0 oy
123 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (228 puan) tarafından

7 buçuk aylık bebeğim var ve ek gıdayi reddediyor asla yutmuyordl her lokmada ogg ediyor bu 1 haftadır öyle yapmaya başladı sorun şu ki pütürlü yiyemiyor diye blend. Edip veriyordum ama baktım ileride sorun yaratıyorsun şuan çatalla kaşıkla ezip vermeye çalıştım ama asla yemedi 2 gündür sadece mamayla besliyorum bu ek gıda reddini nasıl yenebilirim lütfen yardım eder misiniz

6 Cevaplar

+1 oy
önce (2,809 puan) tarafından

Blw yap canim. Eline ver yesin ve asla ama asla çekip verme bir daha. Yavas yavas alisir .

önce (228 puan) tarafından

Boğazına kacmasindan korkuyorum neler verebilirim 

önce (2,809 puan) tarafından

Canim kaşıkla ver ne yiyecekse doke saca yesin sonra elleriyle girsin. Mesela yumusak buhardq haşlayıp havuç patates önüne koyabilirsin. Ayına göre herseyi ellerine verdim 2 cocugum var ve iştahsızlık yeme bozukluğu vs yaşamadım. 

-Reklam-
+1 oy
önce (13,886 puan) tarafından

blender kesinlikle kullanma ve asla pes etme. 1 öay kaşığı ya da tatlı kaşığı yese yeterli. bwl yaptır. tabakla önüne koy, ellerini soksun o tabağın içine, ortalığı batırsın gerekirse o eli elbet ağzına gider. 

tadım dönemi zaten doymasına gerek yok

+1 oy
önce (20,358 puan) tarafından

Oğure oğure alisir. Ama çok büyük tanecikli olmasın ilk başta. Zamanla alışır. Çatalla iyice ez. 

+1 oy
önce (1,362 puan) tarafından

Siz ek gıdayi yanlış anlamışsınız 9.aya kadar tadimdir bebek isterse tadar. Karnı doymaz yemesi de şart değil. Kafasını çevirdiği an beslenmeyi bitirin. Hiç ağzını acmiyorsa ya acikmiyordur ya da kaşık reddidir (çoğunlukla zorlamaktan olur). Elinizle beslemeyi deneyin. Blw yapabilirsiniz elime verin kendisi kemirsin. Bebeklerde öğürme bir reflekstir ayrıca. Sadece sizin bebeğiniz değil tüm bebekler yapıyorlar. Yutamayacagi şeyi ogurerek çıkarıyorlar bu bogulmalarini engelliyor. Kızım 14 aylık. Hala bir besin verdiğimde ilk kasikta ogurur sonra yemeye devam eder. Pütürlü vermediğiniz içinde 2 günde süper pütürlü yemesini beklemeyin blender o yüzden kullanmayın diyorlar. Alışması bir iki ayı bile buluyor bazen. Korkuyorum demişsiniz ilk yardım videolarıni izleyin size de örnek olur. Bebekler ogururken morarma vs olmadığı sürece mudahele edilmiyor zaten kendisi çıkarıyor. Baktınız morarma var zorlanıyor çıkarmayacak hafifçe parmakla olabilirsiniz ya da hamlick gibi manevraları uygularsiniz ki bu çok nadir başınıza gelir. Korkmayın yani benim kız 7 aylıkken tavuk but veriyordum ben eline. Suyunu emiyordu ucundan tirtikliyodu.  Bir kaç gün kaşıkla yiyeceği değil eliyle yiyeceği şeyler verin pankek, sebze haslamalari vs gibi. Alıştıkça pütürlü şekilde çatalla ezerek devam edersiniz. Zamanla öğrenecek korkmayın. Daha çok küçük bı aydaki bir bebekten bir kase yemesi i beklerseniz gıda reddi olur. 6 tatlı kaşığı Max her öğün. Çay kaşığının ucuyla bile tatsa yeterli. Fazlasını yemesine gerek yok. Zaten ana besini anne sütü veya formül mama 1 yaşına kadar. 

+1 oy
önce (631 puan) tarafından

Benimki 9 aylık başladığımızdan beri asla yemek istemiyor kaşığa ağzını açmıyor bir ara yemeye başladı diye sevinmiştim sonra yemeyi yine bıraktı. Şimdi eline veriyorum ya da önüne koyuyorum ağzına ne kadar girerse iyidir her yer batıyor ama yapacak bir şey yok az da olsa bir şeyler yiyor ben verince yine ağzını açmıyor elime vuruyor 

+1 oy
önce (1,814 puan) tarafından

Cnm bne ilk cocugumda çok dikkat edip aman öyle yesin böyle yesin derdim ama ikinci bebemee öyle yapmadım ekstra biseyler pek yapmadım çoğunluk ne yediysem ondan verdim bebeme bazen bizim için AA çok şifalı şunu yapalım dediğimiz çorbalar bebelerin damak zevkine uymuyo 

Mesela eline minik ekmek verebilirsin yanına durarak tabi 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 48 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Lavanta... (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 117 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde ozge2626 (198 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 71 göst.
12 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Ellonila (14 puan) tarafından soruldu
0 oy