+3 oy
806 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (71 puan) tarafından

Kızlar iyi akşamlar bnm ikiz çocuklarım var 2 ay sonra 4 yaşına girecekler birde 3 aylık hamileyim şuan ama çok kotu bunalıma girdim elimde olmadan sürekli ağlıyorum korkuyorum 3 çocuğa nasıl bakicam diğer çocuklarımda çok zor çocuklar yemeklerini giyinmelerini tuvaletlerini asla kendi baslarina yapmazlar benm destegime ihtiyaçları var ve birde bebek olunca yetemicem çok korkuyorum çok üzülüyorum eşim memur ama maddi olarak 3 çocuğa yetememekten çok korkuyorum geleceklerini düşünüyorum nasıl yapacam işin içinden bir türlü cikamiyorum bunalıma girdim 3 çocuklu anneler lütfen bana bişeyler söyleyin birileriyle konuşmaya ihtiyacım var 

23 Cevaplar

0 oy
önce (104 puan) tarafından

En İyi Cevap

20 gün oldu 3. Bebem kucağımda şuan saat 6.02 birincisi 7 yaşında ikincisi 4 yaşında pekte zorlanmıyorum aslında yada bana öyle geliyor görümcem iki gün yanımda kalmış bekar kendisi kaynanama söylemiş Allah yardımcısi olsun çok zor demiş dışarıdan bakıldığında öyle geliyor ama insan içine girince pekte öyle zor aman aman değil düzen önemli en önemlisi çocukların uyku saatleri yemek zamanları,rutin belirlitcek şimdiden takı doğumdan sonra rahat olsun diye 

-Reklam-
+3 oy
(131 puan) tarafından

neden yaptiniz 3 . cocugu bu kadar sorunsa eger 

(5,656 puan) tarafından
+1

Boşver kimseyi dinleme sitres yapma kendine herşey çok güzel olacak...ne zmn konuşmak istersen yaz bana 

önce (131 puan) tarafından
+1

seni yargiladigimi hangi cumlemden anladin anlamadim ki bu kadar sorun yaratiyorsa 3 cocuk simdiden oturup bi dusunurum neden yaptilar diye ben sahsen 2 kesinlikle istemiyorum hamile kalip da boyle dusunecegime hic yapmam cok iyi korunurum daha iyi cunku bebek istenip istenmedigini anlar anne karnindan itibaren 

önce (1,229 puan) tarafından

Hamile kadına bu söylenmez ki ama gerçekten olan olmuş nasipte varmış yani

ne soyledim allah icin ya ne kadar kirilgansiniz 

önce (1,229 puan) tarafından

Şahsen bu yorumu bana yapmış olsaydın evet kırılırdım. Sana "Bana neden 3 tane çocuk yaptın diye sorsana" dememiş kadın derdini anlatmış balım , senin ona destek olman gerekirken köstek oluyorsun . Kırıcı oluyorsunuz yani 

+2 oy
(454 puan) tarafından

Benve 3.cocuklu analarla konuşma 

Korkunun ecele faydası yok Rabbım koyayligjni verir 

+2 oy
önce (6,985 puan) tarafından

Canım sen ikizlere bakmışsın şimdi tek bebek olunca inan zorlanmayacaksın .

Bende 3 çocukluyum evet bende başta çok ağladım seni çok iyi anlıyorum

Şuan üçüde hasta bu aralar ekstra zorluk çekiyorum hastalık dışında daha rahatım günlerim daha güzel geçiyor

Yalnız son günlerde hastalıkları beni mahfetti

İnşallah canım. Kızım dün iyiydi zaten antibiyotik kullanıyor toparladı hatta bitti dedim ama yine bugün ful ateşli yattı. Oğlum yine öyle. 

önce (199 puan) tarafından

Ulaş 1 gün ateşlendi sonra full tıkandı ağzı burnu bende antibiyotik başladım öyle hafifledi ama haşa tıkalı her yeri geniz akıntısı var öksürüğü var  … sen ne yapıyorsun bunun için bir önerin var mı ? 

Öksürük için ilaç kullandık biz maalesef başka türlü hafiflemiyodu.

Dr ventolinin şurubunu ventosal verdi bide damla şeklinde verdi onu kullandık öyle hafifledi. Oksijen iyi geliyor onuda evde olmadığı için hastanede verdik. 

Yalnız o geniz akıntısı öksürükten daha beter öksürük iyi kötü geçiyor o devam ediyor

önce (1,551 puan) tarafından

Kızım da 2 gundr ateşli bide burnu tıkalı actirmiyor da . Buhar Makinesi de var. Gün içinde hastaneye goturecegm artk . Antibiyotik kullanmadan geçmeyecek sanırım. 

Antibiyotik siz geçmiyor evet bende kullanmak istemiyordum ama olmuyor şart oldu

Geçmiş olsun

+1 oy
(369 puan) tarafından

Benim de 2.bebeğim doğdu hamileyken bende korkuyordum ağlıyordum hatta istediğim bi gebelikti.şimdi bu duyguyu dünyalara değişmem zor mu evet zor ama imkansiz bişey değil büyük oğlum çok haşere bi çocuk gündüzleri çıldırıyorum hatta 

Sezeryan dikişlerim bile patladı hatta 

Allah yardım ediyor yinede 

Kendinizi üzüpte iyice strese girmeyin bu zamanların tadını çıkarın 🫶

(71 puan) tarafından

Güzel yorumunuz için teşekkürler bazıları dalga geçiyor duygularımla Allah razı olsun 

+1 oy
(20,510 puan) tarafından

Benim 2 çocuğum var. 3. Ye de bakarım. Ama tabi ki kolay degil. Ama ikiye bakan üçüncüye de bakar. İkizler de baya büyümüş. Sen bu hamilelik sürecini iyi değerlendir ve onlara biraz daha yapmaları gereken şeyleri öğret. 4 yaş çocuk bir çok şeyini kendi yapar artık. Daha doğrusu yemeğini yer ve çişini kendi yapar en azindan. Bunun üzerine yogunlas. Bu sene okula gitmiyorlarsa seneye okula da gidecekler zaten. 

+1 oy
(87 puan) tarafından

Canım büyük çocukları ikizleri  acaba kreşe başlatma falan imkanın varsa şimdiden alistirsan bebek doğunca üç çocuğa bakımın kolaylaşır zor imkansız değil aslında kendini şimdiden uzup germe ne güzel büyük bir aile olacaksınız onu düşün iyi yönlerini düşün bu çocuklar illa büyüyecekler sıkıntı cekecegin iki üç yıl 

(71 puan) tarafından

Kreşe gidiyorlar ama o kadar zor büyüttüm ki onları smdi elimde değil korku sardı içimi 

(87 puan) tarafından

Korkma korkma canım Allah onun yoluna koyar güç kuvvet verir 

(71 puan) tarafından

Teşekkür ederim Allah razı olsun bende tek çocuğum konuşacak hiç kimsem yok o kadar yanlız hissediyorum ki 

(87 puan) tarafından

Seni anlıyorum canım bende tek çocuk olarak büyüdüm, o hissi dibine kadar yaşayan biriyim ,kardeşi olan insanların birbirlerini desteklemelerini çocukken oynamalarını falan kiskanirdim , 20 yaşından sonra bir kardeşim oldu ama bende kendimi hep yanlız hissederdim ta ki kardeşim buyuyene kadar şimdi o 15 yaşında ben 35 yaşındayım , kardeşim bana aradaki 20 yasa rağmen çok iyi geliyor inan herseyime koşar abla abla diye 

Neyse şuan benim bebeğimde tek çocuk kalmak zorunda kardeşi olma ihtimali sıfır gibi birşey ,aslında çok şanslısın canım tamam iki üç yıl zorluk çekeceksin ama gözünde büyütme ,keşke imkanım olsada benim çocuğumda tek kalmasaydi maalesef eş sebebinden bir çocuk daha yapma imkanım yok açıkçası üzülüyorum bu duruma tek çocuk olarak büyümeyenler şu dediklerimi anlamaz ama sen tek çocuk olmanın nasıl olduğunu biliyorsun o yüzden kalabalık bir ailen olacagi için mutlu olmalısın bence hiç strese sokma kendini elbet büyüyecek çocuklar ,zaten 4 yaş ikizler de çok küçük değilmiş illa yetisirsin çocuklara 

(71 puan) tarafından

Rabbim herşeyin hayırlısı versin çok teşekkür ederim şunları okumak bile benm için değerli Allah çocuğunuzu size bagislasin iyliklerle karsilastirsin

+1 oy
(1,219 puan) tarafından

4 tane aslan gibi erkek çocuktan selam rabbim kolaylığını veriyor hiç merak etme niye ağlıyorsun az yiyecek sin az kendine vakit harciyacaksin ama zor değil maksimuma gelince zaten onlarda birey olucak sana ihtiyaçları kalmayınca asıl zorluk başlıyor keşke hep bebek olsalar 16 yaşına giriyor oğlum tam ergen öpmek ne mümkün cami okul odası bu kadar 

önce (492 puan) tarafından

Maasallah canim sen kac yasindasin bu kadar buyuk oglun diger cocuklar kac yasinda 

önce (1,219 puan) tarafından

38 yaşındayım  16 12 6 yaş 5 aylık 

+1 oy
(1,940 puan) tarafından

3 çocuğum var hepsinin arasında 3 yaş var. Dezavantajları, büyükler sabah kavgadan dövüşten küçüğü asla uyutmuyorlar. Küçük uyumayınca anne sinirleniyor. Büyükler kendilerini ihmal edilmiş hissedince aşırı aykırı davranışlarda bulunuyorlar. Anne de vicdan azabı çekiyor. 

Avantajları, birlikte büyüyorlar, gece iyi uyuyor minik sabaha uyuyamadığı için. Eve neşe ve huzur katıyorlar cıvıl cıvıl. Ve çok tatlı oluyorlar.🥹

(71 puan) tarafından
+1

Allah size bagislasin çok güzel bir resim bunları o kadar zor büyüttum ki smdi o yüzden çok korkuyorum elimde değil bazıları bu korkumla dalga geçmiş ama sizin yorumunuz için teşekkür ederim Allah çocuklarınızı size bagislasin 

(1,940 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun canım benim inşallah senin çocuklarını da sana bağışlasın buradakiler zaten dalga geçmezlerse şaşarım her şeyle alay ederler. Saygısızlar. Allah kurtarsın seni de tez zamanda sağ salim canım 🤲💕

(71 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim 🙏 

+1 oy
(5,656 puan) tarafından

İkize bakmak daha zor bence cnm maşallah buyumusler hiç korkma bal gibi bakarsın hormonlar tetikliyo korkma

+1 oy
(19,031 puan) tarafından

Hamilelikte çok zorlandığımı söylemiştim daha ilk başlarda gittiğim orta yaş üstü bir erkek, kadın doğumcuya anneliğin sana kolay olduğunu kim söyledi demişti bu söz beni kendime getirdi. Annelik çok zor süründürür belki ama öldürmez alışırsın ki ikiz çocuk büyütmüş kadınsın sen bir nevi süper kahramansın üçüncüye de bakarsın bence her kadının yetememekten veya çocuğun sağlığından doğum sürecinden benzer korkuları vardır ama çaresi yok yaşayacağız geçecek 

+1 oy
(429 puan) tarafından

Isteyerek mi gebe kaldin kaza mi oldu 

+1 oy
(3,941 puan) tarafından

Sen ikiz çocuk büyütmüşsün buna haliyle yetersin sen hiç canını sıkma kardeşimin 4 tane afacan oğlu var iki numara daha altı aylık bebekken ikizlere hamile kaldı üçüz gibi büyüdüler bugünde doğum günlerini kutladık eşi esnaf ikizlerden sonra işi de birden artı Rabbim riskini yolladı senin bebeğinde rıskıyla gelir üzülme sağlikli evlat hayırlı evlat olsun inşallah

+1 oy
önce (1,337 puan) tarafından

4 yas büyük canm artık yavaş yavaş sorumluluk var kreşe de giderler zaten sosyalleşme dönemi sana o kdr vagli olmazlar illa ilgi oluyo ama en azından eskisi kdr olmaz 2 tane ikiz buyutmssn 3 sana kolay bile gelur bence tek bebek bakmak   2 e bakan 3 de bakar bnm 2 ci oğlum bir yaşına değecek yeni bende 3 istiyorum kızım yok uykusuzluk bide kreşe yürüyerek götürüyorum servisi yok seneye de kreş cikiyo     yuruyemem diye korkuyorum devlette kreşi sever mi onu düşünüyorum en çok inan şuan tam dönemi bence okula başlamışlar. Ozamana bebek toparlar ilgilenrsn bir şekilde eşin e büyük iş dusuyor

+1 oy

Hiiic düşünüp düşünüp kendini yorma. Doğana kadar büyükler aklı başına gelir kardeş olunca yardımcı olurlar sana iyiki yapmışım dersin. Kafa şişer baya ama onada değer merak etme. Geçip gider bu günlerde ne ara büyüdü dersin . Dusununce zor geliyo ama güç kuvvet geliyo o an her şekilde. Bide hormonlar tetikliyo zaten bı ay sonra duygusallığın geçer. Hayırlı olsun

+1 oy
önce (946 puan) tarafından

Sen ikiz büyütmüşsun canım her şeyi başarırsın büyümüş onlar zaten anaokuluna giderler dert etme olan olmuş keyfini sürmeye bak 

+1 oy
önce (307 puan) tarafından

Bnde 3 gebeliğim aynı senin gibi düşünüyorum kızlarım biri 5 diğeri 3 yaşında ama korkuyorum tabi yapacak bişey yok Allah yardım ediyor her türlü  kendimize guvenmemiz lazım canım biz güçlüyüz❤️🥰🥰

+1 oy
önce (408 puan) tarafından

Allah güç kuvvet veriyor canım korkma benim kızlar arası 22 ay var şimdi çok rahatım

0 oy
önce (3,873 puan) tarafından

Üzme kendini dogum yaptıktan sonra bu söylediklerine pişman olacaksın onun kokusunu alınca iyi ki var diyeceksin sağlıklı gelsin .bende çok sizlandim ikinci cocgum hamile kalınca .Rabbim öyle bı imtihan ediyor ki yoğun bakım kapısında aglamakdan helak oldum yavrum bı kere görebilmek için kucagim aldigimda dünyalar benim olduu .

0 oy
önce (5,250 puan) tarafından

Daha altı ayın var çocukları en azından kendı yemekerıne alıstırebılırsın. Tuvalete girip cıkmaya alıstırrabılırsın 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 253 göst.
0 oy
4 cevap 405 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Melek8663 (858 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 735 göst.
20 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde DeryaDenizz (1,016 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 472 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,163 soru

12,439,202 cevap

45,918 kullanıcı

Kategoriler

...