ikinciye asla bağırmayacağım kızmayacağım ne yaparsa yapsın dedim ki öyle yaptım şu an küçük oğlum 15 aylık daha birgün kızmadım ona küçük oğlum her şeyden korkar hoplatıp zıplatırken kendini sıkar korkar yanında biri yüksek sesle konuşsun ağlar abisi ağlayınca abisine bakıp ağlar ama büyük oğluma azıcıkta olsa kızdım bağırdım dedim ya ona rağmen korkmaz çok cesur cesaretlidir evet kızılan azarlanan bağırılan çocuklar korkak oluyor ama birazda çocuk yapısına bağlı bi durum 

Not olarak ne derecede bağırıp kızdınız bilmiyorum eğer abartıp yaptıysanız sizden kaynaklı olabilir 

(1,513 puan) tarafından

Çok abartmadm canım her anne gibi ideal idi ama şimdi asla yani . Zaten hastalığımdan beri özellikle dikkat ediyorm . Kıyamıyorum ve bu duruma çok üzülüyorum 

(946 puan) tarafından

Kafana çok takma canım sende ben kızmayan anne yoktur diye düşünüyorum tabi ki herkes el bebek gül bebek büyütmek ister ama tahammül süresi diye de bişey var bazen insan kendine tahammül edemiyor çocuk işi zor iş seni yargılamakta kimseye düşmez ama sen karşına alıp anneden korkulmaz anneler bazen kızıp bazen sever diye konuşma yapabilirsin çok iyi anlıyorlar bu yaş döneminde bir kere bizim elektrikler gitti aniden hiç korkmayan büyük oğlum bi an da anne noldu diye yanıma koştu oğlum korkmana gerek yok anne baba kardeş burda dedim şimdi oğlum hep annem var babam var kardeşim var korkmam diyor sende bi karşına alıp gözlerine bakarak konuşma yap sürekli ve asla zor da kalmadıkça sesini bile yükseltme bi süre sonra alışır canım daha küçük ilerisi için geri dönüşü olabilecek yaşta bence 

(1,513 puan) tarafından

Asla isteyerek yaptığım bisey degildi. Hep kendime kızardm neden bagirdn diye aglardm. Hangi anne ister ki evladina bağırmak ama gerçekten bazen çok çok zor durumda kalıyordm. Ve maalesef esiminden ailesinden cikaramadgm sınırı ondan çıkarıyordm.  Ne salakça.. benm gibi çok anne vardr eminm. Ona hep onu çık sevdiğimi söylüyorm sariliyorm öpüyorum . Maalesef hastalik zmaaninda çok ayrı kaldık  sürekli aglardi ben giderken

0 oy
(717 puan) tarafından

Benimde babam öyleydi evdeki herkese bağırıp çağırırdı o evde yokken daha iyi hissederdim o eve gelince başka odaya kaçardım gergin olurdum. Çocukluğum berbat geçti. Kendini tut çocuğun senden soğumasın onu bol bol öp sevdiğini söyle sana daha çok yaklaşacak

(1,513 puan) tarafından

Her gün söylüyorum öpüyorum sariliyorm

(392 puan) tarafından

Benim de annem öyleydi.İgrenç bir çocukluk geçirdim ben de . Hala da ister istemez annemle çok aşırı samimi olamıyorum. Annem çok değişti torunlarina asla kizilmasina dahi izin vermiyor ama travmalar unutulmuyor maalesef.

0 oy
(1,513 puan) tarafından

.............

0 oy
(1,513 puan) tarafından

............ kizlar

0 oy
(412 puan) tarafından

O çocuğundandır ya. Bağırdığın için olsa sana kendini de ifade etmez. Korkudan direkt içine kapanır. Elinden topu alınan her çocuk topu ver demez ki. Kimi oturur ağlar, kimi annesine şikayet eder kimi de kendi işini kendi görür. 

0 oy
(489 puan) tarafından

Canım bağırmak tabi etkilemiş olabilir ama bence yaşla da alakalı benim oğlum da kavgacı zarar veren bı çocuk değil 3 yasina yeni girdi geçen aya kadar biri elinden bişey alsa ağlardı biri bişey yapsa ağlardı yanıma gelirdi artık biri elinden bişey alınca tepki veriyor birde yönlendir bence biri sana zarar verirse sende böyle böyle yap biri sana bişey derse sende böyle de diye kitaplar oku bununla alakalı zamanla yaşıtlarıni göre göre açılır 

0 oy
(1,026 puan) tarafından

Anne kızma bağırma dediğinde anneler kızmaz sen benim en degerlimsin daha önce hata yaptım kızdım özür dilerim artık sana hiç bagirmayacagim derseniz belki daha iyi olur güven duyar. Yanlış birşey yapınca da konuşarak çözmeye çalışın 

0 oy
(860 puan) tarafından

Evet bağırmak çocuğun özgüvenini fazlasıyla etkiler bizde insanız dayanamadı imiz zamanlar oluyor sen artık özgüvenini kazanması icin biraz ilgiyi artir canım çok tatlı olduğunu onu çok sevdiğini senn için çok değerli olduğunu ant sürekli pedagog desteği de alabilirsiniz 

0 oy
(966 puan) tarafından

Canım belki karakteri öyledir benim ve eşim sessiz ve sakin cocuklarmişiz ama benim kız çok cazgır illallah ettiriyor ama yinede bı pedagog desteği almanda fayda var belkide bağırmadan dolayı tramva oluşmuştur 

0 oy
(2,374 puan) tarafından

Bi kreşe falan başlayınca belki düzelir.

Olmadı pedagoga götür için rahat etmeyecekse. Çocuklarımız hem çok fena hem çok hassas malesef yetiştirmesi güç artık her şeyden hasar alabiliyorlar :)

Sen de kendini suçlu görüp üzülme canım düzelir Allah'ın izniyle. Sonuçta sen onu seviyosun ve bi çocuk annesi tarafından sevildiğini illa ki hisseder ve bu duygu zaten ona yeter böyle düşün ❤️

0 oy
(5,972 puan) tarafından

Evet cnm senin etkin olmuş vakit kaybetmeden uzman desteği alman gerekiyor özgüvensiz olacal yoksa

0 oy
tarafından

Kızım 16 aylık aynı durumu bende yaptım okadar pişmanım ki ne yapacağım bilmiyorum en ufak sesimi yükseltsem gelir beni öper barışalım diye gözümün içine bakar ben neler yaptım diye de hüngür hüngür ağlarım maalesef bende çocuğumda böyle bir etki bıraktım 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 692 göst.
0 oy
12 cevap 338 göst.
19 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eskibiruye (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 297 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 431 göst.

411,877 soru

12,399,232 cevap

44,347 kullanıcı

Kategoriler

...