+2 oy
155 göst.
önce Diğer kategorisinde (166 puan) tarafından

Bir kısım ahirette isimlerle çağrılacagini soyluyo günah Kur'andan koyun anlamı güzel olsun diyo günah mı böyle bir ayet var mı

8 Cevaplar

+3 oy
önce (13,521 puan) tarafından

niye şart olsun ki? artık öyle bir hal aldı ki kurandan isim koyma, cennete giden kapının menteşesi gibi anlamlar çıkıyor.

bu da illa kurandan koyalım diye. 

anlamı güzel, kulağına hoş gelen isim neyse onu koy 

önce (4,101 puan) tarafından

++++++++++

-Reklam-
+1 oy
önce (51,903 puan) tarafından

gunah degildir niye günah olsun kuranda her gecen kelimeyi isim diye koyar oldular anlami guzel olsun

+1 oy
önce (48 puan) tarafından

Önemli olan manasinin güzel olması 

0 oy
önce (202 puan) tarafından

kurandan koymak şart değil elbette benimde adım geçmiyor ama önemli olan mana canım isimlerin anlamı çok önemli

Siz kıyamet gününde hem kendi adınızla, hem de babalarınızın adıyla çağrılacaksınız; bu sebeple kendinize güzel adlar koyun” buyurmuştur (Ebû Dâvûd, hadis tam akılıma gelmemişti şimdi netten bakıp yazdım

kızımın ismi vera anlamıda haram olması düşünülen şeyden bile sakınan demek kuranda da geçiyor ama manası genelde daha farklı arka ya da ötelerin ötesi gibi manaları içeriyor

demem o ki ismi araştırıp koymak en iyisi sahabelerimşz var sahabelerimizin anneleri ya da efendimiz den önce doğan peygamberler eşleri...... falan var bunların isimleei de verilebilir 🌹

0 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Kur'an'da geçiyor isimler iyi hoş tamam da tam anlamıyla konuşma diline hakim olmadığınız bir dilden nasıl isim seçilip anlamlı olması beklenir. Belki cümle içinde anlamı değişen normalde anlamsız olan ama başka bir kelimeyle kullanınca anlamlı olan bişeyi beğendim koydum çocuğuma çok saçma değil mi ? Belki bi bağlaç yani koyduğum isim ve gibi ama gibi o an orda kullanılan kelimeyle birleşti kulağıma hoş geldi diye koydum asıl öyle yazık günah değil mi bi anlamı yok özelliği yok 

0 oy
önce (908 puan) tarafından

illa Kuran diye kısıtlama değil ki sadece anlamı güzel deniliyo

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Bence Uygundur Canım Rabim Nasip ederrse Bir kızım olursa Adını Elisa Koycam nasipse  :Anlami .Cenet kapisinda  bekleyen meleğin ismi🤗

önce (166 puan) tarafından

Ona bende baktım elisa değil ridvanmis:'(

0 oy
önce (20,159 puan) tarafından

Çocuğun anne baba üzerindeki haklarından biri de anne babanın çocuğa güzel isim koymasidir. Anlamı güzel.olmali. Kuran'da geçme şartı yok. Zaten Kuran'da o kadar isim cesitliligi de yok. Herkes Kuran'da geçen ismi koymak zorunda olsa Türkiye'de hep aynı isimler olmak zorunda olurdu.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 547 göst.
4 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 204 göst.
0 oy
22 cevap 381 göst.
25 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Kevsernurr (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 261 göst.
13 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Belinay esila (34 puan) tarafından soruldu

411,299 soru

12,381,297 cevap

43,213 kullanıcı

Kategoriler

...