+1 oy
79 göst.
önce Diğer kategorisinde (260 puan) tarafından

Kızlar şuan 26 Haftalık hamileyim. 2 hafta sonra ramazan orucu geliyor. 28 haftalık olacam o zaman Allah'ın izniyle. Oruç tutsam bebeğe bı zarar verir mi? Aç kalıcam oruç tutunca. Bu bebeğin gelişimini etkiler mi? Bu haftalarda oruç tutan var mı? Tutmalı mıyım 

6 Cevaplar

0 oy
önce (11,676 puan) tarafından

Bebek tamamen senden besleniyor. İlk aylar olsa neyse de tam gelişme zamanı canım tutma 

önce (260 puan) tarafından

Güzel yorumunuz için teşekkürler. Sanırım en iyisi tutmamak olacak

-Reklam-
0 oy
önce (3,162 puan) tarafından

Tutan var tutamayan var,kimse sana tut yada tutma demez,ben hamileyken tutdum orucun dördüncü günü doğuma gittim hiç zorlanmadım,ne acıktım ne susadım çok kolay geçti benim için,yani senin bileceğin iş,hamile olduğun için tutmak zorunda değilsin diye biliyorum 

Elbette öyle sadece aç kalıcam ya bu bebeğin gelişimini engeller mi onu merak ettim

0 oy
önce (204 puan) tarafından

Ben 13 hafta lık hamile yedim Allah'a şükür hepsini tutum bebeğimi sağlık lâ aldım kucağıma 

Güzel yorumunuz için teşekkürler

0 oy
önce (2,744 puan) tarafından

Dinimiz bize bu konuda cok guzel oncelik vermis ve hamile insanlarin tutmasini zorunlu kilmamjs.baskasi tutar zarar vermez ama sen tutarsn zarari olur.oyuzden ben tuttm bisi olmadi diyenlere kiziyorum.bebek sizden beslensedw siz beslenemwdikten sonra nolcak hop degerlerde dusus yad afarkli seyler.bide o bebegn beslenmesi size bagliyken rabbim hamilelere bukadr kolaylik sagliyorken neden bu kendinjzi zorlamak.mesela bak gorumcem tutmus bisi olmamis kaynana bana nispet yapti bende tuttm tabi oruc niye tutamiyimki dedim hoooop hastanelik oldum ve serum ustune serum kan sekerin dusmus tansiyon yerlerde kaynna bunun vebalini nasil vercek acaba.baskasina iyi gelen sizede iyi gelcek anlamina gelmiyor canim.ve tutmaman gunah degil.kendinj ve bebegini dusun ona gore hareket et baskalarjna gore devam etme.

Sabah bile kahvaltıyı biraz geç yapınca direk başım dönüyor ve açlıktan kusuyorum. Kendimi deneyecem yinede oruç tutmak için tutsbilirsem tutarım. Ama bebeğin gelişimini engeller mi onu merak ettim. Çok haklısın güzelel yorumunuz için teşekkürler

0 oy
önce (215 puan) tarafından

Tut tutma ditemem ama ben tutmadim ramazanin ortasijda dogum yaptim hemde ramazan basinda 35 haftaliktim 37 de dogdu tutmadim arastirdim bebegin kalbi yavaslamis anne fark etmemis gibi bisey okumustum buna benzer bi kac sey bende Rabbim ruhsat vermis ne kendimi ne bebegimi yormaya gerke yok dedim 1 sene gebelik lohusaliktan 1 senede emzirme doneminden kazam var onumuzdeki kis tutacam nasipse 

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. En iyisi tutmamak olacak sanırım. İnşAllah seneye kışın kazasını tutarım Allah'ın izniyle 

0 oy
önce (4,526 puan) tarafından

En iyisi doktora danismak tabi. Ben iki cocugumda da tutmadim. Cocuk senden besleniyo ve suan tam buyume evresi. Tavsiyem tutmaman olur ama senin kararin.

İşte randevu bulamıyorum doktora gitmek için. Yoksa sorardım ona. O yüzden burdan sorayım dedim. Sanırım en iyisi tutmamak olucak

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 246 göst.
5 Mart 2024 Diğer kategorisinde Burcu13 (297 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 101 göst.
0 oy
6 cevap 222 göst.
11 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mai (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 221 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu