Din konusunda arkadaşın yorumuna değinmeden edemedim. Kusura bakma öncelikle. Kuran'ın hangi ayetiymiş merak ettim doğrusu. Benim okuduğum Kitap'ta böyle bir bilgi yok. Kitap tek doğrudur, mutlaktır, başkalarınca yorumlanmaz, Allah'ın sözünün üstüne söz olmaz, Kitap nettir. Ne için kime nasıl hüküm verileceğini bir tek "O" bilir. Bunu yaparsan böyle olur gibi cümleler inanan birine yakışmaz benim görüşüm.
Dinde korkuyla kabul de olmaz. Din sevgisi korkuyla cezayla aşılanmaz.
Gel gelelim bende hem piercing hem dövme var arkadaşım.
Peircing göbeğimde var. Masaya oturup kalkarken dikkat ermek gerekir. Her çarptığında canın acır. Kulakta var. Kıkırdak geç iyileşir, aylarca kulağımın üstüne yatamadım. Hemen de çıkarma iyileştiğine emin olunca da bir süre tak. Delik kapanabilir. Teramicyn gibi antibiyotikli kremler kullanmalı ki iltihap kapmasın. Kremi sürüp elinden geldiğince küpeyi çevirip delik kısmına merhemi yedirmen lazım.
Dövmem sırtta omuzlarımın arasında ve sol üst kolumun arkasında. Dövme yavaş yapılır ne kadar mürekkepli desenli ince ayrıntılı bir desense uzun süreceği için ve tonlama yaptığı için o kadar canın acır. Sürtmeyle yanma ve iğne batması hissi olur. Dövme yeri kanar tedavisi sırasında açık yara muamelesi yapılır. Bepanthol gibi kremlerle sürekli nemli tutulması önerilir. İyileşirken siyah mürekkep rengi kabuk bağlar dökülür. Yapan ne kadar iyiyse ve sen ne kadar iyi bakarsan mürekkebin zaman içinde deri altında yayılma bulaşma riski azalır. Ucuz diye herhangi bir yere yaptırma. Hem enfeksiyon riski olur hem dövme iyi yapılmazsa mürekkep zamanla deri altına yayılıp bulanık bir desen olur. Kışın yaptırmanı tavsiye ederim. Güneş görmesin.
Bilerek göremeyeceğim arka tarafa bakar yaptırdım ki görüp görüp onlardan sıkılmayayım diye.
Çoook uzun zaman önce Taksim'de birini "Blacksea"de diğerini "Gate" te yaptırdım.
Acıyı hafifletmek için her ikisinde de Emla gibi lokal uyuşturucu krem eczaneden alabilirsin.