+1 oy
335 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (104 puan) tarafından

Aşılar söz konusu olduğunda toplumumuz üçe ayrılıyo sanırım genelde. Bir kesim devlet ne derse sorgusuz sualsiz ona uyuyo, bi kesim tam aksine hiçbir şekilde kabul etmiyo, bi kesim de benim gibi arada kalıyo. Kendi adına tüm çocukluk aşıları yapılmış bi insanım ama gel gör ki vücudumdan sağlık fışkırdığını söyleyemicem. Özellikle topluluk içine girmeye başladığım dönemden bu yana çok sık hasta oluyorum, son bir buçuk yılı baz aldığımızda toplasan 3 ay üst üste tamamen sağlıklı geçirdim diyebileceğim bi dönem yok. Belki alakasız, belki gerçek bilmiyorum ama vücudumuzun kendini savunmaya bile başlamasını beklemeden doğduğumuz günden itibaren vurulmaya başlanan o aşıların bünyemizi zayıflattığı ve aralıksız vurulmaya devam ederek güçlenme fırsatı bile verilmediği düşünceleri doluyo aklıma. Ama öte yandan ya aşı vurulmadığında daha kötüsü olursa düşüncesinden de kurtulamıyorum. Bu aşılar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

11 Cevaplar

+1 oy
önce (104 puan) tarafından

En İyi Cevap

Gelen yorum ve cevaplar için hepinize teşekkür ederim, hepsini okumaya çalışıyorum ama benim bebe biraz huzursuz olduğu için tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayın, sağlıcakla kalın bacımsular ❤️🙋

-Reklam-
+11 oy
önce (1,175 puan) tarafından

ben, aşıdan korkan insanların paketli gıda kullanmasına şaşırıyorum sadece. fabrikalarda üretilen hiçbir gıdanın içeriği belli değil. ben yönetici olsam, örneğin insanları kanser etmek istiyor olsam virüsünü aşıya değil çikolatalı gofrete koyarım. çünkü insanlar bu gofretleri ayda 3, 4 kere yiyor ama aşıyı bir kere vurulup bitiyor. ve aşıdan çekiniyorlar ama gofretten çekinen yok. 

herkes çocuğuna formül mama veriyor mesela. ama mamanın içinde ne var bilen yok. çocuk büyüyünce herkes devam sütü veriyor (içeriği yine meçhul) .... böyle uzar gider. 

bebeğe bağladığımız bezin kısırlık yapıp yapmadığını biliyor muyuz mesela? veya kadın pedleri ne kadar güvenli?

acaba büyük mağazalardan alınan tişörtlerin içeriğinde kanserojen var mı?

oda parfümleri ciğerlere zarar veriyor olabilir mi?

daha bir sürü sayarım...

ama biz aşıdan çekiniyoruz

önce (13,774 puan) tarafından

her gün burda zayıflama kahvesi, ilacı, herbalife soran sen mi diyorsun bunu

önce (930 puan) tarafından

@Neyla az ufak at bacım, bu kadar dikkat eden biri @honki ponki toninok un da dediği gibi her gün Herbalife, kahve vs sormaz. 😂😂

önce (930 puan) tarafından

Takip etmemize gerek yok ki milyon tane post açtın bunlar için.  Böyle benim bedenim çocuğumun değil diyerek siyrilamazsin , bu çocuklar senden görmüyor mu? Bu kadar dikkat eden biri (!) isen buna da dikkat etmen gerekir. Ayrıca sen emziriyorsun , bu takviyeler süte geçmiyor mu zannediyorsun? ( Şimdi ben emzirmeyi kestim de dersin sen şimdi) Neyse açtığın postlardan da belli takıntılı olduğun, biz sana şimdi her türlü makaleyi de atsak sen anlamayacaksin , kendinle celismeye devam edeceksin. Sana iyi günler 🤣

ne kadar inanarak anlatıyorsun. oysa doğada her element birden fazla formda bulunur. aşı içindeki cıva ve alüminyum da aynı şekilde doğada tek bir formda bulunmaz ve aşı içindeki maddeler vücutta depolanmaz. vücut sıvılarıyla atılır gider. 

tıpkı demir ihtiyacı için demir yalamadığımız gibi demirin insan vücudu için uygun formunu alıp kullanıyoruz ya da magnezyum, kalsiyum gibi elementler.

kimya denilen bir olay var en azından lisede organik kimya dersi alsaydınız bunların ne olduğunu bilirdiniz. ya da kimsayal tepkime nedir bunu öğrenirdiniz.

ayrıca otizm aşıyla bağlantılı değil bizzat bağırsak sağlığı ile bağlantılır. 

senin, annenin, anneannenin, babanın, dedenin sağlıksız beslenmesi sonucu, senin çocuğun ya da torunun otizmli dünyaya geliyor. 

araştırma yaparken bunları da araştırsanız keşke. 

senin sıfır beden olup olmaman benim umrumda değil ama bütün bunları kendine yaparken bundan sonra doğuracağın çocuğun bütün sağlık sisteminden de sen sorumlusun. yumurta hücren sağlıklı olmuyor, sperm hücren sağlıklı olmuyor.

ayrıca o detokslar da arındırma yapmıyor. içilen tek dal sigara vücuttan 10 yıl kadar sonra atılıyor. bırak içmeyi sigara dumananı maruz kaldığı her an o bahsettiğin arınmadan bin kat uzaklaşıyorsun.

telefondan aldığı radyasyon bile senin arınmana müsaade etmez. sen sadece kendini kandırırsın. 

sen de aşı yapma yavrum, ama yapana da karışma. çok bilgili bilgili konuşuyorsun ya buna sadece kendin inanıyorsun. 

madem kimya biliyorsun o saçma kahve sorularını sormazdın yavrum yeme bizi 😘 kendşnle bu kadar çelişeceğin konularda yorum yapmai stersen abla tavsiyesi komik oluyor çünkü. istiyorsan da yap bananr. sen sadece kendini kandır. öptüm canısı

+3 oy
önce (1,303 puan) tarafından

Onzaman birde 4.grup açalım. Araştıran okuyan, bilimi dinleyen(devlete kesinlikle güvenmiyorum), asi karşıtı görüşlerde bir mantık göremeyen kesim olarak ben aşıları yaptırıyorum. Kar zarar hesabı yapıyorum ve amcası kizamiktan ölen bir birey olarak toplum sağlığını önemsiyorum. Alişan yıldıran gibi akraba evliliği güzel asi kötü ama küçücük bebeğe hacemat iyi diyen bilimin yüz karası olarak anılan bir doktoru, Canan Karatay gibi Karatay diyetinin reklamını her köşede yapan bu sebeole aşıyı nedense bu trend görüş çıktıktan sonra karalayan tabipler odası tarafından şikayet edilen unvanı alınmak isteyen bir doktor, Oytun erbaş gibi lan argolu konusan tıbben hiç bir uzmanligi olmayan asi konusunda öğüt vermeye bile bilgisi olmayan bir fototerapicinin görüşlerini önemsemiyorum. Daha çok var da bu alt en bilindikleri. Bu terorilere gelmeyin. Toplum bağışıklığını onemseyin. Hiç görülmeyen kızamık vakaları artışta. Dünya önlem alıyor ülkeler zorunlu olması için baskiliyor insanları. Bir çok ülkede İtalya, Yunanistan vs gibi asilar zorunlu ve hapis ve para cezası uygulanıyor. Almanya Belçika gibi yüksek sağlık teknolojisi kullanan ülkeler tercihe bırakıyor. Bizim sağlık sistemimiz ortada. Neyimize güveniyoruz hiç bilmiyorum 

önce (104 puan) tarafından

Allah'a emanet yaşıyoruz orası kesin 

Bu sağlık sisteminde evet. Aşılar dünya sağlık örgütü kapmasinda ve projesinde yapılıyor 

önce (1,507 puan) tarafından
+1

Çevremde kızamık, verem ve menenjitten ölen insanlar oldu. Bunlara şahit olduğum için korkudan kızıma bütün aşıları yaptırdım. Bu ay da menenjit aşısına baslayacagiz inşallah. 

Aşının kar zarar hesabı olduğunu anlayamıyor insanlar malesef. Bizde aşılar gül, bal demiyoruz ama bağışıklık için toplum sağlığı için yaptırmak zorundayız. Keşke zorunlu olsa ve böyle kişi tercihine birakilmasa. Bende yaptırdım hepsini, bize de büyüklerimiz yaptırmış ne otizmliyiz ne kısır ne maymun geni aldık. Biz yaptırdığımız için salgın hastalıkların olmadığını anlamıyor karşıtları. Bir çok ülkede zorunlu ve para cezası uygulanıyor ama biz sanki mükemmel bir saglik sisteminde yaşıyor gibi ileri sağlık teknolojisi kullanan ülkelerle kendimizi kiyasliyoruz. Çok iyi yapmışsın arkadaşım malesef bizim ailemizde de var. O yüzden hiç birimiz ihmal etmeyiz

+3 oy
önce (10,500 puan) tarafından

Aşılar zaten sizin vucudunuzdan sağlık fışkırsın diye yapılmıyor, vucuda o hastalıktan bağışıklık kazandırıyor ki sonra vucut o hastalığa yakalanınca daha kolay savaşabilsin diye. 

Ve aşı karşıtı olan insanlar çocuğunu bi kedi köpek tırmalasa koşarak kuduz aşısı vurdurmaya gidiyor. Elini paslı demir bıçak bişey kesse tetanoz aşısı oluyor. O zaman onları da yaptırmasınlar.. burası dahil çok örneklerini görduk bunun. O yuzden ben iki çocuğumun da, kendi hamilelik dönemlerimde de tüm aşılarımızı tam şekilde yaptırdım ve içim rahat

İsim vermeyeceğim gecenki asi postunda bir kadın bir paragraf yazmıştı ay içinde su var bu var. Madem yaptırıyoruz çocuklar niye hasta ben yaptırmadım çocuğum hiç hasta olmaz. sonra antibiyotik postunu gördüm. Antibiyotiği kullanıyor sorgulamadan, viral enfeksiyon olmasına rağmen. Doktora gidiyor ne olsa. Ama asi deyince doktorunu dinlemiyor insanlar. Bu bana da çok garip geliyor 

önce (10,500 puan) tarafından
+1

Aynen öyle antibiyotiği her ay kullanırlar ama😂 içeriği çok temizmiş gibi. Bende antibiyotiğe karşıyım o zaman hadi gelsinler kozlarımızı paylaşalım 😂😂 

Şaka bir yana viral enfeksiyona zaten gram faydası olmaz antibiyotiğin, bakteriyel de bile 3 günden sonra etkisini gösteriyor. Insanları anlamak çok güç.

+1

Aynen, asi olunca kaç, zararlı. Doktorunu dinlemezler. Başka birşey olsa doktoruna sor denir 😂

önce (214 puan) tarafından
+1

Aynen antibiyotik kullanımı daha zararlı bencede bütün aşıları yaptırdım bende hatta kızıma menenjit aşısınıda yaptırdım 

+1 oy
önce (4,402 puan) tarafından

Her aşının sorgusuz sualsiz yapılmasını tasvip etmiyorum fakat zorunlu aşılar yani salgın hastalıklardan koruyan (su çiçeği vs gibi) aşıların yapılması taraftarıyım. Onlar dışında sadece tetanoz yaptırdım o da hem doğum için hem de elimi blenderda kestigim için tedbir amaçlı. Bence dünya çapında bakarsan hala asi olmadigi için bu hastalıklardan ölen bir sürü insan olduğunu gorebilirsin. Vücudun bu hastalıklarla savaşacak kadar güçlü olduğunu bilemeyiz riske atmaya gerek yok bence.

+1 oy
önce (167 puan) tarafından

Eskiden beri var olan aşılara güvenirim yeni çıkan aşılara güvenmem mesela corona aşılarını olup ölenler oldu çocuk aşılarını olup ölen hiç duymadım

+1 oy
önce (3,302 puan) tarafından

Instagram'da genetik mühendisi diye bir sayfa var bütün aşıların içeriklerini ve yan etkilerini çok güzel anlatmış. Arada kalanlar için incelemek iyi olur. Benim şahsi fikrim aşı yaptırmayan aşiya güvenmeyen insan o zaman çocuğuna ateş düşürücü bile vermeyecek grip oldu öksürüyor diye doktora gitmeyecek ilaç kullanmayacak. Paketli gıdadan uzak duracak tamamen doğal bir yasam sürüp yediğini içtiğini kendi üretecek. Toplumdan uzak yaşayacak. Tüm bunları yapabiliyorsa helal derim aşıda yaptirmasin. Tabi birde topuk kanı meselesi var vatandaş sanki türünün tek örneği bir canlı dünyaya getirmiş gibi topuk kanı vermiyor niye çocuğunun genetiğiyle oynarlarmis. Kanlar Avrupa'ya gidip dna mızı kopyalarmış. Aynen tek çocuk seninki zaten bütün dünya senin çocuğunun peşinde. Çocuğunda genetik bir hastalık çıkıncada hastane kapilarinda ağlar doktorlara yalvarır ama o zamandan geri dönüşü olmaz. Cahillikten baska bişey değil arkadaşlar bir damla kandan onlarca hastalık erken tespit edilip tedavi ediliyor. Anne bababin cahilliginin sonucunu çocuk ömür boyu çekebilir 

önce (57 puan) tarafından

Geçen bir haber okudum topuk kanı vermeyen aşılarını yapmayan bir aileye Kayyum atandı bebek için neyse sonra geçen bir akrabamız bana defi sakın kanda verme aşı da verme valla dedik ben yaptırıcam bunca aydır çektiğim acılar boşa mı gitsin benim sağa sola verecek çocuğum yok

önce (337 puan) tarafından

Mervece o olayı abarttilar benimde çocuğumun aşıları yok amcamın cocukalrinda hiç biridne yok5 çocuğu var 

Böyle birsey olamaz..

Onlar muhtemelen adamın kıyafetinden dolayı yaptılar sanki bu ülkede ne adaletliki o olsun 

Sen çocuğunun sağlığını bir kayyum meselesiyle düşünme 

önce (4,402 puan) tarafından
+1

Aşı farklı reddebilirsiniz topuk kanı zorunlu. Benimde bir tanidigimin abisi yaotirmamisti şuan mahkemelikler 

önce (57 puan) tarafından
+1 oy
önce (2,255 puan) tarafından

Filistinde savaş nedeniyle çocuklar asi olamadı ve çocuk felci salgını var. Bu karşıtlığı anlamıyorum. Yediğimiz elmada bile artık doğru düzgün vitamin kalmamış ama aşılar öcü bir de bunu ölümüne savunan bir kesim var. O zaman hicbir şekilde hastaneyede gitmesinler orada yapılan tedavinin guvenirliginden nasıl emin oluyorlar. Evde doğurun kanseri evde tedavi edin. Bir yeriniz kırıldığında evde sarın. 

önce (337 puan) tarafından

Peki İsrail o kadar zulüm ederken o çocuklara neden aşı desteği yaptı?

Zaten öldürüyor  

0 oy
önce (4,508 puan) tarafından

Son yıllarda bu aşı karşıtlığını görüyorum, daha çok Avrupa'daki yaşama bakıp yaptırmayanlar var, mesela oradaki çocuklar hasta olmuyor, bağışıklığı güçlü, aşı yaptırmayan orada yaşayan bir fenomeni takip edip bu kanıya varanlar var. Bizim ulkemizde yediğimizin domatesin genetiği ile oynanmış, içtiğimiz meyvesuylarin meyveleri cürükte yapılmış, Avrupa kapılarından dönen ürünler ülke marketlerinde bir anda uyguna satılmaya başlanmış gibi gibi sayarım bitmez. Bizler kalitesiz bir yaşam yaşıyoruz ama aşı deyince tüyler diken diken hele ki topuk kanı deyince aslan kesilenler var. Ama çocuklarına çikolata cips verirler yada fast food verirler. Onlar için aman biz asi yaptirrmadik hastanlanmadik derler. Ülke göc alan ülke sayısı göcmen var ve ne hastalık taşidiklarini bilmiyoruz, şuan pişman olmayan asi karşitlari bir zaman sonra pişman olabilirler. 

Cansu adaşım, malesef öyle bakanlık sürekli yayınlıyor ürünlerin icinde olmaması gereken yabancı maddeler var biz sağlıksız yetişiyoruz, yumurtalarimiz bile kalitesiz. 

Adaşım geçen gun organik yumurta alıyorum birde normal yumurta var. Hiç üşenmedim besin değerlerini okudum organik olanın besin değeri diğer yumurtaya göre %30 falan daha düşük. İnanamadim. Organik yumurta alıyorsun diğer yumurtadan daha az besleyici. Bu ülkede organik olan hiçbir şey organik değil ki. O yüzden ben bu insanlara hayret ediyorum neyimize güveniyoruz ülkede randevu bulunamıyor özel hastaneler olmuş 2.5 K para. Neden riske atıyoruz. Bilwn çocuğum için endişeleniyorum mesela ileride yine bir salgın hastalıkta yine biz mücadele edeceğiz. 

Malesef öyle adaşım, organik adı altında daha fazla para ödüyoruz ama organik değil.  Neye güvendiklerini bende merak ediyorum, aylar önce bir sayfada ası yaptırmayan bir kadinin mesajını okumuştum, çocugu kızamik olmuş aşı yok, çok hafif ve çok az ateşle atlatıyor demiş ve bu kadın cocugu parka götürmüş soranlara alerji demiş. Aşısız başka çocuğa bulaşsa büyük vebal alıcak ama onun aşı yaptırmamak parka gitmek daha doğru 

Aşı karşıtlığı cahillik, toplum sağlığını riske atmak diyen gerçek proflarin alnından öpüyorum ve katılıyorum. Bilim diye birşey var ama bizim ülke nerde ileri gidiyor ki bilimde gidebilsin. Bir ileri iki geriyiz

+1

Şimdi gelirler siz bize cahil dediniz ama biz makale okuyoruz 🤣 evet ulkemiz bir zaman ileriye gidiyordu, şimdi ise tekeri patlamış kamyon gibi geriye gidiyoruz.. Yazık bilim adamların emeklerine diyorum başka da birşey diyemiyorum 

0 oy
önce (45 puan) tarafından

Ben hiçbir aşıya güvenmiyorum iki oğlum var biri 5 yaşında diğeri 9 aylık ilk oğlum iki yaşına kadar aşılarıni yaptırdım ama sürekli hastaydı haftada bir doktora götürüyordum sürekli antibiyotik kullanıyordu her gün hava veriyordum öksürük krizlerine giriyordu bronşit olmuştu konuşmaya başladiktan birkaç ay sonra kekelemeye başladi herşeyi bilen oğlum sanki herşeyi unutmuştu ismini bile o zaman anladım aşılardan olduğunu şimdi ikinciye hiçbir aşıyi vurmuyorum maşallah Rabbim korusun doğduğundan beri hasta olmadı çok şükür bu ikisi arasındaki farkı aşıyı savunanlar bulsun bakalım 

önce (185 puan) tarafından

Siz aşıyı hastalığı hiç kapmayacak şeklinde mi algılıyorsunuz ? Aşı ile hastalık yok olmaz. Sadece vücuda girdiğinde, hastalığın etkisi az görülür. Sizin çocuğunuzun bağışıklık sistemi düşüktür. Aşı ile x kadar hasta olduysa , aşı olmasaydı 10x katı belirti gösterir. Örneğin Rotavirus aşısını yaptıran ve yaptırmayan kişilerde yaşanan hastalık sürecine bakın .

Dil gelişimi ile aşının da hiç bir bilimsel bağlantısı yok. Ben özel aşılar dahil tüm aşılarını yaptırdım daha 1.5 yaşında bile değil, gayet konuşuyor. Hasta olduğu nadir. Ama zaten dediğim gibi bronşiolit gibi bir hastalık zaten aşı ile önlenmez ki. Hani siz oğlunuzda hangi aşının bronşioliti önleyeceğini düşündünüz? Böyle bir aşı programı zaten yok. 

Ben hasta olmaz demedim ki bugune kadar olmadı çok şükür dedim ama olsa bile hafif atlatacağından eminim aşı sadece hastalık yapar geçmiş yıllarda da önce hastalığı ortaya çıkardılar sonra aşılarla onları önleyebildiklerini iddia ettiler

0 oy
önce (451 puan) tarafından

Bence alakasiz hasta olmaniz bu kişinin bagisikligi ile alakali bende butun aşilarimi oldum ama bagisikligim güclu Allah a sukur 

Daha yeni haberde gördum yeni dogan bebek ailesi aşı istememis bebek beyin kanamasi gecirmis  entube edilmis

Haberlerde her gördüğüne inanma derim çocuğun babası haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 177 göst.
+2 oy
7 cevap 126 göst.
0 oy
13 cevap 497 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,027 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 816 göst.

411,939 soru

12,401,324 cevap