0 oy
58 göst.
önce Diğer kategorisinde (157 puan) tarafından

Kızlar bugün kalça ultrason umuz vardı malesef sol kalçada tip 3 cikiklik varmış yani tamami çıkık neredeyse dünyam başıma yıkıldı resmen aranizda bu konuyla ilgili Bilgi sahibi olan varmı kendimi çok kötü hissediyorum geceden beri telefonun basinda umutlu birşeyler duymak okumak istiyorum nolur dua edin olurmu defnem çabucak iylessin sağlığına kavuşsun yavrum acı ağrı çekmeden:((

3 Cevaplar

0 oy
önce (202 puan) tarafından

Canım en fazla ameliyatla düzelen bir şeymiş neden bu kadar kafaya takıyorsun ki sonuçta çıkık yani yapacak bir şey yok her şeyin bir tedavisi var artık

önce (157 puan) tarafından

Onun küçücük bebedinin acı çekmesine ben nasıl dayanırım daha bir aylık yavrum keşke benim elim ayağım kolum kirilsaydi da ona bişey olmasaydı:((

önce (202 puan) tarafından

Canım benim bebeğimin doğuştan tek ayağı yok ve omzu kırık şekilde doğdu her şey ilk öğrendiğinde zor gelir insana ama protez takicak yuruyebilicek mesela omzuda düzeldi 

Sende öyle düşün bak hayatta neler neler var bu günümüze de şükürler olsun başka bir problemi yok en azindan öyle düşünmelisin Allah bilinmedik dert vermesin ❤️

Ya çok geçmiş olsun sizede insan çocuğu dayanamiyor işte inşallah en kisa Zaman da iylesir düzelir bebeğim doktorlarda büyük ihtimalle iylesir dedi ama gelde anlat anne yüreğine işte Allah'ım senin çocuğuna da şifalar versin inşallah canım benim:(❤️

önce (23 puan) tarafından

Eslemcim üzülme  hayatta her zaman  daha kötüsünü düşünüp teselli et kendını  bu dünya dert dünyası muhakkak imtıhan olunuyor bırseylerle  . 

Anne  sanada helal olsun hem çok güçlüsün hemde  guç verıyosun bak  ne güzel sana 

-Reklam-
0 oy
önce (319 puan) tarafından

Bilgim yok pek umarım çabukca iyileşir ancak olursa ameliyat olur inşallah İyi haberler alırsın 🥰 🤲

0 oy
önce (1,343 puan) tarafından

Geçmiş olsun, merak etmeyin kalça çıkığı bebeklerde öyle çok bir ağrı yapmaz bizdeki gibi düşünmeyin. Geçmiş dönemlerde fark edilmeyip bununla yaşayan hiç bir sağlık sorunu olmayan(kitlenme vs hariç tabi ki dönem dönem oluyor ama) normal hayatına devam eden insanlar var. Kalça çıkığı olan çocuklar hiç tedavi görmeden yürüyebilir bile. Bebeğiniz kaç aylık. Erken dönem ise palvik bandaj veya aparat ile yaklaşık 1-2 aylık tedavi süreciniz olacak. Günün büyük bir bölümünü bu şekilde gecirecek. Korkmayın tamamen düzeliyor. Tek taraflı kalça cikiklari çok daha kolay tedavi oluyor. Tıp 3 a veya b olması da önemli. Kıkırdak gelişimine de bakmak lazım yani. Endişe etmeyin sakin kalın. Sizden kaynaklı bir anomali yok ortada. Çocuğun ilk bebek olmasi kız bebek olması bile etkileyebiliyor. Doğuştan kalça çıkığı veya gelişimsel kalça displazisi kalça eklemini oluşturan dokuların gelişim sürecindeki aksaklıklar nedeniyle anatomik olarak uygun olmayacak şekilde gelişim göstermesine bağlı ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Sizinle bir ilgisi yok yani tutarken ben mi çıkardım falan diye düşünmeyin. Şimdi yapmanız gerekenleri doktorunuz söyler ama bacakları birleştirmeyin devamlı Aralıkli tutacaksınız bez vs degistirirkende aynı şekilde. Zaten aparat vs düzelecek 1-2 aya inşallah. Dereceleri kaç çıktı alfa beta acilarinin

önce (2,002 puan) tarafından
+1

Ayakda okuyarak alkışlıyorum..... Yazacaklarımın özeti ✓

önce (1,343 puan) tarafından

🥰

Yorumunuz için çok teşekkür ederim alfa 40 beta 43 çıktı tip 3 a dendi bandaj yerine doktorumuz hem daha rahat takip çıkarılabilecek hemde daha etkili bir apart önerdi yarın Sabah onu taktiracagiz inşallah dediğiniz gibi en kısa zamanda iyilesir bebeğim daha 41 günlük erken olmasida bir avantajmis iyilesme süreci daha hizli oluyormuş inşallah dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden inşallah en kisa Zaman düzelir bebeğim:(

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 121 göst.
0 oy
6 cevap 321 göst.
7 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 116 göst.

412,381 soru

12,414,563 cevap

44,970 kullanıcı

Kategoriler