+1 oy
93 göst.
önce Diğer kategorisinde (100 puan) tarafından

Kızlar aynı şekilde iş arayıp başvurular yapıp emek vermiş iki kişiden ekstradan biri namaz kılıp dualarda ediyor bu konuda ama namaz kılan ve aynı emeği veren iş sahibi olamamış, sadece inşallah iş bulurum diyen ve aynı emeği veren kişi iş buluyor. Bizzat şahit oldum bu nasiple ilgili mi ya da herkesin bir zamanı mı var. Kardeşimin başına geldi ve çok üzülüyor dua etmeyi bırakma diyorum ama umutlarını yitirmiş halde şu anda. Çevresini kıskanma gibi durumu yok hatta çalışmak isteyen arkadaşlarına moral bile verir yaparsın edersin der. O kendi niye is sahibi olamadı diye kendine üzülüyor.Arkadaşlarını tanıyorum Hayatı eğlence üstüne kurulu ve durumu çalışmasa bile iyi olan arkadaşları hep güzel işlerde. Benim iyi niyetli saf kalpli sürekli namaz kılıp iş için dua eden ve gerçekten durumu kötü olan Kardeşim ise iş bulamadığı için çok üzgün teselli ediyorum ama yok

6 Cevaplar

+1 oy
önce (13,857 puan) tarafından

şans ve en çok da dayı işi iş bulmak 

-Reklam-
0 oy
önce (38 puan) tarafından

Şer bildigimizde hayır. Hayır bildigimizde şer vardır. Allah en iyisini bilir. Bende iş arayıp bulamadım. Üni kazandım babam gondermedi.Eşim çıktı karşıma evlendim. Öyle güzel eşim olduki Allah ondan razı olsun. Tamamen nasip işi. Allah bilir biz bilemeyiz. Umudunu kaybetmesin. Kıldığı namazlar onu kötülüklerden koruyor. Umudunu kaybetmesin. Sabırlı olsun beklesin. Nasibi gelir.

0 oy
önce (1,218 puan) tarafından

dua, namaz, niyet kısmını bilmem ama şunu söyleyeyim. patron kısmı, işini gören adamı alır. özgüvenli, girişken, becerikli, anlama kapasitesi yüksek, algısı açık bir insanın iş bulma ihtimali diğerine kıyasla daha yüksek olur. 

örneğin ahlaklı, hanım hanım, dürüst ama ağır kanlı bir insan iş bulsa da tutunamaz

0 oy
önce (4,117 puan) tarafından

Buna yakından şahit olmaya gerek yok dünya bir örnek. Her şeyin nasip işi olduğuna inanıp hayırlısını isteyip gerisini Rabbimize bırakmak lazım. İbadet ayrı yaşadıklarımız ayrıdır. Biz tam anlamıyla bilemeyiz ama belki bu da onun sınavıdır Allaha her halde ibadete devam edecek mi Rabbimin vereceği nasibi sabırla bekleyebilecek mi gibi gibi. Rabbim hayırlı kapılar açsın inşaAllah

önce (100 puan) tarafından

Doğru diyorsunuz inşallah bulur hayırlı ise

0 oy
önce (3,801 puan) tarafından

Bizim kurum da çok var ondan, hem koca tarafı zengin, hem kendi tarafı zengin evler arabalar ama kadın evlendikten sonra çalışmaya başladı hiç gerek yok süper zengin hemde zekasına bakacak olsam her işlemide yanlış yapar cok rahat eve gider kaynana yemek yapmış temizliğini yapmış, tanıdığım kişiler gercekten yardıma ihtiyacı var ama işi yok niye böyle bilmiyorum ama rahat insan her zaman bir adım önde bende bildim bileli çabaladım denemediğim mulakat kalmadı en son pes etmeden atandım ve hem ev hem iş o kadar ezilirken birilerinin herseyinin yolunda gitmesi üzüyo ister istemez 

0 oy
önce (362 puan) tarafından

Bence bu isler biraz sans biraz da nasip isi.ayni seyleri ben de yasadim uni mezunuyum namazimda abdestimdeyim hep dua ederim ama bana niye olmuyor diye Allaha isyan etmek gibi olmasin da olmayinca olmuyor. Allah saglikla sinamasin der sukrederim artik hep olacagi varsa olur hayirlisi belki de oyledir.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 74 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (370 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 31 göst.
0 oy
4 cevap 101 göst.
+1 oy
9 cevap 254 göst.

412,295 soru

12,411,336 cevap