Hamilelikte abur cubur yemek kola çay kahve fazla içmek bebeğin sağlığını gelişimini etkiliyor mu çevremde bunu söyleyen çok insan var yiyip içip çocuğu sağlıklı doğan biri var mı canım çok istiyor ama vicdan azabı çekiyorum yedikten sonra çünkü bir tanıdığım her yemekte kola içer bir sürü abur cubur yer pek sağlıklı beslenmezdi çocuğu 2400 doğdu kafa kemikleri bile gelismemisti dedi
Tabiki herşeyin fazlası zarar bende yedim ama ayda 1 kere abartmadan bebeğimde şükür sağlıklı doğdu
Bende her gün yiyorum keşke ayda bir olsa ayda bir yesem onların yüzünü unuturum ben tatliyla kekle oylamaya çalışıyorum kendimi
Çocuğun gelişiminde dengeli beslenme doğrudan etkili tabiki. Google dan sonuçlarını aratabilirsin. Canın çok çekiyor diye yemek zorunda değilsin. Başka birşeyle ilgilen kafanı dağıt
Hiç abur cubur sevmeyen ben sadece Türk kahvesi icerdim çay tabiki vazgeçilmezidir 4 bebe en kilolusu 2530 gram doğdu 😄
Bende çayla kahveden vazgecemiyorum kahve bir bardaksa bile çay en azından kahvaltıda 4 5 bardak vazgeçemiyorum bebeğin de kilo alma ayları rahatlıkla icemiyorum
Herşey miktarında güzel ama ben 9ay cips yedım her gun yedgım de oldu haftada 3-4 kez yedıyımde oldu aşırı aşeriyordum. Şimdi istemiyorum. Ama yemeseniz daha iyi olur
9 ay boyunca kola abur cubur yiyen tanıdığım tosun gibi kızı oldu hiç bir sağlık sorunu da olmadı büyüdü gitti canın ne çekerse ye bende yiyorum ama abartmadan tabi
bebeğin ilk bin günü şeker tüketmemesi gerek. bu 1000 gün de anne karnına düştüğü anda başlar. haliyle kola, şeker gibi şeyler sıkıntı.
ha yemedik mi yedik. abartmadan nefsini körleyecek kadar tüket
Canım önemli olan dozu abartmadan yemek her gün cips kola elbette bebeğin sağlığına zarar verir ilk hamileliğimde hiç paketli gıda aşermedim ikinci hamileliğimde delirmiş gibi cips noddle aşeriyordum haftada 1 kere nefsimi köreltecek kadar yedim gayette sağlıklı doğurdum
Valla ben iki kızımda da yedim de içtim de
Markete girerdik eşimle 2 poşet yiyecek içecek alırdın
Gece acıkır kalkar abur cubur yerdim
İkisi de 3500 kilodan aşağı doğmadı
Çok şükür sağlıklı doğdular
Bu benim görüşüm
Bir cenin için beslenme, stres, ekonomik durum dahi etkileyen faktörlerdir. Geçenler de yeni birşey daha öğrendim iyot kullanan annelerin çocukları daha zeki oluyormuş
411,300 soru
12,381,206 cevap
43,194 kullanıcı