0 oy
1,161 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,454 puan) tarafından

Ya Müge anlıda bir kadın var halasının oğlu ile evliymiş, gerçi çok duyuyorum orda öyle evlilikleri 

Bana çok tuhaf geliyor ya, benimde abimin cocuğu var biz onları kardeş diye büyütüyoruz büyüyüp te evlenmelerini asla düşünemiyorum bile.

Sizin bakış açınız ne ?

61 Cevaplar

+1 oy
(1,248 puan) tarafından

Amcasının oğlu ile evli yazmis ki; " hayatıma girdiğin günden beri çok mutluyum" e zaten hayatindaydi 🤣🤣🤣

-Reklam-
+1 oy
(1,832 puan) tarafından

Birbirlerini görüp gormemeleri nikah düşüp düşmemesi hiç önemli değil asla doğru bulmuyorum. Bütün doktorlar bangır bangır bağırıyor akraba evliliği yapmayın çok ciddi hastalıklar cikiyor diye. Aşı kadar keske bunu ciddiye alsalar. 

Aynı şekilde biz kardeşiz bilincine de karşıyım siz kardeş falan değilsiniz kuzensiniz ha komşu çocuğu ka kuzen hiç fark yok namahrem namahremdir. Tesettürlü insanları kuzenlerinin yanında başları acik görüyorum bi kardeş gibi büyüdük diyorlar iyi halt ettiniz. 

(3,454 puan) tarafından

Tesettürü bilmiyorum ama bende abimin çocuğunu kendi cocugum gibi seviyorum ve cocuguma da bu kardeş diyorum benim mantığım bu ama daha küçükler ileride ne olur bilemem insanlar saptı hayat değişti 

(1,832 puan) tarafından

Yeğenlerimi ben de evladım gibi seviyorum benim oğlumu da kız kardeşlerim aynı şekilde evladi gibi görür. Biz de dayımın ogullariyla bahçeye havuz kurar oynardık ama işte ergenlikle birlikte mesafeli davranmanız gerektiği öğretildi ona göre devam ettik hala gorusur gelir gideriz ama tabi ki bekarken de evlendikten sonra da mesafeli davrandık asla evlilik lafı geçemez bile biz etsek ailelerimiz izin vermez kınar 

+1 oy
(4,555 puan) tarafından

Kuzen kardestir. Benim ailemde de esimin ailesinde de bu boyledir.

+1 oy
(2,152 puan) tarafından

Ben de çok karşıyım, orta karadenizliyiz ve özellikle baba tarafım da çok hevesli. Neymiş el olacağına içinden olsun. Oysa ki onda daha çok sorun cikiyor. Dünyada bir sürü insan varken bir de dibindekinden dışarı cikmamak l. Dini olarak sorun yok diyen arkadaşlar; dini olarak eşinizin 2., 3. eşi almasında da sorun yok o zaman, ona da olabilir neden olmasın diyebilirsiniz. Dini olarak izin veriliyor diye tamamdır diyemiyorum işin biyolojik tarafı ve bana göre etik tarafı da var.

(3,454 puan) tarafından

Bende onu dedim işine gelmeyen din diyip cıkıyor işin içinden ozaman 2 3 evlensin kocaları 

Aslında içeride daha da cok sorun olur bence bir anlaşmazlıkta tüm aile karışır 

(2,152 puan) tarafından

Hayır mesela dini olarak erkeklerin sadece göbeği ve diz kapağı arası haram. O zaman sokakta erkekler üstü çıplak dolaşsın. Dinin izin verdiği her şeyi sonuna kadar kullanmak zorunda değiliz. Toplum yapısı ve sağlığa olan etkileri göz ardı ediliyor işlerine gelince 

+1 oy
(3,907 puan) tarafından

Çok var evlenen bende pek doğru bulmuyorum benimde kızım var kuzenleriyle hep siz kardeşsiniz cansınız deriz bizim ailede komşu bile yakın sayılır kız verilmez akrabaya hiç verilmez hem kardeş sayılır hemde ileride anlaşmazlık olursa ayrılırlarsa aile bağları Zedelenir diye verilmez

+1 oy
(3,700 puan) tarafından

Bakış açım aşağılama ile hareket etme. Çoğu akrabam akrabamla evli. Gerçi son 10 senedir bu yok. En son akrabayla olan benim. Birbirimizi hiç görmedik çokta yakın da değiliz birbirinden alakasız illerdeydik, daha dedelerimizin babası amca cocugu. Aslaaaaaa evlenmem ben diyip hakaret bile ettiğim insanla evlendim. İyi ki evlenmisim bazen alin yazısı diye bir şey var inanmak gerekir. 

+1 oy
(442 puan) tarafından

Ben de öz kardeşle evleniyormus gibi tepki verenleri anlamıyorum beraber büyüme olayına gelince komşu çocuğuyla da berabr buyuyorsun ama onunla evlenince kimse tepki göstermiyor çok saçma bu kadar tepki yası ve cinsiyeti uygunsa anormal bir durum değil bence tek bir şey dışında o da çocukların engelli doğma ihtimali ortada aşk sevgi yoksa yabancıya gitmesin diye akraba tercih edilmemeli.

(3,454 puan) tarafından

Komşu cocuğuyla kuzen bir mi ?  Kan bağı denen bir şey var kardeşimin çocuğunu kendi cocugumdan ayırmam can ya bana ters 

(442 puan) tarafından

İşte sen ayirmiyosun ama onlar öz kardeş olmadığı için ilerde birbirlerine duygusal yakınlık besleyebiliyorlar tabi sağlık yönünden çok doğru değil ona bı şey diyemem ama buyukte konuşmamak lazım.

+1 oy
(18,980 puan) tarafından

Dinen sakıncası yok toplumca kabul görmüş. Benim annemle babam Hala oğlu Dayı kızı evliler. Ama ben kendi adıma ve kendi çocuklarım adına karşıyım hem genetik hastalıklar için hem de aile bağlarına zarar verdiğini düşünüyorum çocuğumu da bütün kuzenlerine abisisin veya ablan diyerek büyütüyorum 

+1 oy
(89 puan) tarafından

Bende amcanın oğlu ile evliyim ayıplanacak yada kötülenecek tarafı yok ayrıca hastalık diyorsunuz amcamın eşi ile hiçbir akrabalığı yok ama çocuğu hasta olarak dünyaya geldi bu onunla alakalı değil bence 

(2,152 puan) tarafından
+1

Ne demek alakalı degil, çekinik genlerin biraraya gelme ihtimali artıyor. Şu an resmen bilimsel bir duruma bence diyerek karşı çıkıyorsunuz. Akraba olmayanlarda hastalık olmaz denmiyorz akraba olanlarda hastalık riski daha çok deniyor.

(89 puan) tarafından

Bizim ailede çok akraba evliliği var çok şükür genetik hiçbir hastalık yok ayrıca evlenmeden önce bütün testleri yaptık eğer sorun çıkarsa tedavisi var çok şükür öyle bir sorun da çıkmadı 

(2,152 puan) tarafından

Yine de bence diyebileceğiniz kadar basit bir mesele değil. Size denk gelmemesi bunu göstermez 

+1 oy
(181 puan) tarafından

Büyük konuşma 

(3,454 puan) tarafından

Bu konuda Konuşurum. 

Asla kabul etmem onlar kardeş öyle şey olmaz bizde etrafımızda hiç yok 

+1 oy
(136,254 puan) tarafından

bi suru kuzenim var aslada es gozuyle ne baktim ne baktilar benim kuzenim bana kardestir beraber buyuduk ayni tabakdan yedik ictik oyle bisi ne biz ne cevremiz dusundu yok olmaz ben asla istemem aileler istese bjle ben asla kabul etmezdim

+1 oy
(8,046 puan) tarafından

Kuzenlerime asla başka gözle bakmadım çok şükür bana da bakan olmadı olsaydı bir daha görüşmemek tercihim olurdu. Bana ters öyle seyler ama nikah düşüyormuş yani dinen bir şey diyemiyorum ama kala kala kuzenime kalmadım 

+1 oy
(5,602 puan) tarafından

Biz kardes gibi buyutulduk birimiz düşse birimiz kaldirdi ondan bana ters kuzen evliligi bizde herkes farkli biriyle evli 

+1 oy
(165 puan) tarafından

Bende dayımın oğlu ile evliym kan uyuşmazlığı da var ilk kızımda bir sorun çıkmadı şimdi 34 haftalık gebeym fetal anomali tanısı koydular gelişim geriliği doktor genetik akraba evliliği olanlarda oluyor dedi postumu gören dua etsin kızımı sağ salim aliym kucağıma 

0 oy
(1,235 puan) tarafından

Önceden hep öyleymiş ananemin 4 tane çocuğu var 4u de kuzeniyle evli ben tabiki doğru bulmuyorum ama Önceden yapılmış şeyler şimdi yok denecek kadar az şimdi herkes kimi isterse onunla evleniyor önceden aileler karar veriyordu o yüzden de kuzen evlilikleri vardı 

(3,454 puan) tarafından

Evet eskiden olabilir aman inşallah ta biter ben hiiç düşünemiyorum bile böyle bir şeyi

0 oy
(1,053 puan) tarafından

Bana hiç hoş gelmiyor. Allah'ım başıma vermesin, kınamıyorum da kimseyi, ama.. Neyse daha fazla bişey demek istemiyorum. 

(3,454 puan) tarafından

Yani bencede öyle kardeş bence zaten 

0 oy
(10,860 puan) tarafından

Ben akraba evliliğini sevmiyorum kuzenim bide başka akrabalarımda evlenmek istedi ama ben kabul etmedim  yaş aldık büyüdük şimdi düşündüğünde aklıma yatıyo yabancıyla olacağına bildiğin biriyle çocuğumun evlenmesi daha mantıklı geliyor hele birbirlerini sevip aşık olarak evlenirlerse çok sevinirim 

Yabancı biriyle evlenmelerine karşı değilim bu arada

(3,454 puan) tarafından

Bilmiyorum herkesin düşüncesi farklı bir de genetik hastalık kısmı var

(10,860 puan) tarafından

Benim çevremde çok var akraba evliliği  ama hiç doğuştan yada kalıcı genetik hastalığı görmedim

0 oy
(707 puan) tarafından

Ah ah maalesef bizde de var aman iyi kız yabancıya gitmesin kafası. Abim kuzeni almadı diye tüm sülale birbirine girdi te lise zamanı dönüyo bide bu muhabbet düşün. 

(3,454 puan) tarafından

Bilmiyorum ya anlayamıyorum neden karışırlar ki mutsuzluğa itiyorlar insanları 

0 oy
(2,826 puan) tarafından

Halasının oğlu değil canım öyle olsa normal zaten evlenebilir derim ama kuzeninin eski eşiyle evlenmiş adam 40 kendi 20 yaşında 

(3,454 puan) tarafından

Ayşegül vardı ben perşembe günkü yayını izliyorum şimdi onu diyorum hala oğlu 

(2,826 puan) tarafından

Haa bende sabahki olaydan bahsediyorsun sandım

0 oy
(1,536 puan) tarafından

Ben evlendim çok pişmanım asla asla olmaz bizimkiler istedi diye evlendim 

(3,454 puan) tarafından

Birde kaynanan halan teyzen vs oluyor sorun olunca tüm aile birbirine girer 

(1,536 puan) tarafından

Kesinlikle ve illa oluyor ne kadar iyi olsanda

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 419 göst.
15 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 419 göst.
14 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ...H&E... (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 462 göst.
27 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Amine su (3,418 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 321 göst.

412,982 soru

12,433,995 cevap

45,758 kullanıcı

Kategoriler

...