0 oy
301 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3 puan) tarafından

26 yaşundayım bir yaş aralıklarla 3 oğlum var 4. Geliyor Ama diğerlerinden farklı olarak idararım kaçıyor hapşururkenkaçıyor biraz fazla tutunca öksürünce kaçıyor sizde de böyle mi

13 Cevaplar

0 oy
(1,237 puan) tarafından

Hayır ve bu normal değil yaşına göre cocuk sayın fazla ondan dolayı  idrar torbanda sarkma olabilir bir doktora görünmen gerek 

(3 puan) tarafından

Gebe yken ne yapabilirler ki dogurduktan sonra gitmek daha mantıklı değilmi üstelik 3 aylık hamileyim genede kaçıyor

(1,237 puan) tarafından

Yani gebeyken bişey yapılabilir mi onu tam bilemiyorum doktor daha iyi bilir sen yinede gitmelisin bence kaç aylık hamilesin bu arada ileri haftalardaysan ondan dolayıda olabilir

(3 puan) tarafından

14 haftalık yani büyük olsa neyse kafama takıldı 

(1,237 puan) tarafından

Pardon yazmıssın kac aylık olduğunu kafa kalmamıs :)) daha erken ayındasın bence sen yinede bi git doktora

-Reklam-
0 oy
(179 puan) tarafından

Ben de 25 yaşındayım çok çektim çok doktorlara gittim biri mesanen sarkmış dedi.biri sarkmamış dedi biri ameliyat dedi biri ameliyata gerek yok dedi bana bir ilaç yazdılar ismi nexetin yan etkileri ağır bir ilaç çok kötü kabız oluyordum mahvoluyordum 3 ay kullandım hiçbir etki etmedi sana tek tavsiyem kegel egzersizleri videoları izle onları yap hem egzersiz yapıyorsun hem de o kaslar güçleniyor tabi yine de kadın doğum doktoruna bir görün 

(179 puan) tarafından

Ha bir de hamileymişsin hamilelikte artar zaten bu durum idrarını yaparken affedersin biraz yap biraz tut biraz yap biraz tut bu şekilde kaslarını kontrol etmeyi öğrenirsin biraz başka da yapacak bir şey yok zaten bana verilen hap hamileyken kesinlikle kullanılmıyor 

0 oy
(8,456 puan) tarafından

İİdrar torbası sarkması vs olabilir normal doğummu hepsi

(3 puan) tarafından

Evet hepsi normal doğum

0 oy
(1,259 puan) tarafından

Mesanenize baskı oluyor demek ki. Ama hamilelik dışında da böyle kaçırma oluyorsa en kısa zamanda doktora gitmelisiniz. Vajina kaslarının gevşemesinden ötürü olur. 

(3 puan) tarafından

Doktor ne yapacak

(1,259 puan) tarafından

Ona doktor karar verecek. Ben her doğumdan sonra bu tür idrar kaçırma olmasın diye kegel egzersizleri (vajina kasları güçlensin diye) eğitimine gittim. Eltim de bu sorun vardı, doktora gitti. Ama ne yaptı, nasıl oldu vs diye sormadım. 

0 oy
(4,091 puan) tarafından

Canım ben de bunun için doktora gittim daha hatta bir hafta oldu doktor dedi ki ameliyat ediliyormuş yani idrar kesene bakıyorlar eğer düşmüşse ameliyat da kaldırıyorlar sen şu an hamile olduğun için hiçbir şey yapamıyor doğumundan sonra bir jinekolojiye gideceksin jinekoloji seni üroloji yönlendiriyor ürolojide ameliyat oluyorsun

(3 puan) tarafından

Ameliyat acılı mı 

(4,091 puan) tarafından

Daha olmadım ben de ikinci çocuğu düşünüyorum ikinci çocuktan sonra olmamı önerdi doktor çünkü doğumda tekrar düşer dedi

0 oy
(188 puan) tarafından

Kaya tuzu bir tatlı kaşığı suya koy karıştır iç bakalım kaçırma devam edecek mi ?

Ben de norolojik olarak var kaçırma değil bildiğin komple ansızın hiç bir sıkışma yokken mesaneyi boşaltma vardı su dahi içemezdim. Şimdi yapıyorum 2-3ay rahatım. Ne zaman sorun nüksetse mineralde kalmıyor böyle olunca yine kaya tuzlu su içiyorum o yüzden kaya tuzu bir dene sen. 

(1,229 puan) tarafından

Yanlış anlama canım senin yorumların dikkatimi çekiyor hep böyle bilgili şeyler yazıyorsun , bu konunun idrar kaçırma ile ne bağlantısı var ? Merak ettiğim için soruyorum beni sakın yanlış anlama ☺️

(188 puan) tarafından
(188 puan) tarafından

aaa çok sevindim onay istemedi. Estağfilullâh bu arada kendi problemimi anlatmama mı ne alakası var bu konuyla dedin yoksa kaya tuzu ile idrar kaçırmanın mı ne alakası var dedin onu anlayamadım. Eğer kaya tuzu ile idrar kaçırma ne bağlantısı var dediğsen yukardaki video belki daha açıklayıcı olur.🦋

(1,229 puan) tarafından

Evet evet canım kaya tuzu ile idrar kaçırmanın ne alakası var diye sordum şimdi izliyorum teşekkür ederim canım ❤️ 

(1,229 puan) tarafından

Suphanallah ilk defa duydum 😌 teşekkürler canım cevap verdiğin için 

0 oy
(429 puan) tarafından

Bende ilk kızımdan beri böyleyim sezeryanla doğum yaptım ondan sonra spor egzersiz gülme hapşırma tuvalette yetisememe çok fenayım doktora gidicem bende büyük ihtimalle idrar torbası sarkması

0 oy
(889 puan) tarafından

26 yaşında 4. Çocuğa hamilesin normal bence umarım bu son olur kendini düşünürsün bu saatten sonra.

Allah yavrularina sağlıklı ömür versin ama az canınızın kıymetini bilin lütfen. 

(8,456 puan) tarafından

Çok haklısın. 

(1,028 puan) tarafından

Ay evet yaa rahmin kendisini toparlamasina izin vermeden üstü üste çocuk yapmış ben 28 yaşındayım bir kızım var 2. Olacak diye ödüm kopuyor. Biraz insanın kendini düşünmesi lazım annenin psikolojisi sağlam olacak ki yetiştirdiği çocukta sağlikli olsun

(889 puan) tarafından

7 buçuk  yaşında oğlum 2. Ye anca cesaret ettim simdi de hamile kalamıyorum artık nasıl iyi korunduysam:D

0 oy
(1,725 puan) tarafından

Normal degil canım. 

Bunun icin doktora git simdiden. Allah korusun ilerleyen yaslarda kotu sonuclari olabilir. İhmal etme

0 oy
(1,050 puan) tarafından

Doğuma bağlı olabilir benim 2. Gebeliğimde hapşırınca öksürünce kaçma oluyordu ama doğumdan sonra düzeldi seninki 4. Olduğu için yaş aralıkları az olduğu için mesane de problem olabilir kontrol e gidince doktora danışabilirsinn

0 oy
(4,562 puan) tarafından

Hamilelikte normal bi durum. Baski oldugu icin tutamama veya ani reflekslerde kacirma olur. Problem var demek icin dogumdan 6 ay sonrasinda kontrol et.

0 oy
(19,033 puan) tarafından

Genç yaşında sık aralıklarla dört hamilelik mesaneyi sarktırmıştır 

0 oy
(198 puan) tarafından

Gebelikte birşey yapamazlar doğum sonrası devam ederse tedavi uygularlar ilerleyen haftalarda artarcaktır 3. Normal doğumda olabilir doğumunu yap bir süre sonra geçer geçmezse ona göre tedavi verirler çünkü yaşın küçük ve çok doğum geçirmişsin 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 380 göst.
0 oy
4 cevap 68 göst.

413,165 soru

12,439,519 cevap

45,930 kullanıcı

Kategoriler

...