+1 oy
212 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,698 puan) tarafından

Kızlar ya benim bebeğim prematüre doğdu zayıf doğdu haliyle hiç iştahlı da değil ne yedirsem kilo alır açıkçası oglumdan altı aylık arkadaşın çocuğu nerdeyse oğlumu geçmiş bende anne olarak dert ediyorum 

11 Cevaplar

+3 oy
tarafından

birincisi her bebek farklıdır. hiçbir bebeği başka bir bebekle kıyaslama 

ikincisi prematüre bebekse hepsinden farklıdır. onu düzeltilmiş ayına göre hesaplayacaksın.

yapacağın şey çocuk doktoruna gidip onu dinlemek. başka bebeklere bakmamak.

üçüncüsü ise bebek kilo alsın diye hamurl,çu şekerli şeyler vermek fos kilo yapar sağlık getirmez 

(1,698 puan) tarafından

Yok canım zaten vermiyorum şeker filan hamurisi ekmek bile vermiyorum sağlıklı alışsın diye ama zaten iştahı da yok o yüzden zayif

-Reklam-
+1 oy
(1,632 puan) tarafından

Kaç aylık bebeğiniz. Yeni doğum yaptiysaniz ve pramature ise onlara özel eoprotin maması var aptamilin. Benim bebeğimde düşük doğum ağırlıklı doğdu. Onunla 2 kg aldı. Anne sütüne ekliyorsunuz süt zenginleştirici olarak geçiyor 

(1,698 puan) tarafından

Yok canım on aylık 

0 oy
(633 puan) tarafından

Kelin ilacı olsa başına sürer bacım 😂

(1,698 puan) tarafından

Yaa seninde mi aynı 

(633 puan) tarafından

Evet canım maalesef

0 oy
(1,698 puan) tarafından

Hiçbirsey önerecek yok mu ya

0 oy
(3,239 puan) tarafından

Benim kızımda prematüre doğdu. Gelişimi geriden geliyor bu bebeklerin biraz. Tam ayını yakalayanda var ama her bebek bir değil. Benim kızım 21 aylık 9.300 Gr. İştahı çok yok. Emiyor zar zor yediriyorum yemek ama zayıf. Doktora gittik mamalar kullandık düzelmedi. Yapacak birşey yok dendi yedirmeye çalış dendi. Deniyorum ama olmuyor işte. 

(1,029 puan) tarafından

9 aydan sonra ana besin ek gıdadır siz memeyi azaltacaksiniz kilo alır ins

(3,239 puan) tarafından

Yemek yediriyorum az yiyor doktora diyetisyen e gittik. Raporlu mama kullandık gene işe yaramadı az yiyor. Sağlıklı olsunda artık kilosu sınırda 

(1,029 puan) tarafından

Amin insallah

0 oy
(1,029 puan) tarafından

Her çocuk farklıdır anne sütü alması da çok önemli ben hiç emziremedim boş kuru kuru ekmek yiyor göbek oluyor gören de ne güzel diyor tombiş diyor halbuki sağlıksız besleniyor iki yaşında tutamıyorum boş şeyler yiyor 

0 oy
(321 puan) tarafından

Kaç hafta doğdu canım 

(1,698 puan) tarafından

33 hafta

(321 puan) tarafından

Maşallah canım ama üzülme ileride toparlanacak merak etme tam atak dönemleri ya normal gününde doğan bebekler bile yemiyor o dönemde canını sıkma 

0 oy
(449 puan) tarafından

Öncelikle benim oğlumda prematüre Bebek 30 haftalık doğan bı bebek şuan 1 buçuk yaşında kilosu düşük boyu biraz uzun doktor   kontrole gittigimizde prematüre olduğu için Normal 3 Yaştan sonra Daha gelişir toparlanır dedi bende pek takmıyorum ama ilk başlarda çok takılıyodum Kafamı koymuştum cevremdekiler içimi rahatladı o yüzden hiç kafana takma Annesi o prematüre normaldir ilerle zamanla Toparlanır 🥰

(1,698 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun canım inşaallah ya

0 oy
(1,029 puan) tarafından

34 haftalık doğdu bebeğim Aptamil prematille her ay bir kilo alıyordu gaz yapmiyo sindirimi kolay harika bir mamaprematue maması 

0 oy
(3,885 puan) tarafından

Sağlığın yerinde olsun cnm yaa takma kafana bol bol emzir  kuzuyu benim ilk oğlum çok zayıf doğdu ama sağlığı ilgili sıkıntılar oldu milletin çenesi durmadı .bakimiyosun dediler .ilk önce sağlık cnm

(1,698 puan) tarafından

Doğru diyorsun canım sağolasın 

0 oy
(294 puan) tarafından

30 haftalik doğdu ikizlerim 7 yaşındalar daha 21 kilolar ama ben takmıyorum kiloyu sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil hiç şunun çocuğu söyle kilolu böyle kilolu demedim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 154 göst.
22 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 240 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 112 göst.
1 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (581 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 145 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,657 soru

23,624,148 cevap

306,972 kullanıcı

...