Bir bakteri gösteriyorlardı geçenlerde haberlerde almaya korkuyorum tavuk falan salmonella bakteri sizler alıyomusunuz merak ettim
Bütün organik olan şeyin sağlığını bozdular herşey zararlı olmuş insan elini neye atsa sağlıklı mı düşüncesi içine giriyor o yüzden mecbur alıyorum
ya i kadaptan yada marketten almicaksak nerden alacaz ya i tavugu besleyip kendimiz kesemeyizki. illaki aliniyor yapacak birsey yok
Aynen öyle mecbur insan alıyor
Uzun zamandır almadım tavuk , yumurta bizim tavuklar ediyor çok şükür. Eğer tavuk ve yumurta iyice pişmezse salmonella virüsü daha da etkisini gösteriyor. O yüzden iyice pişmiş olması lazım
salmonella hepsinde olabilir. bu yüzden tavuk yıkanmaz ve iyi pişirilmesi gerekir. tekrar tekrar ısıtılmaz
Kasaptan alıyoruz, bir nebze taze olduğuna inanarak.
Haberi görmedim akdeniz toros markasını alıyoruz İyi pişince ısıyla geçiyor diye duydum doğru mu acaba benim duyduğum süt içindi 🥲
Kasaptan alıyorum brn
Alıyoruz maalesef
Köy haricinde tavuk almiyorum çocuklarda cinsiyet degisikli isteği doguruyor
Köy tavugunu nerden buluyosunuz köyde oturuyorum ama bulamıyorum
Canım bizim koyde satılıyor oradan getirtiyoruz eşim yemediği için çok alınmıyor zaten
Kasaptan alıyorumm yada büyük marketlerin kasap bölümünden
Binde bir alıyorum özellikle canimiz kanat isterse
Annem her sene besler keser temizler yollar o yüzden pek çarşıdan almayız
Kestiriyorum tavuk ama kasapdan da alıyorum kanat incik alıyorum yumurtayı en son ne zaman marketten aldım bilmiyorum yıllar oldu heralde köyden alıyorum haftalık
Salmonella 60-70 derecede ölen bir bakteri. Sütte de olabiliyor tavukta da yumurtada da. Önemli olan saklama koşulları ve pişirme yöntemleri
413,166 soru
12,439,295 cevap
45,923 kullanıcı