+2 oy
982 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,058 puan) tarafından

image

image

Geçen sene kızlarımın saçına sıfır vurmuştum ayy yemedigim linç hakaret kalmamıştı şimdi kızlarımın saçı sırma gibi güçlü tellere sahip iyiki o adımları atmışım 

26 Cevaplar

+17 oy
(11,037 puan) tarafından

Emin ol sıfıra vurmasan da saçları bu şekilde olacaktı :) 

Benim saçım küçükken hiç sıfıra vurulmamış aşırı gür ve kalın

(1,058 puan) tarafından

Benim de saçlarım çok küçükken aşırı zayıf ve seyretmiş annem sıfıra vurdurmuş balla sarımsakla her banyo öncesi masaj yaparmış saçlarımı sonradan gürleşmiş uzunlaşmış kızımın da benimkine çekmişti aralarında çok ayrık vardı incecikti saçları denemekten zarar gelmez dedim 4 yaşındaydı o zaman şu an 5 yaşında iyi ki yapmışım diyorum

(8,072 puan) tarafından

Benim saçlarımı vurmuşlar sıfıra seyrek ince telli saçlarım kardeşimin vurmamislar gür ve kalın telli saçları 

(11,037 puan) tarafından

Al işte en iyi örneği :D @dark

(2,475 puan) tarafından
+1

@-HoneySeptember- a katılıyorum.

Benimkinide gür canlı olsun diye sıfıra vurmuşlar hala az ve cansız 😀

-Reklam-
+5 oy
(13,735 puan) tarafından

Kelalaka bir eylem çünkü sırma gibi saçı var kızımın bebeklik saçı 5 yaşında şu an sadece iki kez ucu kesildi. Bunun kazıma ile ilgisi yok yani.

(1,058 puan) tarafından

Kazma ile böyle oldu demedim kızmamdaki amaç denediğim türlerin çabuk uygulanması ve kolay durulanması için di balla sarımsakla biberiye suyu ile kendini toparladı

(13,735 puan) tarafından
+2

Yukarıda kazıdım diye linç yedim yazmışsın kür uygulamak için kazıdım dememişsin. Kürü de gayet tarakla diplere yedirebilirdin o ayrı travmatik oluyor çocuklar ilerde çocukluk fotosu görmek istemiyor.

+2 oy
(373 puan) tarafından

Saçların gürlüğü ve kalitesi, genetik faktörlere bağlıdır ve saç kazıtmak veya kestirmek bunu etkilemez. Ben de çok kez kazıttım saçımı ama hiçbir şekilde değişmedi ☺ Saçlar kısayken daha gür göründüğü için biz gürleşti zannediyoruz aslında

(1,058 puan) tarafından

Yok benimki uyguladığım kürler sayesinde bu hale geldi kesmemdeki amaç balla sarımsağın rahat durulanması kolay uygulayabilmek için kestirdim zaten türleri uyguladıktan sonra daha çabuk uzamaya başladı

(1,597 puan) tarafından

Sıfıra vurmadan yapsaydınız çocuğun saçı gene uzayacaktı gürleşecekti çünkü yaptığın kür kafasında ki bebe saçlarını uzatıyor ☺️

+2 oy
(107 puan) tarafından

Hala da linç yiyorsun 😁değişen bir şey olmamış 

(1,058 puan) tarafından

Rapunzelde olsa yine muhtemel kesimden yeriz linci

+1 oy
(6,776 puan) tarafından

Yanlış anlama lütfen ama örgü modeli çok kötü 

(1,058 puan) tarafından

Yarın okul var ya örgüleri açtığımda böyle kabarık duruyor o yüzden hepsini ördüm yarın model vermek için

(6,776 puan) tarafından

Haaa o zaman güzel olur ben böyle kalacak sandım ☺️

+1 oy
(664 puan) tarafından

4 yasinda ki bir kiz icin baya bir tranva  bunu kizima yapsaydim asla disari cikmazdi daha 

Benim ki ucundaki kıriklari bile kesmeme izin vermiyor 

(1,058 puan) tarafından

Yok aksine benimki çok severek kestirdi erkek kardeşini tıraş edince annem benimkini de kes dedi gel dedim sıfıra vurmadım 3 numara ile kestim o da benim gibi uzun saçı sevmiyor annem de zamanında çok uzattı saçlarımı ama büyüyünce kestim şimdi saçlarına model verince hoşuna gidiyor uzun olması

+1 oy
tarafından

Küçükken dedem benim saçlarımı hep sıfıra vururdı oglan gibi 2 ayda bir mutlaka keserdi şuan saçımı toka turmuyor toplarken elime sığmıyor hamilelikte bir ara azalmıştı ama geri çogaldı şükür ama çok kabarıyor

+1 oy
(1,177 puan) tarafından

Sıfıra vurmak la alakası olmadığını ne zaman anlayacaklarlar

0 oy
(838 puan) tarafından

Valla büyük cesaret yapmışsın 

(209 puan) tarafından

Bizede soyle kizzz

(1,058 puan) tarafından

Benimki de aynı dediğim gibi çok seyrek ve güçsüzmüş annem sıfıra vurmuş sarımsağı dövüp balla karıştırmış her banyo öncesi maske yapmış ondan sonra duruladık biberiye suyu hazırladım sürekli onunla taradım hiç beklemiyordum bu kadar güzel olacağını

(209 puan) tarafından

İlk kestirdiğinde kızın kaç yaşındaydı ve ne zaman sonra o fotoğrafı çektin arasında kaç yıl var veya kaç ay var bir de biberiye suyu saçları beyazlatıyor diyorlar şu anki gündemde o var sen ne düşünüyorsun

(1,058 puan) tarafından

Kızım o zaman 4 yaşındaydı aradan bir sene 4 ay kadar geçti ileride beyazlatır mı bilmiyorum ama şimdiye kadar öyle bir şeye rastlamadım kendimde de kullanıyorum bir yan etkisini görmedim

(838 puan) tarafından

Maşallah şimdi çok güzel olmuş ama 

0 oy
(1,170 puan) tarafından

O kadar büyük çocuğun saçları sıfıra vurulmamalı bence de. Bitlendi mi noldu ?

(1,058 puan) tarafından

Yok 4 yaşındaydı o zaman bitlenmedi saçlarının arasında çok ayrık vardı incecikli saçları sıfıra vurdum her banyo öncesi sarımsağı dövdüm vallahi karıştırdım kafasına masaj yaptım hem boşluklar kapandı hem de çok çabuk uzadı saçları telleri kalınlaştı çok faydasını gördüm

(1,170 puan) tarafından

4 yaşındaki çocuk da çok büyük zaten. Gayet zorbalanacak ve bunu anlayabilecek bir yaş. Kısa saçlı iken görseydim ben de linçlerdim  :)))

(1,058 puan) tarafından

Bu çocuğa göre değişir ya kendi rızasını alarak eğlenerek kestirmek var zorla kestirmek var çocuğun gönlünün olup olmaması önemli

(1,170 puan) tarafından
+1

Hanımefendi şuan o çocuk karar verme yetisine sahip mi sizce :D komik olmayın lütfen. Göbeğimi delfiricem kaşımı deldiricem dese tamam yavrum senin kararın mı diyeceksiniz :D

0 oy
(1,575 puan) tarafından

ben bitlenince annem kısacık kestirmişti. erkek gibiydi saçım. çok kötü bi histi. Allah mecbur bırakmazsa kızlarımın saçını asla kestirmeyi düşünmem :)

(1,575 puan) tarafından

anlayacak yaşta olmaması avantaj olmuş olabilir

(1,058 puan) tarafından

Şimdi mesela okul çağında kestirsem psikolojikmen üzerinde etkiler bırakabilir ama o zaman yaz ayıydı sürekli de terliyordum kestirince o da mutlu oldu

(1,575 puan) tarafından

e iyi ozaman :) bana kızlarımın saçı için teklif etmişlerdi kabul etmedim. sevmiyorum ben kestirmeyi. bebek saçlarının okul çağında hala olmasını istiyorum ben mesela. 

(1,058 puan) tarafından

Sağlıklı gür saçları olsaydı ben de kestirmezdim bebeklik saçıyla uzatmaya devam ederdim ama maalesef benimkine çekmiş saçları annem de zamanında çok çekmiş benim saçlarımdan belime kadar uzatmıştı lise zamanında İzmir'e gittim yengemin aklina uyup kestirdim annem çok üzülmüştü yıllardır uzatıyorum emek verdim nasıl kesersin o saçları diye

(1,575 puan) tarafından

herkesin kendi yaşanmışlığı tabi :))

0 oy
(2,579 puan) tarafından

Bende daha çok küçüktü sıfıra vurdum şuan maşallah omuzlarını geçiyor 😍 maşallah kuzunun da güzel uzamiş 💜

(1,058 puan) tarafından

Vallahi sarımsakla bal bir de biberiye suyu düzenli kullanıldığında çok güzel etkiler yaratıyor

(2,579 puan) tarafından

Sarımsak falan kullanmadım ama düzenli biberiye suyu kullanıyorum 😁

0 oy
(8,379 puan) tarafından

Balla sarımsakla mı sarımsak yakmaz mı kafasını. Bende biberiye suyu kullanıyorum etkili 

(8,379 puan) tarafından

Adı ne şampuanın 

(1,058 puan) tarafından
(8,379 puan) tarafından

Tmm tahmin ettiğim evet bunu başkaları da önermişti saç dökülmesi için 

(8,379 puan) tarafından

İnternette sahtesi oluyor diyorlar o yüzden güvenip de alamadım sen bu siteden mi almıştın sahte olmadığını eminsin değil mi

(1,058 puan) tarafından

Kendi sitesinden aldım orijinal sitesi bu

0 oy
(8,182 puan) tarafından

Kızım 4buçuk yaşında saçlarını sadece bir kere ucundan aldırdım senin attığın resimdekinden biraz daha gür ve uzun kesmekle alakası yok yani 

(1,058 puan) tarafından

Saç yapisi genetik biraz anne babaya çekiyor kızım doğduğunda saçları vardı bayağı ama aralarında çok boşluk vardı ve telleri ip inceydi o yüzden kesip yeni saçlarin çıkmasını bekledim

(8,182 puan) tarafından

Doğduğunda kel denecek kadar saçsızdı canım benim kızım 

(1,058 puan) tarafından

Benim şimdiki kızım da 10 aylık saçları gür ama çok ince kırılgan yazın kestirip aynı kürleri ona da uygulamayı düşünüyorum

0 oy
(1,157 puan) tarafından

Sıfıra vurmak kalın ve gür yapmaz malesef bu yanlış bilgi canım

(1,058 puan) tarafından

Mesele sıfıra vurmak değil sıfıra vurduktan sonra uyguladığım kürler sayesinde saçları gürleşti kalınlaştı dökülmemeye başladı saçları uzunken o kürleri uygulamam daha zor olurdu durulaması arındırması sıkıntı olurdu

(1,157 puan) tarafından

Anladım

0 oy
(1,157 puan) tarafından

Sıfıra vurmak kalın ve gür yapmaz malesef bu yanlış bilgi canım. 

0 oy
(592 puan) tarafından

Benm kızımin saçları yok denecek kadar az ve çok çok seyrek bjr dal saç mesela hemn böyle büyük boşluk kelik gibi sonra birz daha saç ayrık ayrık saç araligi var 🤔🫤

(1,058 puan) tarafından

Aynen hem inceydi hem de aralarında boşluk vardı saç aralıklarında şu anki kızım da 10 aylık yaz gelsin onunkini de kestirip aynı türleri uygulayacağım İnşallah ablasınınki gibi faydasını görürsün

0 oy
(3,679 puan) tarafından

Üstteki fotoğrafı görünce bende üzüldüm açıkçası ama uzamış olmasına da bi o kadar sevindim. :) ben sevmiyorum sıfıra vurma işini. Oğlumun saçlarını vurmadım nasılsa gürleşecek öyle cansız kalmayacak diye maşallah iyi durumda şu an. Sıfıra vurmak çok sertleştiriyor erkek çocuklarında özellikle saçları bence. 

(1,058 puan) tarafından

Oğlumunkini ben de sıfıra vurmadım hep kenarlardan subay traşı gibi alırım orta kısmını hiç almıyorum saçları fena değil yumuşak ilk kestirdiğimde komşular ailem parkta bile kim görse hemen eleştiriyodu şimdi gören ne kullanıyorsun da böyle parlak güçlü saçları diyorlar

0 oy
(4,420 puan) tarafından

Canım sıfıra vurmakla alakalı değil benim kızımın saçınızda sıfıra vurduk yine aynı çıktı seyrek ve kıvırcık 

(1,058 puan) tarafından

Canım tabii ki sıfıra vurmakla bitmiyor yukarıda yazdığım gibi her banyo öncesi balla sarımsakla hazırladım maskeyi sürüyordum 5 dakika masaj yapıp dalin'le duruluyordum her taradığımda biberiye suyuyla tarıyorum bir ay önce şampuanı değiştirdim urban care şampuan kullanmaya başladım o da bebek saçlarını çıkarmaya başladı yaptığım kürlerin çok faydasını gördüm saçını sıfıra vurmamın sebebi balla sarımsak sürdüğümde saçı uzun olsaydı durulaması yıkaması çok zor olurdu ben de sıfıra vurdum hem yeni saçlar çıksın hem de durulaması kolay olsun diye tam sıfır vurmadım fotoğraftaki gibi kestirdim

(4,420 puan) tarafından

Valla canım bizde çok şey denedik ve yine aynı kızımın saçı ne maskeler ne kürler kullandık yine ince ve az 

0 oy
(2,997 puan) tarafından

Bilimsel olarak saçı sıfıra vurmanın saça hiçbir faydası yok sadece saçları eşitliyorsunuz. Uçlarından alsanız da aynı mantık oluyor. Erkek kız yaş farketmeksizin çocukların saçının sıfıra vurulmasini doğru bulmuyorum zaten doktorlar da pedegoglar da tavsiye etmiyor. 

Kızınızın saçlarının rengi çok guzel maşallah <3

(1,058 puan) tarafından

Sıfıra vurmamın sebebi uyguladığım kürleri rahatça uygulamak ve rahatça durulamak saçı uzun olsaydı balı sarımsağı kolay kolay arındıramazdım o yüzden hem saçları eşitlensin yeni saçlar çıksın hem de gürleşip kalınlaşsın diye fotoğraftaki gibi kestirdim tamamen sıfıra vurmadım

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 130 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 565 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 490 göst.
19 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Has (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,063 göst.
14 Şubat 2019 Aile & Aşk kategorisinde Bir Doğa Annesi❤ (397 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,422 soru

23,693,445 cevap

311,135 kullanıcı

...