+4 oy
734 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (954 puan) tarafından

Kızlar özet geçiyim evlendiğimiz ilk sene eşimin ailesiyle birlikte yaşadım tabi her kez anlaşacak değil arada tartıştık fln en son eşime ben ayrı eve çıkalım dedim o sıra yurtdışında iş çıktı ordan gelince çıkarız dedin neyse geldi ayrı eve çıktık 1 ay sonra kızım doğru aradan 6 ay geçti deprem oldu ev yıkıldı. 

Bız depremden 1 ay sürmedi konteynera taşındık ve hâlâ konteynerda yaşıyorum. Benim ailem 1 saatlik uzakta sürekli gidip gelme olmuyor evıme karışmazlar yani gelip misafir gibi yiyip içip giderler. Eşimin ailesi de aynı ilçediz kaynanama toki'den ev çıktı( annesinden mîras) bize söyledi Allah var kardeşlerimin paylarını ver siz oturun diye eşim de yok dedi araba almıştık onu borçu vardı neyse kaynanam şimdi geçti orda oturuyor karşı daire boş, başka bir yerde binada bir da dairesi var. 

Bugün kaynanamgıle oturmaya gittik 3 yaşına girecek kızım var onu bırakmaya, özlemişler diye neyse gittik yemek yerken konu konuyu açtı kaynanam karşı daireyi alıp oraya sıfırdan eşya alıp burayı komple eşyalarıyla size veriyim dedı bende yok istemiyorum dedim ben 2 senedir konteynerdayım evimi kendi zevkime göre yerleştirmek istiyorum dedim bura zevkine göre değil mi dedi yok dedim ( mor'u severim ama mutfak masası yerlerdeki halılar Mor'la karışık) yani benim zevkime göre değil açıkçası 23 yaşındaki biriyle 45 yaşındaki bir olmaz. Neyse eşimde birden ben alıyım da sen beğenme gibi kelimeler söyledi bende iyi zevkine göre döşe otur dedim geri seslenmedım ama benim zoruma giden şu ben tek gelinim başka gelin'i yok olamazda yani bana şunu dese kızım karşı daireyi alıyım siz oturun istediğin zevkine göre yardımcı olurum bu kadar bu konu uzamazdı neyse. 

Eve geldik eşimle ama benim yüzüm düşük tabi çünkü insanın zoruna gidiyor ben evlenmeden önce ailem ne altın istedi ne gösterişli düğün babam direk kendinize göre yapın dedi düğün de koronovüris denk geldi açık bir yerde ne çalgı var ne şeyler bedeva geldim yani açıkçası. 

Eşimle eve gelince konuşmak istemedim çünkü ağlayacağımı bılıyordum yakınlaşınca bu kez ağlaya ağlaya anlattım annen neden böyle söyledi fln diye eşim başta şaka yapmıştır dedi ama yani söyledi ister ciddi olsun ister şaka neyse eşimde sinirlendi en başa döndük sen bu uçta yatacan ben burda dıyerek yatağı gösterdi yatmıştı bende diğer odaya geçtim zaten konteynera 2 oda geri geldi üstünü giyerken nereye dedim sanane fln dedi benım ailemi kattı araya seslenmedım çekti gitti nereye gitti bilmiyorum ama ailesine gitmiştir . 

17 Cevaplar

+2 oy
(954 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kızlar eşim tartışmadan yarım saat sonra geldi ama ben lambayı fln söndürmüş telefona bakıyordum diğer odaya geçti yatağa yattı beni çağırdı şu istedi götürdüm az içti ama sanki bayılacak gibi durumu vardı inan ilk defa içki içti sandım sordum yok fln dedı ama kaldırdım yüzünü fln yıkadım yok bir şey fln diyip öyle geri yattı daha üstünü fln değiştirmeden asla öyle gezmez çünkü evin içinde dedim kesin içmiş oturdum ağlıyordum ağlama diye yanıma geldi peçete fln göz yaşımı sildi barıştık yani ama biraz tuhaf gibi çocuk gibi konuşuyor tam anlamış değilim ama yarın belli olur herkeze teşekkür ederim postuma cevap verdiğiniz için 💓

-Reklam-
+9 oy
(137,975 puan) tarafından

simdi su zamanda evi buldunda esyaya zevkinemi takiyosun bende ilk yil birlik yasadim benimde suan esyalarim zevkime gore degil hic bi zaman hersey 4×4 luk olmaz cefa cekmedej sefa surulmez fazla abartili tepki gostermissin gereksiz basini sokcak evin olsunda esyanin ne onemi var 

gorumcelerin kaynananjn ehliyeti varmi veya seninde varmi

(954 puan) tarafından

Evli görümcem yeni aldı kaynanamın baya eskiden  beri var hatta kaynanamın arabası,  3 kişilik motoru da var ikisini de satamıyor kimse almıyor öyle kaldı elinde hâk yiyor ne alırsa elinde kalıyor hep 

senin yok dimi

(954 puan) tarafından

Yok canım ben zaten 19 yaşında evlendım eşime öğret bana da diyorum ama sana otomatik öğretirim dedi şuanki araba Manuel 

(324 puan) tarafından

Valla bilemedim konu nerden nereye geldi bana kalırsa sen onlari pek cekemiyorsun kaynanam onlara yapıyorsa banada yapacak diyorsun öz evlatları gbi görecek diyorsun ama çok imknsz canm annesi soncda kızlarına alabilir yenilerni sana eskilerini veriyorsa kabul etme sende olur biter tavrını koy yani içinde başka şeyler biriktirmiş sin epey bi rahatla bari anlata anlata bunları onların yüzüne de bide arkadan böyle konuşurak bişey değişmez 

+3 oy
(559 puan) tarafından

Bence bu zamanda ev almak çok çok zor hazir kadın size ev verilirken ben olsam yok demezdim bir evin olsun da içini istediğin zaman kendine göre dosersin bence eşinle arani bozmaya değmez. Ha senin dediğin gibi diğer evi alıp size verse direk güzel olurmuş ama sonuçta ev evdir onun eşyalarıyla yaşamak zorunda değilsin ki zamanla değiştirirsin önemli olan eşya değil ev 

(954 puan) tarafından
+1

Canım zaten ev alabiliriz başvuru yapacağız olursa olur olmazsa kaynanamın binada kı evini satıp 2 tane TOKİ evi alınacak tabi beleş değil eşim arabamızı verecek ya tek oğlu var kızlarına yediriyor oğlunun daha elindekinden almaya çalışıyor bende o yüzden şuanki oturduğu evi istemedim yatak odasından beri kendisi yeni alınacak bende onun eskisinde mi yatacam

+2 oy
(19,384 puan) tarafından

Sen bedavaya evlendim diyorsun ama ben üzerine para bile verdim hiçte buna takilmadım bunu kabul etme tabi ama erkekler o an annelerine cevap verilince bir savunma ihtiyacı hissediyorlar tabiki bunu kabul etmeyebilirsin kendi evini kendin dizmek hakkın ama onu zamanı gelince yaparsın zaten. Kaynananın ne düşündüğü önemli değil bence 

(954 puan) tarafından
+2

İşte canım o zaman gelince kaynanam karışacak eminim adım gibi de benim duzenıme şunu bunu yap diyecek ben yok desem eşimle konuşur yani hep kendi biliyor kafasında herkesi ben yönetiyim benim dediğim olsun

+1 oy
(6,433 puan) tarafından

Kusura bakma gülüm ama fazla mı alınganlık gösterdin acaba, kendini üzmeye değmez boşver ve kendine bedavaya evlendim deme eşin seni seviyorsa mutluysaniz başında bir çatin varsa elhamdülillah inşallah ilerde gönlüne göre ev alır dizersiniz boş şeyler için üzümeyin kendinizi☺️🩷❄️💜

(954 puan) tarafından
+1

Kırdık bacım şükür çok öpüyorum seni 😘😘😘🤍

(6,433 puan) tarafından
+1

Maşallah sizin adınıza çok çok sevindim gülüm 🩷❄️💜☺️ hayırlı geceler dilerim 🌌🌠

(954 puan) tarafından

Teşekkür ederim Can'ım hayırlı sabahlar 🌷🌸

(6,433 puan) tarafından

Rica ederim canısı ve hayırlı sabahlar ❤️ 💘 

(954 puan) tarafından
+1

🌹🌹🌹

+1 oy
(812 puan) tarafından

Seni cok iyi anliyorum bi cok sey icinde kalmis yasayamamissin ama kadin evi veriyo esyasina kadar Allah razı olsun demen gerekirdi yani tamam sen yeni gelinsin de o da 45 yasinda kadin bu saatten sonra o da bi gun gormek istiyo belki benim babanemin bi evi var benim evim oyle degil gule gule otursun tamam evi alayim icini yaptirayim estasini da kendiniz alin deseydi cok cok guzel olurdu ama yapmak zorunda mi benim esim 3 ay issiz kaldi ekmek bulamadim bulgur bulamadim kisirlik bulgurla cocuguma mama yaptim yedirdim ne kendi aileme ne esimin ailesine su eksigim var demedim kendi agizlariyla sorduklari halde hemde benim bu hayatta kimseden bi beklentim kalmadi ne zaman insanlardan beklentiyi kestim o zaman mutlu olmaya basladim hele su son zamanlarda dunyevi hic bi sey gozune gelmiyo ihtiyac disi corap bile almiyorum 10 gun annemlerde kaldim eve geldim hic bisey yok maas yatmamis yemek kartinda 500 tl varmis esim onunla cocugun yiyeceklerini biraz sebze aldi geldi 15 gune yaklasti hala alisverise gidemedi evimde ne varda pisirip yiyoruz nefis doyuyo basini sokacak evin olsun yetmez mi soylediklerimi yanlis anlama 

(954 puan) tarafından

Bende hiç aramam 1 senedir mesafe koydum konuşmak isterlerse kızımla eşimi ararlar onla konuşurken o konuşmaya bile dâhil olmam önceden telefon numaram Tuba kızım diye kayıtlıydı şimdi Tuba yazıyor 🤦🏻‍♀️😂😂😂😂

(812 puan) tarafından

Yanl8s yapiyon swnde ben sana soyleyim sen gitmiyosun esin cocugu alip gitmiyo mu cocugu doldursa esini arayip doldursa sana karsi napcan bence ne yakin ne uzak ara mesafeyi iyi koruman lazim 

(954 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında bir şey diyemezler eşimde zaten anlıyor sadece benim ailem ne yapıyım diyor biliyor huyunu ya babası bile artık bezmiş durumda dün eşimin annesıne 30gram altın borçu vardı yemekte onu da söyledi eşimde he vardı dedi kayınbabam he var ne oldu dedi canımı mı alacan onu da al kurtul dedi yani direk konuyu kayınbabam kendine çekti kaynanam hiç seslenmedı 1 sene önce araba aldık daha onu ödüyoruz eşim artık para biriktiremıyorum kredi çekiyim mi dedi bana bende tarihlerinde fln baktım çek dedim 70 bın TL 1 sene onu ödeyeceğiz 

(812 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun 

(954 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 😘🌹

+1 oy
(42 puan) tarafından

Sende bulmuşsun da bunuyon vermis yine size kabul et kendi zevkine göre yavaş yavaş döşe hey yarabbi ya

(954 puan) tarafından

Öyle olmuyor işte eşim yeni der değiştirmez bana ilk evi ayırttıgımızda koltuklarını verdi sizin olsun diye nedenı ne biliyor musun koltuğun örtüsü çok farklı bir çizik at öyle kalıyor özel makinesiyle adamlar gelip yapıyor millete de koltuk verdım oluyor ama onun düşüncesi çok farklı 1 sene önce koltuk aldı onu da beğenmiyor arada o yüzden onu da bize kakalayacak kendine alirken eşime bana da yardımcı ol sana eşya verdim diyecek bedava değil yani verdiği eşyalarda

(42 puan) tarafından

Öyle şeyler varsa haklısın o zaman

(954 puan) tarafından

Evet canım adımı gibi biliyorum ne yapacağını o yüzden ben yok diyip tavrımı koydum artık öyle bir konuşma yapamayacak 

+1 oy
(890 puan) tarafından

Bizim orda senin yaptığına buldunda bunuyo derler ne güzel ev veriyor kadın size zamanla da istedin gibi dizerdin evini bacım 

(954 puan) tarafından

Yukarıda bazı mesajlarda yazdım ev güneş görmüyor karşı daire tam güneş alıyor eşyaları da koltuklari fln çok sevmiyor aldıklarınj eşyaları sıfır alacak kendisi ama eşime dıyecek ben sana verdım eşya sende bana yardım et diyecek bir'de ben onların yataklarında mecbur muyum başkasının gidip evinde yaşamayı ben kendi evim gibi görmem

+1 oy
(826 puan) tarafından

Eşya sıfır bile olsa aynı binayı kabul etme 

(954 puan) tarafından

Ben hep baştan beri öyle düşünüyorum ne kadar iç içe olursak o kadar eşimle aram bozulacak 

0 oy
(175 puan) tarafından

Ben olsam tamam anne evi alında ben zamanla bu evin eşyalarını değiştirim bana uygun değil desen daha yerinde olurdu 

Ayrıca evi kaynanan alıyorsa birazda senin ailenin durumu varsa onlarda eşyaya yardım etsinler eşinde sende taşın altina elini sokun sizde alabilirsiniz eşyayı , konteyner da durmaktan iyidir canım 

Kaynanam ev alsa hiç itirazim çıkmaz bizde çok zor bir dönemden geçiyoruz benim ailem arsa sattı babam ev almaya çalışıyor bize , kaynamanlarinda durumu var hiç yanaşmaz mali çok kıymetlidir ,

senin  kaynaman gene sizinki iyimis ,bizim dugunude eşim yaptı ,tek çocuk birde eşim ,yıllarca borcunu ödedik şimdi eşim ağır rahatsızlandı çalışamaz hale geldi kendisi memur ama bir yıldır ise gidemiyor hastanelerde sürekli ,oturdu benim babam düşünüyor esiminin ailesinden tık yok ,sana öyle söyleyeyim kaynanan gene iyimis canım sizi düşünmüş bir eşya eksik kalsın onunda siz alın yada ailen alıversin 

(954 puan) tarafından

Eşim yurtdışında gittiğinde 6 ayda 180 bin tyle dönmesi lazımdı 80 bin TL'ye döndü neden 100 bin'i annesine gönderdi bahçeye ahır fln yaptılar inek aldılar ne oldu o 100 bin gitti öyle ben ne kadar uzak olursam o kadar kâr bize ilk evlendiğimiz de eşimi köşeye çekilip maaşını hesaplıyordu şuraya fln veririz diye o dönem 1 kuruşunu yemedım eşimin ayrı eve çıktık kafam rahatladı dedim kızım oldu onun komiği fln derken 7 ay oldu deprem oldu ondan sonra da zaten konteynera geçtim ben neden bir gün yüzü görmeyim her şeylerine he dedım yaptım ettim 1 senedir mesafe koydum 

0 oy
(2,189 puan) tarafından

Ben senin yerinde olsam o evi kabul ederdim içindeki eşyaları da ucuz ucuz satardım letgo'dan. Eşime yeniletirdim hepsini taksitle. Toki evleri sağlam oluyor bence hiç düşünme. Ama tabii kaynana ile yakın oturma fikri hoş gelmiyor.. 

(954 puan) tarafından

Tam karşı karşıya canım iki adım at diğer evdesin bir'de eşim satmaz yeni der diye 

(2,189 puan) tarafından

Anladım canım iyi yapmışsın o zaman. İnşallah kimseye muhtaç olmadan en güzel eve en güzel eşyalara sahip olursunuz hayırlısıyla 🤲💕

(954 puan) tarafından
+1

Âmin inşallah canım 🙏😘

0 oy
(14,115 puan) tarafından

Canim sana şu kadar soyliyim. Sen bi plan yaparsın Rabbim bizler için başka planlar yapar. Bende kaynanamin dibine tasimacagim için yıllarca eziyet ettim eşime. Huzurum kalmaz diye korktuğum için. 

Sonuç ne mi oldu ev tadilattayken kaynanamin kanser olduğunu öğrendik. Apar topar taşındık. Evimize oturup 1 bardak çayımızı icemeden vefat etti.

Demem o ki olmayan bi şey için huzurunu kaçırma. Erkeklerde hırlamak ise yaramıyor. Alttan alttan işlersin.  Eşya dediğin nedir ki. Keşke kaynanam sağ olsaydı da yemeklerini her gün ben hazirlasaydim bir yeseydik ne olurdu 

(954 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🙏

Benim kaynanam değişik başkasına karşı çok iyi ama içine girince anlamıyorsun benim kaynanam da belden ameliyat oldu eşim annemin yanında kalsan dedi kaldım ne oldu bılıyon mu aradan 2-3 hafta geçti o sıra bahçe evleri var ordan kalıyorduk her hafta beni dairesi'ne götürdü temizliği yaptırdı 1 gece kaldım geri bahçeye geçiyorduk bu her hafta sürdü 2 ay boyunca ben ne için yanındayım kendi beni ne için kullandırıyor bağ yaprağı toplattı bana biraz götür demedi 

(14,115 puan) tarafından

Mesafeyi koymak senin elinde. Ben sağlığında temizliğini de yaptım her hafta yanına gittiğimizde yemeğini de yaptım. Elime yapismadi bana yararı mi oldu hayir ama zararı da olmadı. Ben doğum yaptım akşam eşim eve gelene kadar yemek bile yapıp yiyemedim de kimse de kapımı çalmadı. Ama hepsi geçiyor. Varsa hakkım helal olsun bunları dert etmek için hayat çok kısa 

(954 puan) tarafından

1 senedir mesafemi koydum ne ararım ne sorarım kendisi arar bazen nadiren eşim evdeyken sessizde olur her zaman telefonum görürüm ama dönüş yapmam başka işlerle uğraşırım eşimi arar geri eşimde telefonu sessizde duymamıştır der hep mesafeliyim hepsine karşı 

0 oy
(1,018 puan) tarafından

Valla kusura bakma canım ama dogruyu dicem bu devirde ev vermek ne demek yani bedavadan ev veriyor tek oğlan olabilir ama olsun mecbur değiller yakın oturmak istemiyorum dersin başımla beraber anlarım ama eşyadan dolayı anlamadım benim de düğünüm olmadi üç tazuye vardı dugunsuz oldu gelinligimde sorun oldu vs vs hiçbir şey istediğim gibi olmadı ama napalim bu devirde baban bile sana bişey vermiyor ev veriyor yakın olmak istemeyebilirsin ama eşya için değmez sonuçta o depremi görmüş birisin ben de ne yazık ki bir şekilde etkilendim Allah yardım etsin bir daha yaşatmasın kolay şeyler değil biraz da elhamdülillah demek lazim

(954 puan) tarafından

Ev veriyor ama tabi arabamız var onu alacak beleş vermıyor ki Can'ım eşya konusuna da gelırsek eşya alirken eşimin de götürecek beni de eşime diyecek ki ben sana eşya verdim bana da yardımcı ol diyecek peki senin orda zoruna gitmez mi kaynanan yeni eşyalar alıyor eskilerini sana veriyor düşünmez misin

0 oy
(2,123 puan) tarafından

Şöyle düşün evin yok kaynanan sana dayalı döşeli ev veriyor ve kabul etmek yerine sorun çıkarıyorsun kabul et ne olmuş kira gerecegin para biriktir zmnla yavaş yavaş herşeyi kendi zevkine göre değiştirirsin ilk kutfak sonra oda sonra salon vallahi şuan keşke benm kaynana peder el atsada bizde evimizi yapıp geçsek çok isterdim senin imkan var kabul etmiyon iyice düşün ağlama boş kaynanan veriyorken kabul et 

(954 puan) tarafından

Canım biz o eve para vereceğiz kaynanama arabamızı ve 1 seneye bile kalmaz TOKİ taksitini kaynanam o evi'ni neden elden çıkartmaya çalışıyor ev güneş almıyor haliyle soğuk oluyor karşı daire güneş alıyor sabahtan akşama kadar

Eşya konusuna da gelirsek onu da beleş vermez eşime ben sana eşya verdim sende bana yardımcı olacaksın diyecek zaten biz eve çıkarsak sporcuya gideceğiz ben kaynanamın kullandığını kullanmam tanımadığım etmediğim ınsanlarınkını kullanırım neden mı gelene geçene diyecek ben evle birlikte eşya verdim ama konunun içini biz bileceğiz

0 oy
(3,569 puan) tarafından

Güzel bir teklif . Tek masa halı  rengi ne takılarak koca bir ev red edilirmi kız.. ömürlük değil ya halı otur 1 sene sonra değiştir çokmu zor . Bak depremi yaşamışın daha iyi bilmen lazım eşyanın bi önemi yok sağlık olsun gerisi gelir

(954 puan) tarafından

Canım benim baştan beri korktuğum bir şey var karşılıklı oturmak benim misafirim gelse direk gelir çalışıyor sürekli bize gelir yemeğe yani ha aynı evde Oturmuşum he karşı karşıya

0 oy
(2,843 puan) tarafından

Ben olsam ben de istemem kaynanamımn kendi zevkine göre döşediği evi

(954 puan) tarafından

Yani artık genç kızlar daha sade şık şeyler seviyor ben de öyle seviyorum kaynanamın koltuğu kiremit renginde halısı karışık renk koridor karışık Mor'la halılar mutfakta öyle mor sandalye bir odasında yeşil koltuk çocuk odasında yüklük kıxlarının dolabı yatak odası köyü kahve tonlarında karışık yani

(2,843 puan) tarafından

Yada siz o evi eşyalarıyla kabul edip yavaş yavaş eşyaları yenileseniz mi acaba 

(954 puan) tarafından

Yok bacım eşim yeni der değiştirmez o eşyaları verir ama kaynanam onlara geri karışır satmayın diye

(2,843 puan) tarafından

O zaman baştan kabul etmemek daha iyi sürekli sorun yaşayacaksaniz. Benim eşim olsa o da muhtemelen niye para harcayalim israf yapalım yeni eşya derdi

(954 puan) tarafından

Evet canım bende baştan yok dedim zaten biraz sessiz kalsam hemen yaparlar çünkü

0 oy
(220 puan) tarafından

Sizin mesleğiniz, gelir düzeyiniz nedir ? Kendi aileniz ne gibi destekte bulunuyor peki ?

(954 puan) tarafından

Eşim pastanede çalışıyordu konteyner da olmamıza rağmen yetmiyordu araba aldık termik Santrali var oraya başlayacak pazartesi günü ben çalışmıyorum ama burda yeni yapılıyor hastane var oraya başvuru yapacam eşim yok fln dedi ama ben kararlıyım çünkü arabanın mazotu için kaynanam dan istiyor bazen yetişmiyor diye kaynanam bazen laf vururak verir yada bende yok der kimseden bir şey istemiyorum ikimizde çalışıp kendi paramıxı kazanalım istiyorum bakalım

Benım ailem müstakil ev aldı tek katlı şuan annemle yaşayan yengemgıl var onlarda tartışıyorlar evin üzerine kat yapacaklar yengemi oturtacak lar daha başka il de yaşayan Abi'm de var ona da yardımcı oluyorlar benim babam Abi'm hurdacılık yaparak geçimini yapıyorlar ama yinede hep beni de düşünüyorlar her gelmelerine gitmeme para verirler vermese bile kıyafet alırlar. Kaynanam ve kayınbabam çalışıyor aylık ikisi 70-80 bin arası maaş alıyorlar diğer kızlarına giderken geldiklerinde her şeylerini alır yaparlar elîm boş gitmeyim derler ama bize gelince elini kolunu sallayarak gelirler

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,222 göst.
0 oy
35 cevap 1,280 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Prenses96 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
52 cevap 1,184 göst.
20 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (638 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 361 göst.
20 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,635 soru

23,595,189 cevap

305,763 kullanıcı

...