0 oy
110 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Yakın zamanda doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim komşum yinede kendinin 40 ını uçur yoksa 40lara karısırsın dedi gerçekliği var mı ne yapmak gerekir 

13 Cevaplar

+4 oy
önce (13,534 puan) tarafından

ne alaka canım. sen lohusasın kalkar abdestini alırsın biter. zaten acın var başın sağolsun bi de böyle şeylerle kafanı doldurma

-Reklam-
+1 oy
önce (1,134 puan) tarafından

mesela nasıl uçurmanı bekliyormuş komşun? benim bebeklerim de yoğun bakımdaydı ben de 40 falan uçurmadım. her gün şehir dışına hastaneye gidip geliyordum 40 uçuracak ne enerjim ne takatim vardı zaten. deselerde hiçbir şey yapamazdım. bi abdest alırsın yola devam...

başın sağolsun bu arada... evlat acısına bir de konu komşu safsatalarını dert etme kendine

0 oy
önce (3,909 puan) tarafından

Hayır yok hurafedir sadece gusül alırsın vakti geldiğinde. Rabbim sabırlar versin🩷

önce (5 puan) tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
önce (1,628 puan) tarafından

Rabbim sabır versin normal abdestini alırsın . Gusül yani 

0 oy
önce (51,908 puan) tarafından

başınsagolsun canim Allah sabirlar versin yok öyle birsey

0 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Komşun saçmalamış basın sağolsun canım benim 🤎 eski köye yeni adet 

0 oy
önce (1,639 puan) tarafından

Allah sabır versin öncelikle. 

40 ucurma dedikleri şey lohusalik süresi eğer kanamanız daha önce bittiyse daha önce abdest alırsınız kanamaniz hala devam ediyorsa Hanefi mezhebine göre en geç 40. Gün abdest alırsınız bu kadar. Komşunuza sorsaydınız bu 40lar neymiş kimmiş bunlar karışınca falan ne oluyormuş bebeğini kaybetmiş lohusa kadına böyle sacma şeyler söyleyen kişilere kırklar bir şey yapmiyormuymus? 

0 oy
önce (1,208 puan) tarafından

Koca karı geleneği. Abdestte alsan gayet yeterli. Allah sabrını versin. Yorma böyle şeylerle kafanı. Senin açın sana yetmiş elalem ne derdinde 

0 oy
önce (207 puan) tarafından

Böyle kırk uçurma ile ilgili bir şey kitaplarımızda geçmiyor nifas halindeki kadın lekesi normale dönünce yıkanıp ibadetlerine dönebilir bunun en uzun süresi 40 gündür ondan önce iyileşmişse yıkanabilir ancak 40. Günün sonunda iyileşmemişse mazaret sayılır boy abdestğni alır ve temiz (leke gelmedigi zamanlarda abdesti bozulur çünkü leke gelirse ) ibadetini yapabilir.. böyle bir gelenek dinimizde yok kültürümüzün bir parçası

0 oy
önce (1,235 puan) tarafından

Başın sağolsun asla böyle birşey yok hurafe bunlar sağın solun dediği şeylere bakma Rabbim sabır versin yardımcın olsun 

0 oy
önce (4,426 puan) tarafından

2 cocuk doğurdum ikisindede sadece guzelce duş alıp gusül abdesti aldım okadar 

0 oy
önce (4,355 puan) tarafından

Hayır cnm hurafe bunların hepsi kafana takma

0 oy
önce (5,336 puan) tarafından

Yok öyle bişey saçma sapan bir gelenek dinde yeri bile yok, 40 dediğimiz şey rahimin toparlanmasidir

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 31 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Cansuylmz (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 118 göst.
0 oy
1 cevap 156 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 142 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu