+4 oy
544 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,894 puan) tarafından

Depremden bahsedip durmayın lütfen. Posta dahi açıp bakamıyorum adını bile anmak istemiyorum. Haberlerde orada burada sürekli duyuyoruz bari burada görmeyelim. Unutmak istedikçe karşımıza çıkıyor yaaa

15 Cevaplar

+13 oy
önce (5,259 puan) tarafından

Sizin görmeye dayanamadığınızı insanlar yaşadı 

önce (2,035 puan) tarafından

+++++++++++

önce (2,894 puan) tarafından

Ben de yaşadım marastaydim her zaman şükrediyorum bir kaybım olmadı diye??? Yaşamayanlar tutup tutup post açınca insan yeter be artık diyor öyle havadan atıp tutmakla olmuyor 

önce (5,259 puan) tarafından

Ben görevli gittim neyin ne olduğunu biliyorum 

-Reklam-
+13 oy
önce (16,583 puan) tarafından

Böyle post açan arkadaş siz uzayda mi yaşıyorsunuz

Paylaşımi sadece burayla mi yapılıyor. Reklamlarda bile veriliyor. Sosyal medyalar wp Twitter Facebook Instagram....

Yani lütfen sizden ricam daha o gün gelmeden açılan postlara bu şekilde sitem etmeyin ! Onun yerine ölen kişilere Fatiha okuyun… kalanlara dualar edin .

Bir kez daha hatırlatmak, bunun zararı yok evet üzülüyoruz yaşayanlar bir kez daha üzülüyor ama, unutmak ? Bence unutmak daha kötü dualarda onları da hatırlamak ölenlere Fatiha okumak kalanlara sabır dilemek... bunun neresi kötü ??? O yüzden tartışmak linclemek yerine saygı duyalım. Rabbim bı daha yaşatmasın 🤲🤲🤲

Neyden bahsettigimj anlamıyorsunuz herhalde Trabzon'a oturmuş depremi dahi hissetmemiş bir insan olsam neyse. Bir her gün bununla yaşıyoruz zaten . Hala yıkılan ağır hasarlı yapıları görerek en ufak sallantida yüreğimiz ağzımıza gelerek çatıdan düşen buzun çıkarttığı sesi ev yıkılıyor sanarak yaşıyoruz.

Depremi yerinde yaşamış olup da deprem postu görmek isteyen çok az insan vardır.

Bunu anlamıyorsunuz biz zaten unutmuyoruz 

+2 oy
önce (7,264 puan) tarafından

Fazla abartmıyor musunuz ?

İnsanlar hassas davranıyor insanlara değer verdiğini göstermek istiyor belki biri görüp bir Fatiha veriyor yarın anma günü zaten heryer bangır bangır görsellerle dolu burda yazılan iki kelama bu kadar tepki tuhaf 

+1 oy
önce (2,062 puan) tarafından

Ben de en yakınlarımi kanserden kaybettim ve ağır süreçler yaşadim. Kanserle ilgili post görünce çok kötü oluyorum ya. Ben de buraya kafa dagitmaya giriyorum hastalık deprem falan görmek istemiyorum 🥹

Allah sabır versin gerçekten çok zor 

+1 oy
önce (489 puan) tarafından

O acıyı gerçekten yaşayanların yarasını bir post acıtmaz,  zaten onların aklından hiç çıkmıyor, ki açmayın diyetek ilk postu da siz açtınız.

Sosyal medyada kar yağacak depremin yıl dönümü yaklaştı yine kendini tekrar edecek mi korkusundan insanlar bu gece arabalarında yatmayı düşünüyor ya siz neyden bahsediyorsunuz 

önce (489 puan) tarafından

Gerçekten yaşayan biriyseniz bunu sadece yildonumde değil her an hissedersiniz neyse tartismayacagim, yarın da ilk postu ben açarım muhtemel ne unuturum ne de unuturum 

+1 oy
önce (414 puan) tarafından

O günü yaşamış bırı olarak günlerce evımıze gırememk her an evler başımıza yıkılacak kokusuyla yasamak . Turk kahvesınden nefret eden bırı olarak sırf uykumuz kaçsın ola ki gece uyursak gene bızı uykumuzda yakalar dıye korkudan kahve bağımlısı olmak ve aradan 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ koltukta otururken sanki sallanıyormusuz hissine kapılmak... 

Ege de ıkı gündür küçük depremlerin olması beraberinde gece sabahlara kadar deprem kabuslarına uyanmak ne kadar zor yasayan bilir kı Allah'ım hıcbır kimseye bu acıyı yasatmasın bu korkuyu yüreğine salmasın rabbım tekrarlarmasın inşallah.. Unutulacak gibi değil kı be bacım  açılan bir postla hatırlayalım

+1 oy
önce (3,579 puan) tarafından

İşine gelmiyorsa 

Posta bakmazsın olur biter

Bu acıyı yaşayan insanların

Ömür boyu kalbinde yara hüzün kalırken 

Sen post açmayın ben istemiyorum demek yerine es geç 

önce (1,070 puan) tarafından
+2

Böyleleri bencil sadece kendini düşünüyor neymiş psikolojisi bozuluyor korkuyo Muş bozulmasa olmayacak deprem ya altı Şubat gecesi insanlar nelerini kaybetti onların psikolojiksi yok ben neler yaşadım yaa

Ben de depremin marastabyasadim hamileydim üstelik çocuğum karnımda 2 gün hareket edemedi taş gibiydi karnım ne bicimsiniz 

+1 oy
önce (1,070 puan) tarafından

Deprem hayatın gerçeği brda duyar kasmanın amlami yok y herkes acısını payalsir ben 6 Şubat gecesi neler yaşadım bunu anlatmak an doğal hakkım dinlemek istemeyen girmez kimsede süs anlatma diye beni yargılayamaz

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Unutmak istemek yanlış . Hep aklımızda kalmalı ama sürekli dile getirmekte tabi ki psikolojimizin sağlam kalmasına engel oluyor. Bence de açılmamalı böyle postlar. Ben kafa dağıtmaya giriyorum mesela sayfaya uzaklaşmak için bir şeylerden.  Asrın felaketini yaşadık hiç bir şey haberlerde gördüğümüz gibi değildi her şey daha kötüydü yaşayanlar için onların hala dimdik kalabilmesine yaşamlarına devam edebilmelerine hayran kalıyorum her defasında Allah ın verdiği bir kudret resmen Allah bir daha yaşatmasın o günleri amin. 

Ben o gün oğlumu sünnet ettirdim konyadaydım herkes arıyor böyle felaket olacak çantaları hazır tutun bilmem ne oğlum 2 aylıktı ateşi çıkıyor ağlıyor gördüklerim artçılar Konya ya vuruyordu sallanıyorduk ki yaşayanların ben gerçekten düşünemiyorum yani bunun empatisi kesinlikle mümkün değil kesinlikle …  

önce (139 puan) tarafından

Cok zordu Rabbım kimseye yasatmasın Bn o gun kurtulamıycaz sandım aklıma geldikçe kotu oluyorum 😢😔

Yaşayanlar için zaten unutulmaz bir olay oldu ben ikisinde de marasta evimdeydim 2 sene sonra artık yeni yeni kendimize gelmeye başladık. Bir de yine kar geliyor yoğun kar geliyor kendini tekrar mi edecek diye şeyler gördükçe uyuyamaz olduk psikolojim tam düzeliyor derken tekrar bozuluyor bunları gördükçe 

önce (2,394 puan) tarafından

Aynen yaşanılanlar asla unutulmaz ben yaşadığımız acılar bir nebze hafiflesin diye 1 sene destek aldım  tabikide asla hafiflemiyor ufak depremlere bile şükür der olduk artık ege denizinde olan depremler yine gelen kar kış soğuk insanı korkutuyor yine bir şeyin habercisi mi diye bir tane post açılıypr ama bir sürü postlar arka arkaya gelince insan yine başlıyor tedirginliğe zaten kesinlikle unutulsun vs denecek bir olay değil aksine diri kalmalı herkes ders çıkarmalı onca canı hiçe saymamalı post sahibinin demek istediğini anladım açılsın amaa 50 tane birden açılınca korku artıyor yine Allah ım ölenlerin bu acıları derinden yaşayan evini barkını kaybeden bir bir ocakları sönen ailelere sabır versin Rabbim birdaha yaşatmasın çok üzgünüm çok üzgünüz... 

Ay evet ya kar gosterıyor once hep kar yagsın diyorduk artık ondan da korkar olduk gele bide o gune denk geliyor burda yarın kar yagacak Rabbım korusun inşallah 🤲 

Amin ınsallah 🤲 

0 oy

Bence yazilmali unutulmamalı öyle gün bitek yıldönümünde  hatırlanıyor bırakın oda hatırlatılsın 2 sene once kaç bin kişinin bugün son gecesi ne hayatlar vardı ne hayaller hepsi Yarım kaldı kiyamet mahşerdi zaten:(

Allah bir daha yaşatmasın ama o felaketi yerinde yaşamış bir insan olarak görmek istemiyorum özellikle bu sene yine kar geldi depremler arttı kendini tekrar edecek diye gördükçe daha beter oluyor psikolojimiz 

Olmaz insallah benim ailemde yaşadı  kuzenimi kocasını  2 çocuğunu kaybettik

Allah rahmet eylesin mekanlarincennet olsin insaalah

0 oy
önce (960 puan) tarafından

Buraya yazılmasa bile çoğu kişinin aklındadır zaten benim her gece aklıma geliyor maalesef 

Benimde ama değişik algılar yapıyorlar yine kar geldi tarih yaklaştı falan diye insanın psikolojisi bozuluyor normalde bayagi toparlamistik ama çit sesi gelse gene strese giriyorum 

0 oy
önce (2,324 puan) tarafından

Burda post açılmasa ne olur 6 Şubat sonrası hep aklımızda ki son 3-4 gündür haberler internet depremle çalkalanıyor yani istediğimiz kadar duymak okumak görmek istemesekte her yerde aslında 

Ne diyelim 

Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah 

Amin ama haber kanalı değil bot şey değil sohbet muhabbete giriyoruz önüne sıra sıra çıkınca insan sinir oluyor 

0 oy
önce (870 puan) tarafından

Çok çok haklısın canım bende tek kalıyorum iki cocugunla kokudan uyuyamıyorum 

Allah kolaylık versin gerçekten çok zor 

0 oy
önce (1,493 puan) tarafından

Yani söylemiyim söylemiyim diyorum ama dayanamayacağım. Postu dikkat çekmek amacıyla açtığın bariz. İnsanlar ailelerini kaybetti de bu tepkiyi vermiyor

0 oy
önce (1,087 puan) tarafından

Maraş'ta yaşamışsın bende hataydayım evet gördükçe insan kötü oluyor ama her anmak demek gidenlere dua demek kardeşim yapamam dediğim herşeyi deprem zamanı yaptım hayatımda ilklerim o günlere ait kaybımız da çok oğlumun kıyafeti yok diye eve giremedik diye 2 kolon patlamıştı korkumuzdan yardımdan gelen üzeri kusmuklu kıyafet gelmişti ve ben onu almak için yüzlerce kişinin arasında bekledim ha çok şükür ki onu bulabildim dedim çok şükür aç açıkta kalmadı evlatlarım 36 gün arabada kaldım 19 aylık bebekle herşey zor ağır ama paylaşmamak haksızlık olurdu ne kadar kişi görürse o kadar kişi dua eder Rabbim bir daha tekrarını yaşatmasın

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 807 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Duygulu123 (3,820 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 744 göst.
2 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,000 göst.
31 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Nurane (758 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 310 göst.
17 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sekerportakali (2,146 puan) tarafından soruldu

411,998 soru

12,402,964 cevap

44,501 kullanıcı

Kategoriler

...