+1 oy
127 göst.
Diğer kategorisinde (1,103 puan) tarafından

Kızlar normal kalıpları biz yıktık sanırım normalde küçükler dayak yer derler ya bizde tam tersi ben büyük oğluma hep kardeşini koruması sevmesi gerektiğini falan anlattım kardeşi doğmadan önce kardeşi doğduğunda 21 aylıktı hiç bir şekilde zarar vermedi kardeşine şu an büyük oğlum 3 küçük oğlum 15 aylık küçük oğlum eline ne geçirirse abisinin kafasına indiriyor :( oğlum karşılık vermiyor sinirlenip elini yumruk yapıyor ama vurmaya kıyamıyor çok üzülüyorum anlatıyorum küçük oğluma ama daha henüz tam anlamıyor bu ne anlatıyor der gibi bakıyor yüzüme büyük oğlum oynamak için can atıyor ama küçük eline ne geçerse kafasına indiriyor gözleri dolu dolu geliyor bazen ağlıyor bugün denk geldim öyle yavaşta vurmuyor eli zaten çok ağır küçük oğlumun hızlıca kaldırıp vuruyor her şeyi kaldırdım bu sefer de oyuncakla vuruyor :(büyük oğlum için kıskançlık sorununu hiç yapamadan çözdüm ama küçük oğlum hem kıskanıyor hem de böyle yapıyor ne yapmam gerek sizce 

5 Cevaplar

0 oy
(426 puan) tarafından

Kıyamam yaaa, bu aylar da bir şeyler fırlatması birilerine vurması beklenen bir durum. Benim oğlum da öyleydi zamanla büyüdükçe geçiyor, henüz küçük olduğu için "yapma, vurma o senin abin" laflarını pek dinlemez canım, büyüdükçe geçti bizimki. İnşallah geçer erkenden 

(1,103 puan) tarafından

Evet anlamıyor canım söylüyorum ama ya gülüyor ya ağlıyor ya da boş boş anlamamış gibi bakıyor bir de yeni yürümeye başladı biraz şımarıyor bu aralar yürüyorum diye hem heyecan hem şımarıklık geldi ama büyük oğlum kardeşi doğduğunda 21 aylıktı büyük yaşta olsa ancak bu kadar olurdu bana bile yardımcı oluyordu beşiğini sallardı üstüne kıyafet beğenir giydirmeye çalışırdı bez getirirdi böyle sevgi dolu bi abiydi hala öyle tabi kardeşim kardeşim diye gezinir asla abisinden vurma itme falan görmedi yani ama küçük fena ya sadece abisi de değil dün ayağımdaki terliği çıkardı bulaşık yıkarken baktı bana at at diyip bacağıma fırlattı 🤣bize yapması çok önemli değil de abisi alınıyor küsüyor haliyle ben seviyorum o beni dövüyor diyo 

-Reklam-
0 oy
(1,167 puan) tarafından

Küçüktür çocukturhata yapar anlayışlı olmak lazım ama şiddetin asla anlayışı toleransı olmaz. O abisine vurduğunda eğer güzelce anlatınca durmuyosa sizin sert bi şekilde kızarak uyarmanız gerek. Yani çocuk anne babanın sinirlendiğini görmeli ki hata yaptığını anlasın. Benim oğlumda bi ara vurmaya fena takmıştı her vurduğunda sert tepkimizle karşılaşınca bıraktı şimdi kendini tutamayıp vurunca bile sadece gözlerine bakıyorum o bile yetiyo özür dileyip pişman olmasına.

(1,103 puan) tarafından

Ya uyarıyorum tabi ki canım ama ya ağlıyor ya gülüyor ya boş boş bakıyor tam anladığını düşünmüyorum hani öyle vurma itme çekme gibi şeyler de görmedi abisinden abisi hep kardeşim benim koruycam onu çok seviyorum diye gezinir oyunlar oynatır kıskançlık bile yaşamadık doğduğunda 21 aylıktı abisi ama o haliyle bile kıskanmadı ama küçük canımızı okuyacak belli oldu bir de tek abisine de değil mesela dün bulaşık yıkıyordum ayağımdaki terliği çekiştire çekiştire çıkardı bana baktı at at diyip bacağıma fırlattı yani küçük bişey ama eli çok sert bazen emerken memeye falan vuruyor ayaklarıyla tekme atıyor ama nasıl acıtıyor beni  sabah kalktığında ayaklarıyla abisini tepiyor yapma dediğim de gülüyor napacam bilmiyorum 

0 oy
(1,258 puan) tarafından

Canm 4 tane erkek anası yım en büyüğüm 15 yaş en küçüğüm 5 aylık olucak belirli bir zaman sonra vurma fırlatma herşey bitiyor kıyamam size ya maşallah sağlıkla büyüsün ler 

0 oy
(11,737 puan) tarafından

Aynı dert bende de var küçüğü 1 yaşına gelene kadar herşey güzeldi sonra ne olduysa gözleri açıldı birbirini rakip olarak görüyorlar gibi her an sırvivor yarışındalar sanki. Biri bi oyuncak alsın öbürü hemen atlıyor ilk ben aldım ilk ben kaptım oyuncakları kaldırıyorum bu sefer yemekte ilk ben yicem ilk ben içecem, babası işten geliyor abartmıyorum yarım saat kapı krizi geçiriyoruz ben açıcam ben açıcam adam defalarca dışarı çıkıp tıklamak zorunda kalıyor ikisine de tek tek açtırıyorum fakat yine de memnun olmuyorlar biri 4 biri 2 yaşında. Senin büyük tine karşılık vermiyormuş benim büyük kızım artık karşılık veriyor çünkü kardeşi o kadar vuruyor bağırıyor ki, ortak oynamak hiçbişey yok inan napıcam bende bilmiyorum

(1,269 puan) tarafından

Gözde üzgünüm ama bu yoruma çok güldüm 😅😅 ay acaba benimde mi öyle olacak oğlum 5 yaşında aralarında yaş farkı baya olacak 😁

(11,737 puan) tarafından

Sen gül gül 🤣 bence sizde böyle sorun olacağını sanmıyorum canım yaş farkı var oğlun daha oturaklı olmuştur belki. 3-4 yaş arası o kadar sıkıntıl geçiyor ki birde kardeş faktörü eklenince kaçınılmaz oluyor 🥹

(1,269 puan) tarafından

Oğlum ağır başlı küçük adam sanki , şimdiden bile çok heyecanlı abi olmaya, çok istekli. Bende sorun olmayacak diye düşünüyorum ama bakalım zaman ne gösterir bilemeyiz 😅 sanada Allah sabır versin inşallah 😅

(11,737 puan) tarafından

Amin inşallah sağol canım. Çevremdeki erkek çocuklar aynı senin oğlun gibi benim kızlarda mı problem var ya tam tersi olması gerekmez miydi 🤣

(1,269 puan) tarafından

Devir değişiyor erkek çocukları uslu kız çocukları kurtlu artık  😅😅😅

(11,737 puan) tarafından

Hahahah  doğru 🫣

(1,103 puan) tarafından

Çok haklısın canım ya ben büyük oğlumdan görmediğim için hep güzelce oynarlar eğlenirler diye düşündüm büyük oğlum kardeşi doğduğunda 21 aylık olmasına rağmen hiç kıskançlık olmadı memeyi açar ağzına sokardı kardeşinin ye büyü derdi kıyafet seçer giydirmeye çalışırdı beşiğini sallar bezini getirirdi böyle olunca dedim iyi anlaşacaklar kesin diye ama küçüğün böyle yapacağını hesaba katmamışım tekme atma huyu da var bizimkinin gece emerken öyle bi tekme atıyor ki canım acıyor sabah kalkıp yatağa oturuyoruz mesela üçümüz küçük oğlum abisinin geldiğini görünce yatar pozisyona geçip abisini tekmeliyor sıra sıra hem bana hem abisine yapıyor yapma dediğimde ya ağlıyor ya boş boş bakıp yapmaya devam ediyor napacam bilmiyorum ama bugün ayakkabı çekçeki eşim ortalığa koymuş bende görmedim büyük oğlum yanımdaydı küçük oğlumun bir anda alıp gelmesiyle abisinin kafasına indirdiği bir oldu küt etti çocuğun kafası sinirlendi elini yumruk yaptı sonra kıyamadı geri indirdi elini ama çok üzülüyorum ya :(

0 oy
(1,994 puan) tarafından

Bir süre yanlarından ayrılmayın 1 2 hafta sürebilir ama hep yanlarında oturun küçük elini kaldırdığı an tutup sert bir şekilde hayır diyin başka hiçbir şey söylemeyin sadece hayır. Küçük sizin bu tavrınızı gördükçe zaten zamanla azaltacak sonra unutacak eğer önüne gecmezseniz bu sefer büyük oğlunuz parkta kreste kimden dayak yese ses cikartamayacak anneme de anlatıyorum annem de bir şey yapamıyor zaten diyip ozguvenini kaybedecek 

(11,737 puan) tarafından

1-2 hafta mı 🥹 1 senedir böyleyiz biz post sahibi değilim ama yazmak istedim. Bizde de 1 yaşından beri başladı 2 yaşına girecek daha sert konuşmaya başladım artık. Anlıyor fakat aşırı yaramaz bir kızım var 

(1,994 puan) tarafından

Bir dönem çocuk psikolojisi üzerine eğitim almıştım kararlı olmanız gerekiyor çocuk kararlı olduğunuzu anlamali gülmek bağırmak yok pokerface tek kelime olmali. Elini tutun ve bir kelime belirleyin olmaz hayır asla sakın artik size hangisi uygunsa diyelim elini yakalayamadiniz vurdu diğer kardeşe sarılıp öpüyoruz acıdı mı canın gel öpelim diyoruz küçük kardeş yanımıza gelince ona da sarılıyoruz ama asıl konu büyük kardeşin canının acımış olması olmali. 2 yeğenim arasında da deneyimleme şansım oldu gerçekten etkili oluyor 

(11,737 puan) tarafından

Canım çoğu zaman yetişemiyorum ama olmaz hayır diyorum asla gülmüyoruz ve burduktan sonra gidip ablasını öpüyor ama yine aynı davranışa devam ediyor herşeyin farkında aslında birde artık karşılık görmeye başladı ya ikisine birden inan yetişemiyorum kimi savunucum veya nasıl davranıcam bilmiyorum

(1,994 puan) tarafından

Birini savunmak yok önce vurana tepkinizi koyun. Gerekiyorsa farklı odalarda bir süre bekletin. Ben 1 cocukla bile çok zorlanıyorum eminim 2 çocuk daha zordur ama kendinize 2 hafta belirleyin 2 hafta isi gücü bırakın sadece çocuklara odaklanın ve yanlarında oturun siz oyuna dahil olmayın ikisi oynasın siz sadece müdahale edecek kadar yakında oturun. En azından bir deneyin ben ise yarayacağına eminim 

(11,737 puan) tarafından

Teşekkür ederim güzel tavsiyelerin için deneyeceğim canım

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 61 göst.
14 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yarin (94 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 193 göst.
0 oy
12 cevap 860 göst.
+1 oy
3 cevap 48 göst.