+3 oy
497 göst.
önce Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından

Yaşadığı en ufak olumsuz birşeyi bile anlatmayan insanlara hiç güvenmiyorum nedense. Ufacıkta olsa bir sorununu paylaşmış olan insanlar bana daha çok samimi geliyor. Fazla ketum insan bana hep şu mesajı verir :  ( Sen beni hep mutlu bil benim hayatım herzaman yolundaymış gibi düşün benim en ufak bir sorunum hatam eksiğim olmamalı ve sen bunu bilmemelisin ) bu şekilde hissettiriyor. Bunu bazı arkadaşlarımda çok yaşıyorum. Ama sorununu bilmiş olduğum biriyle aram bozulsa bile hemen yumuşuyorum yaşadığı sorun aklıma geliyor daha nazik davranıyorum. Güven vermeyen kötü niyetli sır tutmayan biri değilim. Kimi de dinliyor ama kendi hayatından hiçbir şey söylemiyor. Bunları gördükçe bende anlatmayı kestim. Demiyoruz ki illa sırrını ver başına gelen en büyük olayı anlat. Yani bak bende şunu yaşadım şöyle davrandım falan bunu bile diyemiyorlar. Çünkü o mutlu imajı zedelemek istemiyorlar. Fazlasıyla sinsi geliyorlar bana illaki vardır çevrenizde böyleleri. Yani öyle bir imaj çiziliyor ki insan şu yanılgıya düşüyor bu insanın sanırım hiç derdi yok kocası falan mükemmel iyi bir insan kader yüzüne gülmüş falan diye düşünüyor sonra kendi dertlerim daha ağır geliyor bana. Ha gerçekten sorunu olmayan da var yani resmen herseyi yolunda gitmiş şanslı insan var ama ufak tefek günlük sorunları da anlatmazlar.  Kıskançlık olarak algılamayın ben böyle insanlara güvenmiyorum ve devamlı mükemmel gözükmeye çalışmalarından gına geldi bende kimseye birsey anlatmıyorum. Çünkü insan etkileniyor kendini daha şanssız hissediyor.

21 Cevaplar

+1 oy
önce (20,107 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben senin ne demek istediğini anladım. Bence de haklısın. Ortada bir samimiyet yok gibi hissediyorsun. Ben de o şekilde hiss3derdim heralde. 

önce (58 puan) tarafından

Herkese bir cevap yazmadım. Sizin gibi anlayıp ama kelimelerini düzgün secenlere cevap vermedim mesela. Gerçekten demek istediğim bu değildi herkes anlamak istediğini anladı.

önce (1,166 puan) tarafından

Anladım, postunu düzenle bence. Daha açık yazarsan insanlar daha doğru anlar. Bu yazdığından söylediklerini herkes anlamaz ben de buna dahil

Çevremdeki insanlar böyle dedim aslında. Açıklayıcı olmamışım doğru diyorsun yoksa buradaki tanımadığım insanlara siz böyle yapıyorsanız sizde sinsisiniz demek değil niyetim.

önce (20,107 puan) tarafından

Neyse sorun cozuldugune göre benim bişey yazmama gerek kalmamış 😁

Ahahah şimdi anladık birbirimizi 😂

-Reklam-
+5 oy
önce (3,849 puan) tarafından

Bugün de sinsi olduğumu öğrendim😂 ne mutluluğumu ne mutsuzluğumu paylaşmam gerek yok. Kusursuz olmak için değil sadece sevmiyorum. İnsanlar da dışarıdan gördüğü kadar yorumluyor demekki. Anlatmayan arkadaşlarım da var dertsiz demem bilirim herkes içinde bir şeyler yaşıyordur dünya bu🙂

Öyle ama genellemiş diye yazdım😂 bazen mutluluğu göze sokmasakta öyle sanıyorlar tescillendi😁

Benim bahsettiğim bu değil yalnız....

Mutluluğunu göze sokanlar üzüntüsünü gizleyenler yazmışım neyse tamam en iyi sensin :)

Tamam🥰

🥰

+3 oy
önce (1,493 puan) tarafından

Amaaannn anlatsalar neee anlatmasalar ne pehhh 😒

+3 oy
önce (2,203 puan) tarafından

Ay ne kadar saçma bir düşünce tarzı. Insanların karakterlerine kişiliklerine de karşısın.  O zaman sizde hadsiz mi oluyorsunuz. 

MMutluluğunu göze sokan mutsuzluğunu gizleyen dedim. İkisini de yansıtmayan demedim. Hadsiz ben olmuyorum bu durumda.

+2 oy
önce (1,609 puan) tarafından

Ya da zamanında birilerine anlatmış olmadık zamanda yuzune vurulmuş yani sütten ağzı yanmıştır 

Ezelden beri ketum olanlar var sonradan olsa anlardım

+2 oy
önce (18,462 puan) tarafından

Genel olarak her şeyi Kendi içinde yaşayarak halletmeye çalışan insanlarda var mesela senin çözümün anlatmak başkalarından fikir almak çözüm üretmektir onun yöntemi yok saymak görmezden gelmektir bu onu sinsi yapmaz ki 

Gerçekten sinsi olanlardan bahsettim mutluluk göze sokulup mutsuzluğunu bilemediğimiz   ikisini de yansitmasaydi hakliydiniz

+1 oy
önce (901 puan) tarafından

benim hayatımdada var böyle birisi benden yaşçada büyük kendii hayattaaa birseyi anlatmaz ama bana evde ziynet eşyam var mı ne kadar birikimimiz var bunları bile alttan alttan çeşitli numaralar çevirerek sormaya çalıştı en son.

Aman oyuna gelmeyin. Birde bunların eeee ? diye sizi konuşmaya anlatmaya devam ettirmeye çalışanları var.Siz sustugunuzda susan ve tekrar sizin anlatmanızı bekleyen, sıra bende değil bana gelmesin diye düşünüp korkanlar var.

önce (3,494 puan) tarafından

Büyük kuzenim böyle incigine kadar sorar ama sır küpü olanı kendi anne ve kardeşlerine bile anlatmaz

önce (901 puan) tarafından

ayyy evetttt toy zamanımda heyecanla anlatıyodum odaa eeee eeee heyecanla dinliyodu sonraa baktın ki yokkk ***** gibi öten benim artik bende kapı duvar

+1 oy
önce (1,505 puan) tarafından

Benim bir kaç arkadaşm vardr anlattığım. 1 ya da 2 kisidr herseyimi bilen. Bide annem bilir . Onun dışında kimseye guvenmem. Anlatilirsa dinler yardımcı olurum ama illa anlatta demem. Mesela gorumcem var kocası ile sorununu bütün mahalle bilir. Her gün kocasını anlatır. Beddua lar eder. İnan o anlattıkça içim daraliyor. Dinlemek zorunda miym deglim. Enerjimi sömürüyor resmen. Bazen de bak benim hayatım böyle çok mutsuzum deyp insana negatif enerji gönderiyor. Sende mutsuz ol diye. Böyle insanları da sevmiyorum . İyisi mi hic anlatmamak. Kim beni mutlu zannederse zannetsn. Maalesef aynı kanida deglim. Herseyini anlatan insanlar da bana tuhaf geliyor 

Bende anlatmıyorum artık iyi bir ders oldu bana. Herseyini değilde hani hiç gündelik bir sıkıntısını bile anlatmayan insanlardan bahsediyorum. Bana sinsi geliyorlar

+1 oy
önce (1,053 puan) tarafından

Ben evimdeki ne mutluluğu nede kavgayı asla birilerine anlatmam. Keza biri anlatacağı zaman dinlerim akıl vermem en başta da uyarırım çünkü benim aklım ile hareket edip işleri iyice sarpa sarar diye. Onun haricinde kimsenin ziynet eşyası veya parası umrumda değil Rabbim kat kat daha fazlasını versin inşallah. 

+1 oy
önce (1,528 puan) tarafından

Evet katılıyorum.. sevdiğim bir arkadaşım var, nr zaman bir araya gelsek ben taramalı tüfek gibi durmuyorum her şeyi anlatıyorum. Sonra ayrılınca pişman oluyorum. Hiçbir şeyini anlatmıyor. Ağzından cımbızla laf alıyorum sanki. Ben de bi daha hiçbir şeyimi anlatmama kararı alıyorum. Sonra ilk  buluşmada yine bıdı bıdı konuşurken buluyorum kendimi 😹😹😹 

+1 oy
önce (178 puan) tarafından

Aynenn cnm bnm de var öyle tanıdığım hiç kötü birsey demez anlatmaz sanki dört dörtlük gibi boşver samimiyetsiz cıvıklar

+1 oy
önce (303 puan) tarafından

Mükemmel görünmeye çalışmak değil bence, doymayacağını bildiği yerde açım dememek.

Bazı dertler var söylenmiyor, bazı insanlar var dert anlatılmıyor.  Üstelik derdi büyük olan küçük derdi de anlatmaz çünkü küçük olan dert gibi gelmez bir zaman sonra…

Bahsettiğiniz şekilde sinsi insan vardır tabi ama derdini açmayıp tam tersi olan da var.

Derdi Allahtan başkasına yanmam. Beşere yanılan dert hep yakıyor. 

+1 oy
önce (768 puan) tarafından

Sinsilik ya da imaj koruma ile alakası yok. Sadece paylaşmak istemiyoruz o kadar. :) Bu da bir tercih meselesi yapı meselesi. Siz nasıl ki anlatmayı tercih ediyorsunuz, biz de anlatmamayı

Mutluluğunu göze sokup mutsuzluğunu anlatmayan demiştim ama neyse .....

+1 oy
önce (13,467 puan) tarafından

bu kişiden kişiye değişir. herkese her şey anlatılmaz. bu yüzden biri bana sinsi diyorsa desin umrumda değil çünkü o kişi benim için önemli olan biri değil. önemli biri olsa onunla dertleşirim. 

Mutluluğunu göze sokup mutsuzluğunu anlatmayan demiştim neyse......

+1 oy
önce (5,159 puan) tarafından

Mutlu olduğunu çok duyurma çekmezler, düştüğünü kimseye anlatma haline üzülmüş gibi yapıp aksine sevinirler, ben derdimi de mutluluğu mu da Allah'la paylaşmayı daha çok seviyorum muhakkak herkesin derdi olur neden benim gibi fani birine anlatayim ki ? Bana göre herşeye çare olan bir tek Allah'tır dost da o dur yoldaş da 

0 oy
önce (916 puan) tarafından

Mutluluğunu ya da mutsuzluğunu anlatınca kimsenin sana bir faydası olmayacağına göre anlatmamak en mantıklısı ben bu zamana kadar kime güvendiysem kime anlattıysam derdimi sonrasında hep bir iğneleme hep bir hatırlatma hep bir laf sokma çabalarına girdiler o yüzden hiç gerek yok derdim de mutluluğumda bana kalsın derim anlatmayanlara çok hak veriyorum bu devirde güvenilecek kim kaldı ki oturup derdini sıkıntını anlatacan

0 oy
önce (1,657 puan) tarafından

O sırada yeni tanıştığı birine 5 dkda hayatını anlatma potansiyeli olan ben 😁😁😁😁😁

0 oy

Bende hiç sevmem sorunumu anlatmayı. Kendi annem dahil anlatmam. Neden anlatayım ki mesela kocamla yaşadığım sorunu ya da kaynanam ya da bir başkası. Bende hep mutlu imajı veririm. Her kim sırrını saklarsa muradına erişir der hadis. Birde yolunda giden işler vs paylaşılmaz zaten nazar haktır. Bunun yanında kimseye de guvenilmiyor. Bir atasözü var. Şöyle sırrını bana, ben anlatayım dostuma. İki kişi arasındaki sır asla sır değildir 😂 o yüzden mutsuzlugumu da kimseyle paylaşmam. Karı koca arası yaşanan şeyler sırdır. Kimseye bir sırrını anlatma. Asıl anlatanlar samimi gelmemeli. Çünkü herkese herşeyimi anlatam bir insan zaten bosbogazdir ya da gösterişçidir

Benim yaşadığım acıyı yaşa bakalım anlatıyor musun anlatmıyor musun... acısını anlatan dertlesen bosbogaz mi üsluba bak ya

Acısını anlatan demedim ki herkese herşeyimi anlatan dedim bence sen doğru oku. Kimse kimsenin yaşadığını bilemez. Fikre saygı duymayacaksan ne diye soru soruyorsun. Bosbogaz bir tanimdir. Araştır bence. Uslupsuzluk neresinde bunun ???

0 oy
önce (286 puan) tarafından

Ne güzel sınırlarını koruyabiliyor böyla yapan insanlar, takdir ettim

Gene yanlış anlayan biri daha mutluluğunu göze sokan mutsuzluğunu anlatmayan senden malzeme toplayan insanlar dedim neyi takdir ediyorsun Allah aşkına :))))

0 oy
önce (7,854 puan) tarafından

Yarısını okudum düşüncene saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Hiç kimseye hiçbir seyimi anlatmam (sorunlarla alakalı) çünkü sevdiğim insanları üzmek istemem bana acimalarini istemem. Bir de ben dert konuşmayı sevmem açıkçası. Yoksa hiçte sinsi bir insan değilim. Çok insanın çok sırrı var bende elimden geldiğince yardımcı olurum fikir veririm. Ama kendim hep içime atarım. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 525 göst.
16 Mayıs 2019 Aile & Aşk kategorisinde Prensesim Ahsen (256 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 534 göst.
+1 oy
3 cevap 138 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,130 soru

12,374,918 cevap

42,748 kullanıcı

Kategoriler