Kızlar bahçenin çoğu yerinde bunlardan var. İşe yarar bir bitki mi? Eğer öyleyse ne yapabilirim bunlarla?
Oyy bu çok güzel ebegümeci güzelce yıka haşla süz suyunu sık yumurtalı falan da güzel oluyor 😋😂
Çokkk teşekkürlerr. Deneyeyim bakalım. Güzel olacak mı merak ettim. Maşallah eksem olmaz. Çimlerin arasında bile çıkmış.
Biz Kürtçe tolık diyoruz bunlara aşırı güzel ya. Mutlaka denemelisin canım 💜
Evet evet çok övdü arkadaşlar. Deneyeceğim yarın toplayıp
Ebegümeci değil mi biz kavuruyoruz
Evet öyleymiş :D niye şarkı yazdılar acaba bu bitkiye :D
ebegumeciye benzettim annem yemegini yapiyor
Evet öyleymiş. Bakalım ben de deneyeyim. Çok teşekkürler.
Ispanak gibi kavuruluyor diye biliyorum Bi de kastamonunun yemeği var ekşili pilav onun içine koyuluyor çok güzeldir tavsiye ederim
Evet öyleymiş . Yapayım bari toplayıp. Tadına bakalım. Çimlerin içinde bile çıkmış.
Bu ebegümeci değil mi o gibi çok güzel
Anam çimlerin içinde bile çıkmış. Eksem olmaz :D
Ama güzel ben çok severim nerelsnz
Osmancık...
Anladm bölgede de çok var
gömeç, ebegümeci değişik adları var. kavur börek yap, kavur yumurta kır ye. ıspanağı nasıl kullanıyorsan bunu da öyle kullan
Çok teşekkür ederim. Yapayım inşallah.
Ebe gümeci bu yaa kavur yemeğini yap afiyet olsun
Evet evet arkadaşlar da öyle dedi. Şarkısı bile var demekki çok güzel. Deneyeceğim....
Oyyy bizim burada Kürtçe ismi dolık çok severiz toplarız yıkarız haşlariz yazda yumurta ile yaparız aynı ıspanak gibi yada çorbasını yaparız
Çorbası yetmeyebilir ama yumurtalı deneyeceğim inşallah yarın toplyıp. Merak ettim.
Hadi bakalım şimdiden afiyet olsun canısı
Allah razı olsun. İnşallah olur
Amin ecmain kardeşim benim bide olur olur merak etme gııı ❤️
:D hadi bakalım inşallah sever benimkiler.
Bizim burda Gömeç derler bahçemde devamlı çıkıyor lezeetli olduğunu duydum hiç denemedim
Aynen bizimde çıkıyor da deneyeceğim ilk defa
411,063 soru
12,373,207 cevap
42,580 kullanıcı