+1 oy
260 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (977 puan) tarafından

Kızlar ben yarın oruçlu olacağım inşallah ama gusül abdestini sabah alsam olur mu çok teşekkür ederim 

8 Cevaplar

+2 oy
(408 puan) tarafından

Cunupluk hali oruca niyete engel bi durum degildir usulu soyledir sahur vakti uyandiniz ve cunup haldesiniz ya sahur yapacak kadar vaktiniz var ya gusul edecek kadar bu durumda 3 kere eller yika ir 3er kare mazmaza ve istinsak edilir sahur yapilir imsak vakti girdikten sonra bile olsa o vakit gusul edilir ve sabah namazi kilinir cunup iken 1 namaz vakti gecirmektir gunah olan soyle olursa simdi cunup yatayim sahura kalkıp oruca niyetleneyim geri yatayim sabah kalkinca gusul ederim dersen o sekil olmaz en gec gunes dogmazdan once gusul alinmis sabah namazini kilmis olman gerekir 

(977 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim 

-Reklam-
+2 oy
(126 puan) tarafından

İmsak girmeden alman ve niyet etmen gerekir. Niyet olmadan amel olmaz. Cenabet niyet olmaz.

(977 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

+1 oy
(977 puan) tarafından

Bilen yok mu 

(447 puan) tarafından

Saat erken 5 dakika alıp yatağa girsen 

(977 puan) tarafından

Gece migrenim azıyor gündüz almam lazım oyuzden soruyorum canim teşekkür ederim 

+1 oy
(3,855 puan) tarafından

Bence riske atma 5 dakikanı alır 

Gir çık şüpheye girme

(977 puan) tarafından

Gece alamıyorum migrenim tutuyor çok teşekkür ederim 

+1 oy
(575 puan) tarafından

Hemen alman daha iyi olur. Sabah namazindan önce alman gerekiyor.

farz edelim ki rüya gördün ve gusül alman gerekiyor onuda öğlen ezanından önce alman gerekiyor.

(977 puan) tarafından

Sağolun kızlar çok teşekkür ederim 

+1 oy
(1,089 puan) tarafından

Bence sen alıp yat hiç sabaha bırakmayı sevmiyorum ölüm var abdestsiz ölmek istemem bide orucunuzu riske atmayın

(977 puan) tarafından

Sağol canım 

+1 oy
(94 puan) tarafından

Öğlene kadar alınabiliyor diye biliyorum ben adetliyken bazen mecburi öyle yapiyirdum ama öğlen ezanından önce alıyordum ama ramazanda çünkü o farz ya kaza ve nafile için geçerli mi bilmiyorum 

(977 puan) tarafından

Ben de ondan emin değilim diye sordum biz de bekarken regl bitince öğlen olmadan duş alirdik

(94 puan) tarafından

Eğer cünüp iseniz sabah namazı geçer 

(977 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

(94 puan) tarafından

Rica ederim bu arada Allah kabul etsin 

(977 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun

+1 oy
(887 puan) tarafından

Hani bisey demiyim diyorum kendimi tutamıyorum:) resmen cinsellik yaşadık gusül almadan oruca niyetlencem yazmışsın.

Yani ben kapalı değilim çok sık namaz kılan biri de değilim hatta hatta dövmem piercingim falan olan biriyim...

Ama ben bile o halde oruca niyet edilmez diye biliyorum yani günah değilse bile tuhaf uslupsuz gibi oruç tutacak olmasan okey sabah al ama oruca o şekilde niyet mi edilir.

Şimdi illa cinsellik mi yaşadık ne alaka falan deme konu başlığı cinsellik olduğu için ordan yola ciktim

(977 puan) tarafından

Cinsellik adı geçmemiş ve evet vaktim yoktu çok detaylı yazamadım cinsellik açısından sordum ama yaşamadık madem açtınız söyleyeyim eşim yanaşmak istedi ben de gece alamam hem korkuyorum hem de migrenim tutuyor diye buraya soramadım anneme de çekindim soramadım çünkü regllken farklı cunupken farklı olabilir diye düşündüm sonra da bişey yaşamadım en iyisi temiz yatmak diye düşündüm ben de insanım kusursuz değilim benim açık ya da kapalı olduğumu da belirtmemisim ne alakası var sadece oruç için yazdım sordum teşekkür ederim yine de ama bilmediğimden sordum Google'da da farklı şeyler yazıyor emin olamadım Allah rızası icin bişey yapıyorum güme gitmesin diye düşündüm burda kimse beni tanımıyor üstten sordum neler neler yazıyorlar bak bakalım hiç böyle bir muhabbetim olmuş mu olmamis şükürler olsun kendime saygım var benim ona bakarsan reglm geçti hamile miyim diye soranlar da demekki bişey yaşamış biliyoruz anlıyoruz ozaman onlara da öyle diyelim ne alakası var kadın kadına soruyoruz art niyetim yoktu

(977 puan) tarafından

Bunu da eklemek istiyorum ki hatta yorumda belirtmiştim bekarken reglden dolayı ramazan ayında tam temizlenip temizlenmedigimi bilmediğim zamanlar sahurumu yapıp niyet ederdim öğlen ezanı okumadan da duş alirdim ve orucumu tutardım ordan yola cikarak sordum belki olur diye oluyorsa öyle yapabilirim dedim eşimi reddetmek istemedim hatta bundan önceki postta da sordum bugün oructum yarın da tutmalı miyim diye evet dediler ben de yarına niyetlendim açıkçası namaz kilmiyorum bende rabbim nasip etsin inşallah oruç tutmak istedim kaza orucu şimdi de namaz kıl o da farz diyen olabilir insanim mükemmel degilim bence insan neden mükemmel değilsin diye sormamali ne yapsam o kâr inşallah o da olur amacım cinsellik muhabbeti açmak değildi yani bunu demek istiyorum 

(887 puan) tarafından

Cinsellik muhabbeti açtın demedim ki ben zaten çok farkli anlamış uzun uzun anlatmışsın ama yazdığımı anlamamışsın.

Diyorum ki mantık olarak günah yada değil bilmiyorum ama mantık olarak bence ilişki sonrası gusül almadan oruç tutmak  hoş olmaz garip olur en azından diyorum.

Konu cinsellik başlığı ile açılmış diye anladım o açıdan gusül gerektiğini de diyorum ve iyi geceler diyorum

(10,611 puan) tarafından

Cinsel yaşam kategorisinde postu açman yeterli zaten canım 😂

Bende arkadaş gibi düşünuyorum akıl var mantık var. Cünuplu halde nasıl niyet edip sabah kalkınca duş alacaksın o halde de orucuna devam edeceksin ki. 

Normalde de zaten bir namaz vakti geçmemesi gerekiyir. Bu durumda sabah ezanından önce abdestini almış olman gerekir zaten

(977 puan) tarafından

Ben cinsel yaşam kategorisini şimdi farkettim oğlumu uyutmaya çalışıyordum onun denk gelmesi tesadüf olmus ve bazen benim de mantığıma uygun olmayan şeyin fetvası olabiliyor sonuçta İslam fıkhı bir deryadir hani kolaylık olur belki diye sordum yine de teşekkürler 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 295 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Halideeslem (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 776 göst.
13 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,461 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 43 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde SL (1,164 puan) tarafından soruldu

413,126 soru

12,438,049 cevap