+2 oy
150 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (473 puan) tarafından

Düşük riski olan arkadaşlar neler yaptı . 9 ay boyunca ne kadar dikkat edilebilir. İlla ki yemek yapmak gerekiyor çocuğu olanlar onlara bakıyor ilgilenmek gerekiyor. Bu süreç nasıl yönetilecek. Eş yardımı çok önemli şükür ordan tamamım ama işe de gitmesi gerek uzun bir izin alma gücü de yok . Evinde yardımcısı 9 ay boyunca ailesi annesi kardeşi olanlar biraz daha şanslı tabi ,ya biz ?

5 Cevaplar

+1 oy
(1,405 puan) tarafından

ilkinde vardı riskim, progestanı fitil olarak günde 3 defa 400mg'dan yani günde 1200 mg alarak işe de gittim. sadece 1 hafta 6 haftalıkken rapor aldım. haricinde normal günlük rutinime devam ettim tabi ağır işler hariç. 

sonra erken doğum riski olur dediler ama benim çocuklar sancıyla değil gelişim durması ile erken doğdu... 

ilk yapılması gereken sakin olmak gerisi teferruat

(473 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun şükür atlatmışsiniz sanırım . Ufacık işleri zor yapıyorum çünkü hemen kanama başlıyor sürekli acildeyim iğne serum yemekten perişan oldum . Yatmam gerekiyor birinin özel olarak benim için yanımda olmasi gerekiyor tabi öyle bişey mümkün değil. Ne yapacağımı şaşırdım. 

(1,405 puan) tarafından

eşin sabah gitmeden kahvaltılık bi sandviç hazırlasın yanına koysun. akşam yemeğini de yine iyi kötü gelince yapsın ful yat bence. benim düşük riskim vardı ama öyle sürekli kanamam olmadı şükür. eğer olsaydı ben kesinlikle kaynanama taşınırdım. şehir dışında olsalardı mesela gider orada doğururdum. ama imkanın yoksa bütün yükü eşin kaldırmalı

-Reklam-
0 oy
(1,482 puan) tarafından

Benim 3 kaybım var. İlk hamilelikte tabiri caizse elim sıcak sudan soğuk suya girmedi. Eşim, kaynanam, görümcem hep yardımcı oldu. Ama sonu kötü bitti. Diğer 2 kaybımda bayağı hareketliydim ama yine kötü sonuçlandı. Demek istediğim, yapmanız gereken zaruri şeyleri yapın sadece. Aşırıya kaçmadan. Şükür ki eşiniz de yardımcı oluyormuş. Yemekleri akşamdan eşiniz hazırlayabilir yada ev yemekleri yapıp satanlar oluyor. Bu arada tüm hamileliklerimde progestan ve kan sulandırıcı kullandım. Kanamam olmuyordu ama düşük ihtimali vardı. 

(473 puan) tarafından

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Allah'ım acılarını hafifletsin. Sana candan gönülden dua edeceğim. Benim haftam ilerliyor ilerledikçe yapacağım en ufak ters biseyde kanama oluyor. Kahvaltı hazırlıyorum, yemeği bıraktım hatta . Çamaşır atıyorum katlamadan bırakıyorum bir yere kendimi yormamak için . Beni görmeye gelene açık açık söylüyorum evimi makineye verir misin diye kimsenin 5 dakikasını almıyor. Elimden geleni yapıyorum düşüğüm de var ve çok korkuyorum düşük bebek dogurmaktan daha zordu benim için. Hem bedenen hem psikolojik olarak. Allah yardımcımiz olsun . 

(1,482 puan) tarafından

Teşekkür ederim. Şuan 2 sağlıklı çocuğum var. O günler geride kaldı. Dilerim siz de bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza. Bu zor günler de unutulur gider. 

0 oy
(2,170 puan) tarafından

Benim 7 ve 12. Haftalarda lekelenme ve kanamam oldu ara sıra annem gelip gitti onun dışında kendimi çok yormadım hamileliğin son haftalarında da erken doğum riskim vardı onda da çok yorulmamaya çalıştım tabiki yine ara sıra annem falan gelip gidiyordu son haftalarda annemlerde kalmıştım hastane yakın diye o şekilde geçti gitti elhamdülillah 

(473 puan) tarafından
+1

İnşallah bende kazasız belasız atlatirim. Ufak bir yorulsam kanama geliyor hemen hemen hiç bişey yapmıyorum ama böylede olmuyor işte .

(2,170 puan) tarafından

Korkma inşallah sağ salim kucağına alırsın Allah korusun bebeğini de seni de ❤️

0 oy
(141 puan) tarafından

Benimde sıkıntılı gebeliğim var sağ olsun kaç aydır kuzenim yanımda üstümdeki yorganı bile kaldırmama izni vermez valla hakkını ödeyemem 

(473 puan) tarafından

Banada arada gelen giden oluyor ama malesef anlık saatlik falan. Kalıcı yada bir sürelik gelecek hiç kimsem yok . Yine yardım ediyorlar sağolsunlar . İşin buyuj yükü eşimde.

(141 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun tek başına olmak zor valla inşallah bu süreci sıkıntısız atlatırsın bebeğini sağlıkla kucağına alırsın 

0 oy
(469 puan) tarafından

Bebeğin gideceği varsa yerinden kalkma yine bir şey olur , sen sadece kendini yormadan ağır kaldırmadan yap bir şey yaparsan uzan ayağının altına yastık koy, merdiven inip çıkma çok , tabi dışarda yürüme fazla , ve araba ve binme bunlar önemli olanlar , evin içinde de eşin iyi ve anlayışlı ise sorun olmaz hiç bir şey yemek akşamdan beraber de yaparsınız bir kaç günlük, hep yatınca da insan bunalıyor , Sabah uyanınca kalk yavaş yavaş kendine göre kahvaltı hazırla git otur ye uzan, temizlik içinde eşin yapsın hafta sonu yada samimi olduğun biri varsa gelsin yoksa da öyle kalisn önemli olan sen ve bebis inanki dünya işi ölene kadar bitmez biri gelip evin kirli mi diyecek sende diyeceksin o zaman gelip temizleseydin , en önemli olan şey stres sıkıntı sinir yapmaman lazım gerisi Allah'a kalmış dua et 

(473 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim . Şükür eşim hem çok yardımcı hem çok anlayışlı. Tabi birşeylerime kusur bulan olmaz mı. Açık açık söylüyorum bir tabak yapıp getirdiniz mi gönderdiniz mi . Gelip ikram bekliyorlar. Misafir başım üstüne ama şimdi canımın derdine düşmüşüm kocam işe aç gidiyor kim soruyor. Yine sağolsun sıfır destek değil ama olmuyor böyle de bişey yapmadan evim düzeni dönmüyor. İnşallah bugünlerde geçer sağlıkla kucağıma alırım . Yiyecek ekmeği olan gelecek . 

(469 puan) tarafından

Siz diyeceksiniz düşük riskim var misafir kabul etmiyorum , ama samimi bir arkadaşınız veya akraba varsa bir gün gelsin evi güzel temizlesin sonra yavaş yavaş sen yaparsın elinden geldiği kadar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 88 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ebru yilmaz (246 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 28 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Esra2012 (26 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 153 göst.
0 oy
1 cevap 63 göst.

Kategoriler