+1 oy
179 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (445 puan) tarafından

Bu aylarda gununuz Nasil geciyor neler yapiyir bebis ler gun boyu benimki hicbir besik Ana kucagi hicbir yerde durmuyor 

Hep kucagimda yere dönsun diye koydugumda hemen agliyor bu durum normalmi hep kucakta yoruldum artik 

9 Cevaplar

0 oy
önce (5,378 puan) tarafından

Alışmış olabilir yada gazı vardır bir ağrısı vardır canısı 

önce (445 puan) tarafından

Evet kolikti alisti mecbur ama buyudu artik hic yerde falan oyalanmiyir

İşte bir şekilde buna çözüm bulun yoksa cidden büyüdükçe çok zorluk yaşarsiniz

Ya şu an o kadar hastayım ki grip olmuşum kemiklerim ağrıyor ağzımdan nefes alamıyorum Sabahtan beri kucağımda taşıyorum

Ah ah şuan seni o kadar iyi anlıyorum ki bende grip oldum canısı ve bence ne zaman ağlasa dikkatini dağıtın YouTube de pis pis süpürge sesi açın azda olsa susar inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (1,679 puan) tarafından

On aylık çözüm bulamadım hala kucakta ne emekliyor ne yürüyor 

0 oy
önce (4,120 puan) tarafından

Benimki de bikaç gündür öyle ya. Dişten mi acaba diyorum ama kakası da bi değişik oldu sanki. Gerçi alerjisi de var da. Uykuları da bozuldu dalamıyor sanki. 4.5 aylık. 

Kilosu cok iyi ben diyette oldugum icin cok kilo almadi zar zor iste bu zamana geldik 

Sonucum simdi geldi 

Gluten alerjisi yuksek cikmis 

Mantar alerjisi yuksek 

Sut alerjisi normal seviyede 

Portakal alerjisi hafif 

Yumirtada cikmamis alerji 

Ana bana bazilari teste cikmamis gibi geldi

Testi nereye yaptırdınız?

Ingilteredeyim ben

Anladım canım 

0 oy
önce (2,622 puan) tarafından

2 yaşına kadar kucakta taşıdım 4/5 ay ne ki

önce (14,898 puan) tarafından

Kız ne iç açıcısın 😂😂😂

önce (2,622 puan) tarafından

Başınıza gelecekleri bilin bacım hazırlayın kendinizi

önce (14,898 puan) tarafından

Biliyorum kız 5 yaşında da kızım var benim 

0 oy
önce (653 puan) tarafından

Benimde beş ay olmasına 6 gün kaldı. En fazla 15 dk oyun halısında duruyor. Onun dışında hep ilgileniyorum. Yatakta dönme çalışmaları yapıyorum. Yemek yaparken pusete koyuyorum tek ayağımla sallıyorum. Sürekli dönüp konuşuyorum. Çoğunluk kucağımda oluyor gerçekten yorucu. Emeklemeye başlarsa bu seferde kucak istemez. Hep yere koy beni der gerçi sürekli kucaktayken nasıl emekleyecek onuda bilemiyorum.

Evet kucağımda oturtuyorum destekli, onun dışında beşiğin yarım oturma pozisyonunda kullanıyorum. Ama çok uzun süreli değil. Önümüzdeki günlerde mama sandalyesinin de hafif yatar pozisyonunda oturtmaya başlayacağım. Henüz bu gibi şeylerde dik pozisyonu kullanmıyorum. Başı öne düşer diye. Ama kucağımda dik tutuyorum.

Ek gidaya basladiniz mi ne zaman düsunuyirsunuz yada 

Bu ayı tamamlayınca başlamayı düşünüyorum yoğurtla 

Bende oyle dusunuyorum da benimki alerjik ne vericem bilmiyom 

Doktor kontrolünde ilerlersiniz siz artık. 

0 oy
önce (1,230 puan) tarafından

Çok normal, atak ayı birde üstüne. 1 yasa doğru tavan yapıyor birde ayrılık kaygısı başlıyor. Oyalayarak yatırmaya çalışın önüne kartlar ışıklı sesli oyuncaklar koyun. Dönme döneminde tamda. Yatmak istememesi çok normal ama sık sık tummy time yaptırın sırt kas boyun ve kalça gelişimine kadar çok önemli bir aktivite. Şuanda günde 1 saat kadar böyle durabilir 

Bebekler niye peynir kesigi gibi kusar 

Önüne aktivite koy dediğim gibi kartlar al konuş karşısında, hisirtili kitaplar var kendisi ellemeye çalışsin ses çıkarttığı için Bebeklerin dikkatini cekiyor. Ayna al köy onuda çok seviyor bebekler. Dokun hisset kitaplar var onlardan al eliyle dokunmasına teşvik et. Emeklemeye de yardımcı olursun böylece. 

Bebeklerin hepsi peynir kesiği gibi kusuyor. Reflü olabilir fazlasını çıkarıyor olabilir gaz çıkarırken çıkarıyor olabilir. Her beslenme sonrası iki kez gaz çıkart günlük gaz masajı yap ve 15 dk ystirma kucakta dik tut. 4-6 ay arası bitiyor zaten kusmalari 

Bazen su gibide kusuyor  nornalmi 

Bebegim alerjik bu hafta kuzu eti denemesi yapiyirum kendime Insallah alerjiden degildir kusma 

Normal canım su gibide olur bazen. Alerjide daha çok kaka da kan mukus ve ciltte kabarıklık görürsün. Kusma alerjik olmayan durumlardan da oluyor ama ciddi reaksiyonlar  varsa zaten önce ciltte ve kakada görürsün 

0 oy
önce (652 puan) tarafından

4 ve 5 ay sonrası yabancı korkusu ve ayrılık korkusu başlıyor bide diş ciksrma dönemine girdiyse emmek kucakta olmak isteyebilir.  Benim oğlumda öyleydi yürüyene kadar inmedi kucaktan . Normal bence ve geçici 

Emmiyorda meme reddi var 

önce (839 puan) tarafından

Israrla canım ayakta emzir uyuyunca emzir yanına yat emzir sağ sol hepsini dene illa ki sonunda emiyorlar sakin vazgeçme tam bırakma meme reddi etme zamanlari

Gece emziriyom bide uykuda baska turlu emmiyir

0 oy
önce (839 puan) tarafından

4 5 atlattık şükür  gecicek kucak vasti bitecek 6 ay uyku gerilemesi başlayacak 7 ayi sabırsızlık la bekliyorum bakalım onda neler olacak

Bizde uyku yok ki zaten gecede gunduzde 

Bide meme reddi var kilo alimi azaldi

0 oy
önce (771 puan) tarafından

Benimde kızım 5 aylık ilk birakinca agliyor ama hemen almiyorum oyalamaya oyuncaklarla dikkatini çekmeye ay oy sarkilarla dikkat dagitmaya çalışıyorum bazen işe yariyor bazen umrunda olmuyor 🤣

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 34 göst.
+1 oy
4 cevap 61 göst.
0 oy
3 cevap 127 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde agbutt (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 155 göst.
4 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Toprak_Hilal (2,367 puan) tarafından soruldu

411,510 soru