0 oy
145 göst.
Diğer kategorisinde (689 puan) tarafından

Persentil değeri aslında doğum kilosu ve doğum boyuna göre bakılıyordu önceden şimdi baktım bulamıyorum o şekilde bir tablo. Persentil hesaplama araçları da sadece şuanki boy ve kilosuna göre kıyaslama yapıyor. Hesaplandığımda boyu uzun görünüyor bir çocuk doktoruna gösterin yazıyor. Böyle birşey yaşayan oldu mu acaba? Gerçi bende uzun boyluyum ama annelik işte sormadan edemedim.

6 Cevaplar

0 oy
(12,953 puan) tarafından

Ne kadarlık değerleri nasılki

(689 puan) tarafından

%97 persentil çıkıyor boyu 

(12,953 puan) tarafından

Aşağıda yazmışsın 67cm diye. Benim oğlumda 4.ayda 70 cm 8.5 kiloydu ama şuan 4.5 yaş normal yani öyle belli bariz uzun değil yaşıtlarından

(689 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim.

-Reklam-
0 oy
(5,502 puan) tarafından

Bebeğin kaç aylık kaç cm canım ?

(689 puan) tarafından

5 aylık olacak ayın 10 unda en son gittiğimizde 4 aylıkken 67 cm di boyu. Şuan ölçmedim 

0 oy
(2,717 puan) tarafından

Benm kizimda boyu cok uzundu saglin ocagndaki doktr bile bi uzman doktra gonder persentilin ustunde demisti.sonuc suan yasina gore normak bi boyu var.yanj takma canm uzun olsn bosver.

(689 puan) tarafından

Tabii ki uzun boylu olsun isterim :) ama danışın filan diye uyarı olunca acaba altında başka bir neden mi var diye endişe ettim. Siz götürdünüz mü peki doktora

(2,717 puan) tarafından

Evet ben goturdun canm genetiktir oyle saglik sorunu yaratabilcek bisj gormuyorum dedi.10yasinda suan benm boyumla hemen hemen ayni.gayette saglikli bi cocuk allaha sukur.

(689 puan) tarafından

Çok şükür teşekkür ederim cevabınız için 

0 oy
(4,379 puan) tarafından

E nabızda aşı takvimine girince persentil tablosu çıkıyor oradan bakabilirsin canım 

İçin rahat değilse çocuk doktoruna danışabilirsin

(689 puan) tarafından

Evet orada da üst sınırda çıkıyor boyu. Kafama takıldı sormak istedim neden uyarıyor diye. İlk fırsatta danışacağım inşallah.

0 oy
(13,818 puan) tarafından

enabızda aşı takviminin olduğu yerde sağ üst köşede persentil tablosu var oradan takip et

(689 puan) tarafından

Evet biliyorum orayı orada da üst sınırda boy olarak doktora danışın yazısı çıkınca burada danışmak istedim bilen yaşayan var mı neden doktor tavsiye ediyor siteler diye 

0 oy
(1,313 puan) tarafından

Benim bebeğimin boyuda persentilde üst sınırı aştı %90 lik kısmı geçti gayet normal. O rutin bir uyarı sistemi. Genelde baş çevresi ve kilo için değerlendirilir. Eğer boyuda kilosu ile aynı persentilde ise sıkıntı görülmez. Boy daha çok genetik ve beslenmedir. Uzun olmadı olumsuz hiç bir faktör barındırmıyor. Persentil tablosu kişiye göre değişmez canım ortalama 3.3 doğan çocuklara göre değerler belirlenmiştir. Erkek bebeklerde bir tık daha fazladır. Kendi persentilinde değerlendirmek içinde doğum kilosu ve boyunu baz alırsın hesaplama için ortalama değerlendirmeyi kendinde yapabilirsin. Genel hesaplar şöyledir boyu için 1 yıl sonunda doğum boyuna +25 atması bekleniyor. Kilosu da 5.ayda doğum kilosunu iki katına, 1 yaşında 3 katına katlamasi bekleniyor. Ayrıca aylık olarak 0-3 ay 700-1 kg arası kilo alması 4-1 yaş 300-750 Gr almaları beklenir bazı aylar kilo alımı durabilir. Boy içinde kız bebeklerde aylık 3.5-4 erkek bebeklerde 4.5-5 cm uzama beklenir ilk 3 ay. Sonrasında 2.-5-3 cm olarak 9 aya kadar düşerek devam eder. 1 yaşına kadar da 1 cm bile uzaması yeterlidir. 1 yaşından sonra yollik boy ve kilo gelişimi daha önemlidir. 6.aydan sonra da hem kilosu hem boyu dönem dönem duracağı için 3 aydan 3 aya değerlendirilir 1 yasa kadarda

(689 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim detaylı şekilde yazmışsınız. Bebeğim 3.495 Gr 51 cm doğdu kız bebek. Ayın 10 unda 5 aylık olacak en son ölçümde yani 4 aylıkken 7.3 kg 67 cm di. Boyu %97 persentil çıkıyor hesaplama sitelerinde ama 5 yıl önce oğlum için incelediğimde doğum kilosuna göre ilerliyordu persentil tabloları şimdi öyle tablo bulamadım. Şuan 7.5 kg civarında evde kendim tarttım kilosu iki katına çıkmış boyunu ölçmedim aylık olarak ortalama 4-5 cm uzuyordu. Doktora danışmamızı neden öneriyorlar peki böyle durumda

(1,313 puan) tarafından

%3 persentilde de aynı uyarıyı verir. Normal sınırlardan çıkmak üzere diye. Bu genel bir uyarı  korkmayın. Baş çevresi ve kg da bu sınırlar genetik hastalıklar otoimmun hastalıklar veya  nörolojik problemler için bulgular taşır o yüzden persentil der ki doktora bir göster bakalım normal mi. Aynısı boy için geçerli değil. Sorun yok yani. Benim kızımda 2.5 kg 50cm doğdu bizimde 4 aylık 7 kg 65 cmdi gelişimi. Gayet iyi dedi doktorumuz o zaman. Kilosu da boyuyla aynı persentil olduğu için sorun yok boyu kısa ama kg fazla olsaydı o zaman doktorunuz muhtemelen kilosunun fazla olduğunu anne sütü almıyor mama alıyor ise biraz daha dikkatli beslemeniz gerektiğini söylerdi. Ama sizinki uyumlu bir sıkıntı yok

(1,313 puan) tarafından

Ortalama 49.1 doğan bir kız bebek 4.ayinda 62.1 cm oluyor zaten. 51 cm doğan bir bebeğinde bu oranla 64-65 cm olması normal karşılanıyor. 49 cm doğan bebek için üst sınır 67 sizin persentilinizde de 69 civarı:) boy sıkıntı değil zaten uzun olmasi gelişimi için daha iyi. Bu aylardan sonra kg almadığı aylar olacak. Bu aylarda gelişim gösterdiğini boydan anlayacak doktorunuz:)  bu arada e nabız uygulamasında asi takviminin orda persentil tablosu var oradan bakabilirsiniz durumuna. Orada üst değer alt değer ve bebginizin çizgisi olur. Gelişimi normal mi hızli mi yavaş mi size gayet güzel gösteriyor 

(689 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumlarınız icin. Oradaki boy persentil de en yüksek 67.1 cm görünüyordu. Bakalım bu ay kaç cm olacak sağlık ocağı ebeleri ne diyecek ona göre durumu değerlendiririm. Tekrar teşekkür ederim .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 119 göst.
20 Mart 2023 Diğer kategorisinde 175766 (364 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 242 göst.
0 oy
1 cevap 138 göst.
4 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sultaney (166 puan) tarafından soruldu

412,113 soru

12,406,512 cevap

44,631 kullanıcı