0 oy
1,161 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,454 puan) tarafından

Ya Müge anlıda bir kadın var halasının oğlu ile evliymiş, gerçi çok duyuyorum orda öyle evlilikleri 

Bana çok tuhaf geliyor ya, benimde abimin cocuğu var biz onları kardeş diye büyütüyoruz büyüyüp te evlenmelerini asla düşünemiyorum bile.

Sizin bakış açınız ne ?

61 Cevaplar

0 oy
(6,091 puan) tarafından

Banada biraz ters geliyor ama yormlara bakıyorum da millet abartmayı çok seviyor yok midem bulandı yok şöyle böyle abartmayın yaa tıp ilerledi hastalıklı genleri bulup hal edebiliyorlar başkalarının hayatından bize ne

(3,454 puan) tarafından

Ya ona bize ne buna bize ne diye diye her şey normalleşti işte 

(6,091 puan) tarafından

Alakası yok o bahsettiğin çok eskiden millet malımız yabancıya gitmesin diye idi hem dinende sakıncası yok ki efendimizin amcasının oğlu damadı olmadı mı ? Şimdi neden böyle bişey söyleme hakkımız olabiliyor ki, şimdi ki zamanda akraba evliliği baya azaldı eskiye nazaran. 

(3,454 puan) tarafından

O zaman dinen 4 eş de olabilir neden evlenmiyorlar dimi ama  

(6,091 puan) tarafından

ahahahah evet var ama cenabı hak kur an da biri ile evlenmenin daha iyi olduğu belirtmiş, şimdi konuyu nasıl buraya getirdin anlamış değilim dine saldırmak yerine sadece bir kısmı almak yerine iyice araştır güzelim ☺️ 

-Reklam-
0 oy
(7,580 puan) tarafından

Benim de çevremde var bence de olmamalı

(3,454 puan) tarafından

Katılıyorum 

0 oy
(13,994 puan) tarafından

Yani bilemiyorum benim de aklım ermiyor ama anne babam teyze çocukları  😁

(3,454 puan) tarafından

Eski nesil baskı altındaymış umarım bizim nesil bir nebze değişir 

(13,994 puan) tarafından

Allah hayırlı merhametli insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı canım 

0 oy
(7,427 puan) tarafından

Annem kuzeni ile evli benide dediler ama hepsi kardeşim karşı tarafta kardeşim o saçmalamayın dedi yani kuzen kardeştir bencede 

(3,454 puan) tarafından

İyiki biz evliyiz sende evlen diye baskı kurmamışlar

(7,427 puan) tarafından

Yok annem pabuç bırakmaz zaten kuzenimde istemedi kocamla arkadaş oldular hatta sonra nikah şahidi oldu kocamın kardeşim diyor hep bana bende abi 

0 oy
(48 puan) tarafından

Canım niye ters olsun ki bende kuzenimle evliyim kuzenimi hiç görmemiştim  çok şükür iki kızım da var baya sagliklilar  bence bunun hepsini akraba evliliğine baglamamak gerek  

0 oy
(841 puan) tarafından

Kuzenle evlenmek dinen caiz. Benim kardeşimde kuzenimle evli iki çocukları var gayet sağlıklı. İstemeyen evlenmez ama evlenenede laf etmek kımsenım haddi degil

0 oy
(1,124 puan) tarafından

Halasının oğlu ile değil halasının kızının eski eşi yani halasının eski damadı

(3,454 puan) tarafından

Hayır ben perşembe günkü yayını izliyorum daha orda Ayşegül vardı 

(1,124 puan) tarafından

Bende bugünkü yayından bahsediyosunuz zannettim pardon 🤭

0 oy
(17,485 puan) tarafından

Olabilir ben tuhaf karşılamam ama ben kendim için hep akraba evliliğine karşı idim. Amcalar falan evlenecegimi duyunca o kadar kuzen var neden başka biri diye sorgulamışlardı.

0 oy
(2,428 puan) tarafından

Nasipten öte yol yok diyeyim ama bana terso yaaa 🫣

0 oy
(8,199 puan) tarafından

Destekler miyim? Hayır tabiki ama haramda değil yani olabiliyor. Bide kişiye göre değişir kardeş gibi büyümeyende çok. Eskiden daha çokmuş akraba evliliği hiçte kardeş gibi büyümüyor onlar. 

(8,199 puan) tarafından

Söylede bı durum var. Çevremde çok akraba evliliği buyuklerimden bı dayımın kızı hastaydı. Oda biraz nasip işi diye düşünüyorum. Sma akraba evliliğinden diyorlar ama nerede duysam hep yabancı evliliklerden doğan çocuklarda var. Ben uygun bulmuyorum ama garipte değil bana göre

0 oy
(648 puan) tarafından

Annem babam kuzen ve otomatik olarak nene dede kardeş

0 oy
(1,574 puan) tarafından

Gerek yok bende istemem onca insan varken ne gerek var sjskks

0 oy
(8,139 puan) tarafından

Annem de halasının oğluyla evlenmiş. Hatta ikiz kardeş çocukları. Ama bana ters.

0 oy
(337 puan) tarafından

Bende sevmiyorum ,iyiki esim akrabam degilmis😂

0 oy
(1,034 puan) tarafından

Benim anne tarafım kuzen kuzenle evli bir ben birde iki kuzenim yabancı aile dışı evlilik yaptık 

0 oy
(2,438 puan) tarafından

Kuzenimle evliyim. Kendisini tanıdğımda baya bir yetişkindik ve asla demiştim. Akraba olmaz . Nasip oldu. İyi ki olmuş. 3 çocuğum var genetik hiç bir problem yok,gayet sağlıklılar Rabbime şükür. Tüp bebekler ama yaptırma nedenim bu tarz bir neden değil. Bulunduğumuz yerde ensest ilişkiler hiçte öyle atıp tuttuğunuz gibi akraba evliliği olanların olduğu toplulukt çıkmıyor. Pis insan her yerde pisdir. Özellikle eşimin Cmk larına bakıyorum da bölge bölge mimlenmiş yerlerde var rezillik. Akraba evliliği çok olan yerlerde değil şükür ki..

(2,438 puan) tarafından

Bu demek değil ki çocuğumu kuzeniyle evlendirirm. Bende isterim evlenmesin. Ama nasipse ve seviyorsa çokta engel olmam

0 oy
(3,824 puan) tarafından

Ben amca çocuğu olmadıgi sürece karşı değilim 

Olabilir nasip kısmet bu işler 

0 oy
(6 puan) tarafından

Benim baba tarafım kuzenleriyle evli genelde genetik konusuna gelince annemle babam akraba değiller babam kürt annem türk ilk görüşte aşk kaçmışlar vs neyse genetikte baba tarfım turp gibi anne tarafımda her türlümhastalık var ama akraba evliliği asla yok karşılar ki bende karşıyım . Ama kuzenlerim de kuzenleriyle evli onların çocuklaeı benden sağlam maşallah hepsi taş gibi yarma gibiler :D biz dokunsan kırılıyoruz :D ben le eşim uzak yakım akraba dahi değiliz ama benim oğlum down sendromlu sadece akraba evliliklerinde oluyor bu hastalıklar sanılmasın diye yazdım bunlarıda . Kaldıki eşimle ben çocuk yapmadan önce genetik test verdik benim karnımda cocuklarım kalbi duruyordu diye bütün genlerimiz sağlam dı herşeye bakıldı genetik le alakalı herşey normaldi ama gel görki oğlum engelli oldu bir oğlum daha var o sağlıklı ama taşıyıcı olduğundan doktorlar şüphe ediyor elinin içinde down çizgisi var diye ilerde oda kendime test yaptıracak evlenirken . Aman kim kime aşıksa evlensin beeee boşverin bizene ne çok yazdım böyle :D  

0 oy
(1,899 puan) tarafından

Dayı oğlu ve amca oğlu tarafından istendim ama istemedim. Çünkü onlara abi gözüyle bakıyordum hep. 

0 oy
(4,400 puan) tarafından

Babamla anneannem kuzen babam kuzeninin kziini almış oluyor 🙂

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 419 göst.
15 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 419 göst.
14 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ...H&E... (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 462 göst.
27 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Amine su (3,418 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 321 göst.

412,983 soru

12,433,979 cevap

45,756 kullanıcı

Kategoriler

...