Çocuklarım doğduğundan beri kızların 5-6 yaşına geldi akşam 19.00 dedi mi uyutmaya alıştım tek başlarına uyumaya alıştılar 2 yaşında odalarını ayırdım sabah yataklarını toplamadan kahvaltıya oturmak yok odalarını toplarlar üstlerini değiştirirler yüzlerini yıkar öyle otururlar kahvaltıya dün de sadece bir saat tablet izleme hakları var bir yeri kirlettiler mi ellerine bez verir sildiririm hep yetişkin bir insanmış gibi konuşuyorum onlarla onlar da benimle bu şekilde konuşmaya alıştılar tabii ki sevgimi eksik etmiyorum sürekli sarılıyorum sevdikleri yemekleri yapıyorum ama sorumsuz şımarık elinden hiçbir iş gelmeyen birey yetiştirmek istemiyorum ödevleri olsun günlük ihtiyaçları olsun hep tek başlarına yapmalarına yönlendiriyorum 10 aylık kızım hariç oğlum kızlarım bu şekilde ilerliyorlar kızımın karnesi çok iyiydi öğretmen sorumluluklarının farkında özgüveni yerinde bir çocuk olduğunu söylüyor 5 yaşındaki kızım acıktığında kalkar kendine salatalık domates doğrar tabak hazırlar sonra tabağını yıkar yerine koyar bazen çok mu üstlerine gidiyorum diyorum ama dediğim gibi ağaç yaşken eğilir derler ya ileride kendi başlarının çaresine bakamayan Nazlı sorumsuz gençler olmalarını istemiyorum