+1 oy
248 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (126 puan) tarafından

Gece lambası veya bir lamba kırmızı mavi yeşil sarı pembe mor gibi renkler olduğunu görünce yani uç renkler olduğunu görünce kusasım geliyor midem öyle aniden uzanma hissi geliyor bunu yazarken bile zorlanıyorum çünkü hayal ediyorum kırmızı ışıklı bir odada oturduğumu falan bu fobinin ismi nedir bilen var mı veya benim gibi olan var mı? Yani mesela muhabbet ediyoruz biri diyor ki gece lambamı renkli aldım yeşil yanıyor mavi yanıyor falan diyor. Benim anında midem ağzıma geliyor midem bulanıyor ve fenalaşıyorum. Çünkü öyle bir odada oturduğum hayaline kapılıyorum. 

6 Cevaplar

0 oy
(126 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yani bu renklerle aydınlatılan bir odada problem yaşıyorum veya hayalinde. Şu an bile midem ağzımda

-Reklam-
+1 oy
(1,288 puan) tarafından

Ben oldum olası bağıran erkeklerden nefret ederim, işin tuhafı ailemin erkekleri asla bağırmazlar. Bağırılan bir ortamda büyümedim.

Geçen sene ablamla konuşurken bir anısını anlattı ve bende birden şimşek çaktı. Meğer çok çok küçükken, böyle 2 3 4lü yaşlardayken bağıran bir adam ablamla beni rahatsız etmiş. Ben korkudan silmişim hatırayı ama ablam der demez aklıma düştü. O yüzden bağıran erkeklerden nefret ediyormuşum.

Belki sizin de buna benzer bir anınız vardır. O ışıklı, renkli odada sevmediğiniz, midenizi bulandıran bir şey yaşamışsınızdır ama hatırlayamıyorsunuzdur. Olabilir. 

(126 puan) tarafından

Çok haklısın olabilir. Düşüneceğim 

0 oy
(4,629 puan) tarafından

Valla 34 yaşındayım. Ömrü hayatımda böyle bir fobi ne duydum ne gördüm. 

Cok ciddi bir durumdaysa bence destek almalısın. Mutlaka bir sebebi vardır altında yatan.

(126 puan) tarafından

Öyle ortamlarda bulunmadığım için pek problem teşkil etmiyor ama hayalinde bile kötü oluyor

0 oy
tarafından

Delikli şeyler görünce de aynısı oluyor mi?

(126 puan) tarafından

O kadar olmuyor ama onlarada fobim var. Bu post olarak paylaştım ileri derecede 

0 oy
tarafından

image

Bak buna bakıyım

(126 puan) tarafından

Evet kötü hissettiriyor ama paylaştığım posttaki durum kadar değil

(3,139 puan) tarafından
+1

Anksiyetim halay çekiyor sayenizde 

(3,230 puan) tarafından
+1

İçim çekildi bu fotoda oda dikkatle bakmaya cesaret edemedm

0 oy
(357 puan) tarafından

Benim halamda öyle kırmızı sarı turuncu gördüğü zaman midesi bulanıyor kusasi geliyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 508 göst.
11 Nisan 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatma kayra (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 138 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (622 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 203 göst.
16 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yildizsumeyye (1,114 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 185 göst.
11 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Citipiti (4,955 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,639 soru

23,974,140 cevap

326,208 kullanıcı

...