Ben boşanmak istiyorum eşim boşanmak istemezse ilk celsede bitmez mi dava. Şiddetli geçimsizlik var anlaşamıyoruz 2 buçuk yaş oğlum var. Çalışıyorum memurum. Boşanma davası açıp annemlerin yanına tayin isteyeceğim fakat ilk davayı çok ileri atarlar mı davanın bitmesini bekleyip öyle mi tayin isteyeyim çok uzun sürerse nasıl olacak gittiğim yerden sürekli dava acılan yere mi gidip gelmem lazım. Dava uzun sürse bile çocuğumla başka şehre gidebilir miyim çocut kaçırmak mı olur bu çok soru sordum hakkınızı helal edin
Aynı durum gorumcemin başında var . Önce tain istedi sonra dava açtı dava acinca gidemiyormussun çocuğu benden kaçırıyor diyebiliyor tayin istemeden hiç bişey yapma
Bu arada sen nerde açarsan davayı esin gelmek zorunda davalara ve anlaşmalı değilse çekişmeli olur uzar da uzar
Tayinden sonra açarsamda eşimden habersiz tayin istemiş olacağım boşanma davası açma tarihide yakın olacak o zaman sıkıntı olmaz mı hala sürüyor mi davası diyelim 2 seme sürdü 2 sene aynı şehirde mi durmam lazım
Tayin isteyip eşimden ayrılıp gidersem gider gitmez dava açarsam benim gittiğim yere mi gelmek zorunda yani doğru mu anladım
Valla canm boşanma davaları 2-3 yıl.suruyor eşime söyledim dersin illa delil kanıt mi almaliyiz gorumcemin eşi İstanbul'da ietanbulda geçim zor dedi Bursa'ya gitti kocası da gidemiyor anca.dava nerde açılırsa oraya gelecek esin
İlk dava tarihini 5ay sonraya verebiliyorlarmiş belki barışma falan olur gibi esneklik bırakıyorlar. Yazın da adli tatil var ilerisine bırakabilirler. Davayı ikamet nerdeyse ordan acabiliyorsun. Ben bir avukata danıştim ya tayin aldır dedi ya da 6 ay ikamet şartı varmış başka şehirden dava açmak için
Anlaşmalı en kolayı. Nafaka mal rejimi çocuk kimde kalacak net değilse çekişmeli oluyor ve 2 3 yıl sürebiliyor. Bir avukata danış, birlikte hareket edin. Karşı taraf terk dolayısıyla bile dava açabiliyormuş zor işler
Elinde delil falan varsa şiddet vs.ya da aldatma durumu o kadar sürmez heralde istemese de bosanmayi
411,299 soru
12,381,237 cevap
43,198 kullanıcı