+5 oy
1,023 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (942 puan) tarafından

Çocuklarım doğduğundan beri kızların 5-6 yaşına geldi akşam 19.00 dedi mi uyutmaya alıştım tek başlarına uyumaya alıştılar 2 yaşında odalarını ayırdım sabah yataklarını toplamadan kahvaltıya oturmak yok odalarını toplarlar üstlerini değiştirirler yüzlerini yıkar öyle otururlar kahvaltıya dün de sadece bir saat tablet izleme hakları var bir yeri kirlettiler mi ellerine bez verir sildiririm hep yetişkin bir insanmış gibi konuşuyorum onlarla onlar da benimle bu şekilde konuşmaya alıştılar tabii ki sevgimi eksik etmiyorum sürekli sarılıyorum sevdikleri yemekleri yapıyorum ama sorumsuz şımarık elinden hiçbir iş gelmeyen birey yetiştirmek istemiyorum ödevleri olsun günlük ihtiyaçları olsun hep tek başlarına yapmalarına yönlendiriyorum 10 aylık kızım hariç oğlum kızlarım bu şekilde ilerliyorlar kızımın karnesi çok iyiydi öğretmen sorumluluklarının farkında özgüveni yerinde bir çocuk olduğunu söylüyor 5 yaşındaki kızım acıktığında kalkar kendine salatalık domates doğrar tabak hazırlar sonra tabağını yıkar yerine koyar bazen çok mu üstlerine gidiyorum diyorum ama dediğim gibi ağaç yaşken eğilir derler ya ileride kendi başlarının çaresine bakamayan Nazlı sorumsuz gençler olmalarını istemiyorum

47 Cevaplar

0 oy
önce (285 puan) tarafından

Ben 14 yaşından beri yemek yaparım temizlik yaparım ama kız kardeşim üniversite bitirince ufak tefek yemekler yapmayı öğrendi erkek kardeşim 19 yaşından beri bizden ayrı yaşıyor askeri personel en azından kendini aç bırakmayacak kadar bişeyler yapıyor evini temizliyor içimizden sadece kız kardeşim biraz el bebek gül bebek büyütüldü ama şuan sorumluluk biraz zor geliyor annem memlekete gidince aylarca kalır babam asla dışarıdan yemek yemez evde yemek çeşitleri kahvaltı menemen kızartma gibi şeyler yapar ama şöyle söyleyeyim sadece yapar toplamayı kaba taslak yapar annem gider birde 1 ay evi temizler benim 16 aylık oğlum var şimdiden oyuncak sepetini dağıtınca hadi gel toplayalım diyorum o da benimle topluyor bende en azından ufak tefek şeyler öğreticem sorumluluk vericem diyorum eşim ben olmazsam isterse 1 ay olsun mutfağa girip kendine hiç şey yapmaz annesi hep erkekler oturur kızlar yapar diye öğretmiş şuan hepsi de o kafada mesela bu da zor oluyor açıkçası bazen kızarım kaynanama bari giydiğini sepete atmayı öğretseydin ne bilim bir tabak sofraya koymayı öğretseydin derim eltilerim çocukları kocaman onlarda hiçbir sorumluluğu vermez annesine emir verirler şunu yap bunu yap diye babaları gibi yetişmiş şimdi şikayetçiler mesela keşke öğretseydik bazı şeyleri ama görümcemin oğlu 8 yaşındaki misafir gelince hemen der sehpa koy önlerine boş tabakları getir mutfağa yediğin yeri temizle topla der bunlar kötü bişey değil çünkü babası da öyle yetişmiş eniştemiz görümceme her konu da yardım eder bu güzel bişey evlenince söyleye söyleye biraz toparladı eşim tek yanlış bulduğum şey bıçak konusu o konuda daha küçükler biz bile bilmeden kendimize zarar veriyoruz bu konuda dikkatli olmanı öneririm acelesi yok bunun için onun dışında çocuklarında mutluysa vicdanın rahatsa zorlama yapacaksın gibi baskı yoksa devam edebilirsin ufak tefek şeylere bazı yorumlar da konuyu çok başka yerlere çekmiş sanki tüm gün ev temizliyorsun gibi konuşmuşlar katılmıyorum onlara 

-Reklam-
0 oy
önce (1,315 puan) tarafından

Yanlış (bana göre)Birakin çocuk cocuklugunu yaşasın bizim evdede kural vardır mesela uyanınca yüzünü yıkar üzerini değiştirir parktan gelince elimi yıkar çamaşırlarını Mak. Atar elini yuzunu yıkar güzelce yemeğini yer tezgahın  üzerine bırakır .Bazen naz yapar ben yediririm orası ayır ama ne o öyle Allh askina keser doğrar yer yıkar çocuk bu yani abartmayin 

0 oy
önce (20,185 puan) tarafından

Bacım bana da ver sırrını. Ben de yapayım senin gibi. Helal olsun. Bence çok iyi yapiyosun. Tebrik ederim

0 oy
önce (3,645 puan) tarafından

Bende biraz otoriter anneyim kızım o yüzden özgüvenlidir öğretmenleri de der ne kadar akıllı terbiyeli diye ama çocukluğunu yaşamasınada izin veririm 14 yaşında büyük kızım hala oyuncak ister bende alırım eline daha yeni bıçak vermeye başladım o konuda hiç rahat değilim elini kesicek diye aklım çıkıyor çocukların bu devirde akıllı uslu ahlaklı yetişmesi çok önemli fazla sıkmadan sorumluluk vermek lazım seninkiler de bu yaşta alışmış ne güzel 

0 oy
önce (376 puan) tarafından

Çok da baskı yapmamak gerek ama sorumluluk alması da güzel birşey ben kendimden örnek vereyim ortaokulda okurken okuldan geldiğim zaman iş yapardım bu da doğru değil tabi de annem öyle yetistirdi o zamanlar yapmak çok zor geliyordu çalışmam gereken derslerim vardı işte dengeyi kurabilmek önemli anneminki de aşırıydi neyse ama hiçbir zaman yemek yapmayı göstermedi yaptırmadı şuan 26 yaşındayım 4 senelik evliyim hâlâ yemek yaparken zorlanırım temizligimi dört dörtlük yaparım ama yemeklerim olmaz çoğu şeyleri de kızım yapamaz diyerek büyüttü zaten ne zaman birşey yapmak istesem sen yapamazsin derdi evlendim hâlâ da öyle sen yapamazsin der eşim çoğu konu da destek verir basarabilirsin diye bence bir çocuk çocukluğunu da yaşayacak aşırıya kaçmadan sorumluluklarıni da bilecek

0 oy
önce (833 puan) tarafından

Yanlış anlamada benim oğlumda 5 yaşında tuvalete gidince işi bitince beni çağırır temizliğini silmesini hep ben yaparım yapamaz daha oyuncaklarını bazen usanır toplamaz karışmam biraz şal çocuk olduklarının farknda olsunlar büyüyünce bu günleri ozlenecek

önce (442 puan) tarafından

Evet benim kizimda bes bucuk yasinda beni cagiriyor tuvalate gayet nornal bence 

0 oy
önce (311 puan) tarafından

Bende senin gibiyim önce yatağı toplarız öyle kahvaltı yaparız benimle beraber iş yapar ben 1 yaşında odasını ayırdım herşeyin saati var evde yemeğin de uyumanın da oynamanın da iş yapmanın da kızım da alıştığı icin anne hadi temizlik der 2 yaşında bu arada. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 226 göst.
0 oy
30 cevap 464 göst.
4 Mart 2021 Diğer kategorisinde ASENA40 (20,629 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 815 göst.
12 Mayıs 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pyr (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 295 göst.

411,405 soru