0 oy
192 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (42 puan) tarafından

Bebeğimin ateşi var bugün ikinci gün özellikle gece çıkıyor ateş bir yaşında ağrı kesici veriyorum sadece doktora götürsem antibiyotik yazacak antibiyotik çok kullandı vermek istemiyorum ne zaman doktora götürmeliyim üç günü bekleyeyim diyorum ateşin düşmesi için

7 Cevaplar

+1 oy
(4,042 puan) tarafından

Ben ateşten korkarım ateslendigi gün ilaçla falan geçmezse götürüyorum hemen

(42 puan) tarafından

Ateşi özellikle gece çıkıyor 39 lara Gün içinde 38 oluyor ağrı kesici veriyorum düşüyor Gece de ağrı kesici verince geri Düşüyor doktorlar da üç gün bekleyin diyor

-Reklam-
0 oy
(5,279 puan) tarafından

Tek ateş mi var, bebeğin kaç aylık belki diş cikartiyor olabilir. Ateşi 39 geçerse doktora götür bekleme 

(42 puan) tarafından

Evet hiçbir şey yok sadece ateş gece 39’a çıktı gün içinde 38’i geçmiyor

(5,279 puan) tarafından

Bugün de geçerse götür diş 39 kadar ateş yapmaz. Domuz gribi olabilir o gece ateş yapiyor

0 oy
tarafından

Ateşin üç gün sürmesi normal. Başka bir sıkıntısı yoksa antibiyotik vermez zaten ama son zamanlarda influenza var hiç değilse ne olduğunu anlamak için götürebilirsin. Sadece ilaçla da kalma ıslak bez koyarak duş aldırarak falan desteklenebilir geçmiş olsun 

0 oy
tarafından

2 gün düşmüyorsa ve inip çıkıyorsa götürüyorum 

0 oy
(723 puan) tarafından

Antibiyotiklik bir durumu olursa antibiyotik yazar bi sıkıntısı varki ateşleniyor demekki belki viral enfeksiyondur yine göster en azından sebebini ögrenirsiniz

0 oy
(5,992 puan) tarafından

Doktor bana dikkat ettiğin sürece ateş çıkması iyi demişti ateş çıktığı zaman vücut mikroplarla savaşıyormuş ondan dolayı ateş çıkıyormuş

0 oy
(1,493 puan) tarafından

Ben anında götürdüm. Ama getir götür derken yolda da soğuk alıyor. Doktor , çeşme suyundan biraz daha ılık su ile soğuk uygulama yap demişti. Soğuk su ile ıslatırsanız vücudu daha da hararet yapar ve ateşlenir. Alnına islak bez koymayın bir etkisi yok demişti. Bir de çok ateş düşürücü verip vücut ısısını çok düşürme. Elinden geldikçe burnunu açık tut. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 468 göst.
17 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 410 göst.
6 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tansugoc (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 472 göst.
0 oy
10 cevap 333 göst.

Kategoriler

1,500,913 soru

24,510,397 cevap

358,875 kullanıcı

...