+1 oy
86 göst.
Diğer kategorisinde (1,785 puan) tarafından

Yıllar önce bekarken rüyamda kızım olmuş ismini de Rümeysa koymuşum o günden beri bir kızım olursa adını Rümeysa koyacağım diye der dururum çok şükür rabbim bana bir kız evlat nasip etti şimdi 22 haftalık oldu bir ablaya demiştim Rümeysa istiyorum diye o da anlamı gözü çapaklı kadın demek dedi ama internette anlamı gökyüzünde ki en büyük yıldız demek ve küçük nazlı anlamlarını taşıyor kararsız kaldım ne yapmalıyım 

4 Cevaplar

0 oy
(1,785 puan) tarafından

Siz olsanız ne yapardınız ismin söylenişi çok hoş 

-Reklam-
0 oy
(439 puan) tarafından

Bilgim yok belki dillere göre değişiyordur manası.Kezban ismi gibi

0 oy
(1,267 puan) tarafından

Rümeysa çok eski bir isim ve kulağa hoş gelmiyor ben sevmedim bende rüyamda isim duydum ama koymadım dinimizde böyle bir hukum yok diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin 

(1,785 puan) tarafından

Tabikide öyle bir hüküm yok ama ben hoş geldiği ve sevdiğim için koymak istedim hep tabi beğenip beğenmemek herkese göre değişir 

(1,267 puan) tarafından

Öyle tabiiii 

0 oy
(843 puan) tarafından

Benim çok yakın arkadaşımın adı rumeysa simdi siz söyleyince araştırdım. Birde sahabelerden birinin annesinin ismiymiş Rumeysa ama ü harfi değil u harfi ile kullanılıyor. Arkadaşımda hep uyarırdı bizi u ile diye 😊 ayrıca caiz miş koymak. Kötü anlamlı olsa caiz olmazdı. Gözü çapaklı kadın olarak sadece bir yerde karsima çıktı. Bence güzel isim koyulabilir. Mesela Rabia da çok konulan bir isim ama onun pek anlamı yok arapça 4 dördüncü demek. Eskiden kızlara isim yerine numara veriyorlarmış oradan kalmış diye duymuştum.

(1,785 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 240 göst.
7 Eylül 2021 Diğer kategorisinde A_1425_A (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 337 göst.
8 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Drymrcn (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 146 göst.
21 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,461 göst.